Η ετήσια γενική απολογιστική και προγραμματική συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (φωτο)

106

Την προβλεπόμενη από την καταστατική λειτουργία του, ετήσια γενική συνέλευση των μελών πραγματοποίησε το βραδινό της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου.

Τη συνέλευση συντόνισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Σαμαλής.

Παρουσία των εταίρων-μελών του οργανισμού καθώς και εκπροσώπων φορέων, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, προέβη στο διοικητικό και καλλιτεχνικό απολογισμό  του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, ενώ γνωστοποίησε τη φιλοσοφία, ως επίσης και τις οργανωτικές και προγραμματικές κατευθύνσεις του φετινού 53ου θεσμού.

Μέσω εικόνων ο κ. Παπαχρήστος έδωσε το στίγμα της απελθούσας χρονιάς με όλο το σύνολο των δράσεων, επισημαίνοντας: «Πρωτίστως ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές και όλους που τιμάται με την παρουσία σας τη διαδικασία. Το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου ήταν αφιερωμένο και δικαίως άλλωστε στον αείμνηστο αρχαιολόγο με το σημαντικό ανασκαφικό έργο στο αρχαίο Δίον και ευρύτερα, τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Ήδη ξεκίνησε ο προγραμματισμός για το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2024, επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις των σχημάτων και δημιουργούμε τις επιτροπές, ευελπιστώντας πάντα στη αγαστή συνεργασία με τους  συνδιοργανωτές, τους αυτοδιοίκητους και παραγωγικούς φορείς της Πιερίας.

Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο αρχαίο θέατρο Δίου και τους λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Εύχομαι να έχουμε μια ακόμα πετυχημένη πολιτιστική χρονιά.»

Τον οικονομικό απολογισμό, παρουσίασε ο συνεργάτης-λογιστής, Αθανάσιος Τσίρκος.

Από μέρους των συνδιοργανωτών απηύθυναν χαιρετισμό, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και οι αντιδήμαρχοι, Κατερίνης Ελίνα Διαμαντοπούλου, Δίου-Ολύμπου Αθανάσιος  Καλαϊτζής και Πύδνας Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου.

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων, την έγκριση εισδοχής των νέων τακτικών μελών του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας , με τυχερό της χρονιάς το μέλος του οργανισμού, Δημήτριο Κωτίκα.

Στη φωτογραφική κάλυψη, καθώς στη διαμόρφωση και επεξεργασία των εικόνων, ο συνεργάτης του Φεστιβάλ Ολύμπου, Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης.