Κομνηνός Δελβερούδης: “Στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ζητούν τη δικαίωση για τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους”

129

Σήμερα, στη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, την οποία η εγκληματική ανευθυνότητα αλληλοδιαδοχικών κυβερνήσεων προκάλεσε και η πλειοψηφία της επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος προκλητικά συγκάλυψε, θέλω και εγώ εκ μέρους της ΝΙΚΗΣ να υποβάλω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων.

Σήμερα, οι καμπάνες των εκκλησιών μας χτυπούν πένθιμα για ένα δυστύχημα που ποτέ δεν θα ξεπεραστεί και θα στοιχειώνει κάθε υπεύθυνο και κάθε πρόθυμο συνεργάτη της συγκάλυψης.

Οι φωνές των θυμάτων σιώπησαν, αλλά μέσα στις καρδιές των υπευθύνων ηχούν και θα ηχούν εκκωφαντικά, βαραίνοντας την όποια συνείδηση τούς έχει απομείνει, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αυτές τις φωνές δεν τις κάλυψαν ούτε τα πανηγύρια του 41% και της επανεκλογής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες, ούτε η απαξίωση του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι τα Τέμπη απασχολούν μόνο τον μικρόκοσμό μας, ούτε τα πορίσματα περί ανθρωπίνου λάθους των δημοσιογράφων της λίστας Πέτσα, ούτε το τσιμέντωμα του τόπου του δυστυχήματος, ούτε οι άκομψες φωνασκίες και η διασκέδαση του προέδρου της «γουρλίδικης», όπως την αποκάλεσε ο ίδιος, επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, βουλευτή Μαρκόπουλου.

ΟΧΙ, το έγκλημα στα Τέμπη δεν απασχολεί τον μικρόκοσμό μας! Απασχολεί όλη την Ελλάδα. Διότι τα παιδιά που χάθηκαν, είναι παιδιά όλης της Ελλάδας. Απασχόλησε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμασίας για την ελληνική κυβέρνηση.

Στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και γενναιότητα ζητούν τη δικαίωση για τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους, όχι ως μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά ως γονείς, αδέλφια, παιδιά ανθρώπων που θα μπορούσαν να ήταν εκείνη τη νύχτα στην ίδια μοιραία αμαξοστοιχία που, η ανευθυνότητα των πολιτικών υπευθύνων, επέτρεψε να ξεκινήσει το ταξίδι του θανάτου.

Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των 57 θυμάτων και να δίνει παρηγοριά και δύναμη στους οικείους τους.

Κομνηνός Δελβερούδης

Βουλευτής ΝΙΚΗΣ Ν. Πιερίας