Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με την ΔΥΠΑ Κατερίνης

137

Η. Τσιτλακίδης: «Απέδωσαν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειες, μέσα στην πρώτη 3άδα πανελλαδικά η Πιερία στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού»

 

Το πρόγραμμα   Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ και η επιμήκυνση του χρόνου ένταξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ταμείο Ανεργίας, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας  κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΕΠ κ. Νίκος Λαλούμης με τον Προϊστάμενο του ΚΠΑ – ΟΑΕΔ  κ. Άγγελο Τσίχλη, την υπεύθυνη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, κα Αναστασία Κατέλη και τον εργασιακό σύμβουλο κ. Παύλο Παυλιδη.

Κοινωνικός Τουρισμός: Στην πρώτη 3άδα πανελλαδικά η Πιερία.

«Απέδωσαν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειες και η συνεργασία με την ΔΥΠΑ Κατερίνης σε ότι  αφορά την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, κατατάσσοντας την Πιερία στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης και πρόσθεσε πως μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος αυξήθηκε η αναγνωρισιμότητα του τόπου μας στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα. «Έχουμε αυξημένο αριθμό επισκεπτών από αυτές τις περιοχές οι οποίοι μένουν πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και ενθουσιασμένοι από την περιοχή μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Η  επιμήκυνση του χρόνου του Ταμείου Ανεργίας

Η επιμήκυνση του χρόνου ένταξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ταμείο Ανεργίας, ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκε, καθώς ο μνημονιακός νόμος που έχει περιορίσει τον χρόνο επιδότησής από τους πέντε στους τρεις μήνες έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα.

«Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχείων, ζητάμε και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, να επανέλθει η επιδότηση στα προ μνημονίου επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων.  Ο μνημονιακός νόμος όπως ανέφερε ο κ. Τσιτλακίδης είναι καταστροφικός για την Πιερία αλλά και γενικότερα για την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς οδηγεί νομοτελειακά τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε άλλες διεξόδους εργασίας, αφού η τρίμηνη επιδότηση δεν επαρκεί για να καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.