Η παραγωγική συνεργασία του Π.Ο.Τ.Α.Π. με τον παγκόσμιας εμβέλειας Tour Operator Alltours

183

Η συνεργασία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με έναν από τους διεθνώς καταξιωμένους διαμορφωτές ξεναγήσεων και διακινητές τουριστών σε όλο τον κόσμο, την Γερμανική εταιρεία ταξιδιωτικών πρακτόρων Alltours, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Αποτελεί το επιστέγασμα της δυναμικής που παρουσιάζει τελευταία ο Οργανισμός, με την πολυμορφία των πολλαπλών επιλογών του τόσο με την ανέλιξη όλων των παραδοσιακών και σύγχρονων μορφών τουρισμού που αναδεικνύει στην Πιερία και ευρύτερα, όσο και με την εξωστρέφεια με την οποία διέπεται.

Πρόσφατα ο Π.Ο.Τ.Α.Π. και o γνωστός στο διεθνές περιβάλλον tour operator Alltours, προχώρησαν σε συνεργασία έτσι ώστε η Πιερία να αποτελεί μέρος του  πακέτου τουριστικού προορισμού επισκεπτών από τις σημαντικότερες αγορές του παγκόσμιου ορίζοντα.

Ο κατά κόρον οδικός τουρισμός ο οποίος κυριαρχεί στην Πιερία, πλέον με τη συνεργασία με την Alltours, θα δώσει την ευκαιρία στο νομό μας να υποδεχθεί και να αξιοποιήσει και μερίδα επισκεπτών που διακινούνται επιλέγοντας το Aεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τα οφέλη για την Πιερία ασφαλώς πάρα πολλά. Διανοίγονται οι ορίζοντες καθότι θα την γνωρίσουν πελάτες σε σημαντικό αριθμό χωρών μέσω του δικτύου προβολής του Γερμανικού Tour Operator. Επίσης με δεδομένη τη δυναμική της Alltours θα είναι πιο αποτελεσματική και χωρίς δεύτερη σκέψη, η προτίμηση του νομού μας ως προορισμός των τουριστών.

Η Πιερία ως προτίμηση, όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο με το λεγόμενο παραθεριστικό τουρισμό, αλλά ευρύτερα και γενικότερα με όλες τις προτάσεις των περιηγητικών  προϊόντων που υλοποιεί, με έμφαση στον συνεδριακό και αστικό τουρισμό που τελευταία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τουριστικά γραφεία αποτελούν σημαντική παράμετρο στο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τουριστών και τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι κατανοητό το πόσο σημαντική είναι η σύμπλευση μας με το κορυφαίο Γερμανικό ταξιδιωτικό οργανισμό, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη για την Πιερία, τόσο σε προβολή διεθνώς, όσο και σε υψηλή επισκεψιμότητα» επισημαίνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το διεθνές άνοιγμα του Οργανισμού που προΐσταται, τονίζει: «Η Πιερία, ένας παραδοσιακά οδικός τουριστικός προορισμός, κυρίως από Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, με τη συνεργασία αυτή χαράζει  νέα πορεία, αξιοποιώντας το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” για την προσέλκυση και εδραίωση μεγάλων αγορών της Κεντρικής Ευρώπης».