“KATERINI RUN 2024”: 1150 τερματισμοί στην «αθλητική γιορτή της άνοιξης»

175

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος αγώνας του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης

 Πρώτος νικητής στα 21χλμ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΔΑΛΗΣ

 Πρώτη στη γενική κατηγορία γυναικών, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΙΚΑ


Άτομα όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα, από 9 ακόμη χώρες, δεκάδες εθελοντές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, 1150 συνολικά τερματισμοί συνιστούν στοιχεία, που συνέθεσαν την ταυτότητα της αθλητικής γιορτής: «KATERINI RUN 2024» (21.095 μ., 5χλμ, 1000 μ).

Τον αγώνα διοργάνωσαν σήμερα το πρωί, με εξαιρετική επιτυχία και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Σημείο εκκίνησης, ήταν η πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας τον αστικό ιστό, πέρασαν στη συνέχεια: από τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας, της Περίστασης διέσχισαν την Παραλιακή ζώνη – κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα – και με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια, έφτασαν στον τερματισμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά χειροκροτήματα.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε αρχικά για τα 21.095 μ. και στην συνέχεια σταδιακά για τα 5 χλμ για όλες τις ηλικίες και για τα 1000 μ. του παιδικού αγώνα, από τον πρόεδρο Δημήτρη Γκόγκο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», καθώς και από τους αντιδημάρχους Κατερίνης: (Αθλητισμού) Γιώργο Κοκαβίδη, (Πολιτισμού/Τουρισμού), Ελίνα Διαμαντοπούλου, (Καθαριότητας), Ηλία Τάπρα, (Τοπικής Ανάπτυξης), Θωμά Αναστασιάδη, (Προσχολικής Αγωγής), Μιχάλη Γεωργιάδη. Οι αντιδήμαρχοι μετέφεραν το χαιρετισμό του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, ενώ εξέφρασαν «Θερμά συγχαρητήρια στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος», το οποίο το χαρακτήρισαν «αθλητική γιορτή της άνοιξης».

Προώθηση του μαζικού αθλητισμού

«Συνεχίζουμε δυναμικά. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών στη διοργάνωση είναι μία επιτυχία όλων όσων λαμβάνουν μέρος, καθώς και της διάθεσης να καλλιεργήσουμε συστηματικά το μαζικό Αθλητισμό και να προωθήσουμε τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι»,σημείωσε ο  πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Δημήτρης Γκόγκος.

Επιπλέον, παρέστησαν στη διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων,  η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου,  η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές για την όμορφη αθλητική εκδήλωση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αθανάσιος Λιακόπουλος, Άννα Τζήκα, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κατερίνης, Ελευθερία Κορίτσα κ.α.

Την παρουσίαση του αγώνα έκανε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, πρώην πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρος Πούλιος, τεχνικός υπεύθυνος ήταν το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, Βαγγέλης Γερομιχαλός, ενώ καθοριστική συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης είχαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου: Ελένη Κώστα, Σταυρούλα Ουζούνη, Γεώργιος Γκίνου,  Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, Θωμάς Καραλιάς, Στέλλα Οικονόμου κ.α.

Νικητές του αγώνα 21.095 μ. αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΔΑΛΗΣ – OM ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ – KASIMIS TRAINING

3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΙΚΑ – ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ

2.ΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ – ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

3. MARIJA PELIKON – AK 7MI NOEMVRI GEVGELIJA

Νικητές στα 5 χλμ αναδείχτηκαν

στην κατηγορία των ανδρών οι:

 1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΣ ΠΑΟΚ

2. ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΣΔ ΒΕΡΟΙΑΣ

3. ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΣΚΑΡΗΣ ΓΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 στην κατηγορία των γυναικών οι:

 1.ΑΝΤΥ ΠΑΥΛΟΥΔΗ

2.ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΥΡΙΔΟΥ – ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ

3. KATSIARYNA VOLCHAK

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης εδώ: https://www.smfsports.gr/katerini2024/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Κατερίνης, τους εμπλεκόμενους συλλόγους και φορείς,  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και όλους τους εθελοντές και χορηγούς του αγώνα, που συνέβαλαν καθοριστικά, στη διοργάνωση – αθλητική γιορτή.