Τρισάγιο στα Τέμπη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

537

Με σεβασμό και τιμή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προσήλθε, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στον χώρο του τραγικού συμβάντος και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την αποφράδα ημέρα.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και τον συνόδευσε στον χώρο του δυστυχήματος όπου τους ανέμενε η κυρία Καρυστιανού συγγενής θύματος. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης, κ. Ιωάννης Καραμούζης Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πρωτοδιάκονός του, κ. Ιωάννης Μπούτσης.

Εμφανής ήταν η συγκίνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, καθώς και η προσευχητική του διάθεση, την οποία εξέφρασε με πατρικά λόγια παρηγορίας και επιστηριγμού.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου παρέστησαν ο Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, Πρωτοσύγκελλος και ο Πρωτοδιάκονος κ. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος.