Συνάντηση του  Δημάρχου Κατερίνης Ι. Ντούμου με το Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

125

Με τον Δήμαρχο Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνας Διαμαντοπούλου και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, Χαράλαμπου Φωκαΐδη. Συγκεκριμένα, στην συνάντηση παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αντιπρόεδρος, Οδυσσέας Μανωλόπουλος, ο Γ. Γραμματέας, Γιώργος Σαμαλής, ο Ταμίας, Πλάτων Τασχουνίδης, τα μέλη: Ραφαήλ Μετενίδης, Λένα Γεωργούλη,  Μελίνα Παπαδοπούλου, Περικλής Χατζηγιάννης.

Καλωσορίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΦΕΟ, ο Δήμαρχος τόνισε την πρόθεσή του «[…] ο Δήμος Κατερίνης να συνεχίσει να στηρίζει τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας, μέσα όμως στο πλαίσιο, το οποίο διαμορφώνει η δεινή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά του Δήμου. Μία κατάσταση, που για το 2024 επιβάλλει σφιχτή οικονομική πολιτική και στον πολιτισμό. Με κάθε θεμιτό όμως μέσο και στο μέτρο του δυνατού θα είμαστε υποστηρικτές του θεσμού».

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο νέο πολιτιστικό κέντρο, στην περιοχή του υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο, όπως είπε όταν ολοκληρωθεί «θα αποτελέσει ένα στολίδι που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί υψηλής ποιοτικής στάθμης και εμβέλειας εκδηλώσεις, γεγονός, που θα διευρύνει ενδεχομένως και τις δυνατότητες της συνεργασίας με το Φεστιβάλ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, ευχαρίστησε για την υποδοχή, ευχήθηκε καλή θητεία στον Δήμαρχο, αναφέρθηκε στην ταυτότητα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, στο οποίο όπως είπε (πιθανότατα) τιμώμενη χώρα θα είναι η Σερβία. Παράλληλα, έκανε λόγο για τις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας και της λειτουργικής υποστήριξης του Φεστιβάλ, καθώς η πόλη της Κατερίνης συνιστά την διοικητική έδρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η αντιδήμαρχος, Ελίνα Διαμαντοπούλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «[…] Η συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Ολύμπου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πολιτιστικής ταυτότητας της Πιερίας, μπορεί μεταξύ άλλων – με αφορμή το γεγονός ότι η  πιθανότατα η Σερβία θα είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης – να αποτυπωθεί σε εκδηλώσεις π.χ. στο παραλιακό μέτωπο, όπου χιλιάδες είναι οι Σέρβοι επισκέπτες κάθε χρόνο». Επιπλέον, όπως είπε: «μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και εν όψει των διαδικασιών αδελφοποίησης, που ανοίγει ο Δήμος Κατερίνης με την πόλη Κραγκούγεβατς».

Στον επίλογο της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο δώρισε στον Δήμαρχο Κατερίνης, ψηφιδωτό με το λογότυπο του θεσμού, δια χειρός του ψηφιδογράφου, Θωμά Σαφέτη και ο αντιπρόεδρος στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού/Τουρισμού, την έκδοση – λεύκωμα της 50χρονης διαδρομής του Φεστιβάλ.