Λιτόχωρο: Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (φωτο, video)

144

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιτόχωρο, η πολιτική εκδήλωση, συζήτηση για το ζήτημα της ακρίβειας, από την  Ν.Ε. Πιερίας και την Σ.Ε. Δίου-Ολύμπου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Ολυμπία Αποστόλου, μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ και ο κ. Κώστας Χρυσόγονος πρ. Ευρωβουλευτής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου και κ. Κωνσταντίνος Κουτρούπας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης αφορούσε την ακρίβεια που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ η μάχη κατά της ακρίβειας θα πρέπει να είναι διαρκής γιατί δεν καταπολεμάται με ευχολόγια. Σήμερα η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 7,4% ενώ παράλληλα η αύξηση στην τιμή των τροφίμων αγγίζει το 25%.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα όσο διαρκεί η κρίση, η ουσιαστική αύξηση πραγματικών μισθών, η ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού, η ουσιαστικοί και εκτενείς έλεγχοι της αγοράς σε όλη την αλυσίδα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακρίβειας και η πραγματική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

Ο Γραμματέας της  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Δημήτρης Λιόλιος χαιρέτησε την εκδήλωση και έδωσε τον λόγο στους δύο επίσημους ομιλητές. Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος αρχικά τοποθετούμενος πάνω στο θέμα της ακρίβειας, μίλησε για σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των τριών προτάσεων εξουσίας, μίλησε για την σοσιαλοδημοκρατική πρόταση του ΠΑΣΟΚ που την χαρακτήρισε πρόταση του μεσαίου δρόμου, μια πρόταση που όπως αναφέρει μπορεί να διασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα για τον ελληνισμό στον ελληνικό χώρο. Αναφέρθηκε στο εισόδημα των νέων ζευγαριών, που είναι ελάχιστο για την δημιουργία οικογένειας, με άμεσο επόμενο πρόβλημα την μείωση των γεννήσεων στην χώρα κάτω από τον αριθμό των θανάτων, που άρχισε το 2011 για πρώτη φορά μετά το 1821, ενώ σημείωσε πως επειδή οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό είναι σαν να μην υπάρχουν γεννήσεις.

Στόχος οι ευρωεκλογές για ισχυρό ποσοστό και πολιτική αλλαγή

Είναι θέμα δεκαετιών ο πλήρης αφανισμός του ελλαδικού χώρου, για την απομάκρυνση της εφιαλτικής αυτής προοπτική χρειαζόμαστε, μια άλλη πολιτική, αλλαγή πορείας, που μπορεί και πρέπει να έρθει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αν έρθουν και προϋπόθεση για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας με χαρακτηριστικά κυβερνησιμότητας, που θα μπορέσει να αποκαθηλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκης από το μέγαρο Μαξίμου είναι να υπάρξει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Γίνεται φανερό πλέον ότι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να πετύχει αυτήν την αποστολή είναι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να βρεθεί όχι απλώς στην δεύτερη θέση, που λίγο πολύ το λένε οι δημοσκοπήσεις με ένα ισχυρό ποσοστό, αν είναι δυνατόν με το πρώτο ψηφίο του ποσοστού του να γράφει δύο, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες εθνικές εκλογές, να έχουμε μια πολιτική αλλαγή προς όφελος του τόπου.

Τονίζει ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτές και να ψηφίσουμε συνειδητά και να ξεκινήσουμε την αλλαγή πορείας για την χώρα, τόνισε ο πρ. ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χρυσόγονος.

Η κα Ολυμπία Αποστόλου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που διέγνωσε τόσο την κρισιμότητα όσο και την ένταση του φαινομένου της ακρίβειας αναφέρει και τονίζει πως, πριν από δύο χρόνια μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες που πήρε το κίνημα με την εκλογή του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν η πρώτη καμπάνια που κάναμε τότε εναντίων της ακρίβειας και η πρώτη φορά που μοιράσαμε φυλλάδια στις αγορές.

Έχουν περάσει τρία χρόνια και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαν εισακουστεί τα καμπανάκια που χτυπούσαμε ανέφερε μεταξύ άλλων. Είχαμε προτείνει μείωση του ΦΠΑ, μείωση του κόστους της κιλοβατώρας και άλλα ζητήματα όπως την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση δεν αναγνώρισε το πρόβλημα καθόλου, έπειτα υιοθέτησε μια γραμμή περί εισαγόμενου  πληθωρισμού που πίστευε ότι θα αντιμετωπίσει με τα διάφορα ‘’Pass”.

Τον λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν στο θέμα οι παρευρισκόμενοι τα στελέχη άλλα και τα μέλη που συζήτησαν και έθεσαν τους προβληματισμούς στο θέμα της ακρίβειας που ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης.