Δήμος Δίου-Ολύμπου: οι εορτασμοί της 146ης Επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου (φωτο)

313

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε η 146η Επέτειος της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, στο Λιτόχωρο.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18/02 το πρωί με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος  του  Μητροπολίτη Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεωργίου και του ιερού κλήρου της περιοχής.

 Ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο των Ηρώων στο πάρκο Λιτοχώρου  από την Υφ. Ανάπτυξης Άννα  Μάνη – Παπαδημητρίου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τον Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκο, ως εκπρόσωπος της Βουλής, τον Δήμαρχο Λιτοχώρου Βαγγέλη Γερολιόλιου, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Γερμασόγειας Κύπρου, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, του Ταξίαρχου της 24ης Τ/Θ Λιτοχώρου, εκπροσώπους σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής.

Στη συνέχεια και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Δίου-Ολύμπου «Οδυσσέας Σβάρνας» παρέλασαν οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Λιτοχώρου, οι σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς επίσης μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου και άγημα της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Έλενα Σώκου, οι Βουλευτές Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας και Κομνηνός Δελβερούδης, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.