Δήμος Κατερίνης: Καθημερινές παρεμβάσεις & βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες

127

Χρήστος Μπογιατζής: Στόχος μας η καλύτερη καθημερινότητα των δημοτών

 

Η εποικοδομητική συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και ο καθημερινός συντονισμός με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, δρομολόγησαν μια σειρά μικρών και μεγαλύτερων παρεμβάσεων στις κοινότητες, από την αρμόδια αντιδημαρχία του Δήμου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024,  με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις που επικεντρώθηκαν σε αγροτική οδοποιία, άρδευση, βελτίωση κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Επιπλέον, έμφαση δόθηκε και στην πολιτική προστασία π.χ. αποχιονισμός σε ορεινές περιοχές, καθαρισμός καναλιών κ.α., ενώ καθημερινά υπάρχει συνδρομή σε υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. Πρασίνου, Αθλητισμού κ.α.).

«Σε διαρκή συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων μας, υλοποιούμε με τον συντονισμό του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, παρεμβάσεις που αφορούν σε βασικές υποδομές στην περιφέρεια του Δήμου. Τα χωριά μας βάσει και των όσων  προτείνουν τα συμβούλια – και πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – έχουν την προσοχή που απαιτείται» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Μπογιατζής.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν ως εξής:

Ιανουάριος:

  • Αγροτική Οδοποιία:

Κορινός (προς Αγία Παρασκευή κ.α.), Κάτω Άγιος Ιωάννης, Μοσχοπόταμος, Καλλιθέα, Άνω Άγιος Ιωάννης, Ρητίνη. Επίσης, στο αγρόκτημα Κατερίνης: θέση «Βλάχα», καθώς και στους δρόμους προς Ιππικό Όμιλο & προς ΜΑΧΙ.

  • Αποχιονισμός στην Άνω Μηλιά
  • Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από μπάζα & διάφορα υλικά στις κοινότητες: Αρωνά, Εξοχής, Σεβαστής, Τριλόφου Ελατοχωρίου, Π.Κεραμιδίου Λόφου. Μεταφορά μπαζών από το Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο (Άγιος Λάζαρος).
  • Καθαρισμός καναλιών στο παραλιακό μέτωπο.
  • Αποκατάσταση βλαβών άρδευσης στις κοινότητες: Καταλωνίων, Εξοχής, καθώς και στον οικισμό Τόξου.

Εκτεταμένη παρέμβαση εξωραϊσμού στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  του Δήμου.

Φεβρουάριος:

  • Αγροτική οδοποιία: Περίσταση (τοποθεσία Πλαστήρι),  Μοσχοχώρι, Γανόχωρα (από ανάχωμα προς μαντριά), Κατερίνη – θέση «Βουλίκια».
  • Παρεμβάσεις οδοποιίας στον οικισμό των Ρομά.
  • Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από μπάζα & διάφορα υλικά στις κοινότητες: Ρητίνης, Μοσχοχωρίου, Νεοκαισάρειας,  Π.Κεραμιδίου.
  • Καθαρισμός και άνοιγμα καναλιών στο παραλιακό μέτωπο.
  • Αποκατάσταση βλαβών άρδευσης στις κοινότητες: Ελάφου, Καταλωνίων, Βρίας, Μοσχοχωρίου.

Τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Φεβρουάριο σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Κοινοτήτων συνέδραμαν στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση κλαδιών από κοινόχρηστους χώρους κ.α.