Μητρότητα και Σπουδές, 3 tips για να τα καταφέρεις

228

Το να καταφέρετε να συνδυάσετε σπουδές και μητρότητα ίσως σας φαίνεται ακατόρθωτο ή κάτι που χρειάζεται μαγικά κόλπα για να καταφέρετε. Ωστόσο, με τη σωστή στρατηγική προσέγγιση μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει με επιτυχία και στους δύο ρόλους. Ακολουθούν τρεις ευρηματικές συμβουλές για να συνδυάσετε τις προκλήσεις της μητρότητας με τις ακαδημαϊκές, εξασφαλίζοντας ότι η προσπάθειά σας θα είναι επιτυχημένη.

Επαγγελματική Υποστήριξη

Η μητρότητα, δεν είναι ότι απλούστερο και πιθανότατα μερικές φορές να σας δυσκολεύει να ανταπεξέλθετε στις ακαδημαϊκές προθεσμίες. Μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις πολλαπλές σας ευθύνες. Η επένδυση στην επαγγελματική ακαδημαϊκή υποστήριξη από την InstaPen  για την ολοκλήρωση εργασιών σε ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους μπορεί να είναι επωφελής. Αυτές οι υπηρεσίες, στελεχωμένες από καταρτισμένους επαγγελματίες, μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας, έγκαιρη βοήθεια που μειώνει το ακαδημαϊκό άγχος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τηρείτε κρίσιμες προθεσμίες. Θυμηθείτε, η αναζήτηση βοήθειας δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά μια έξυπνη στρατηγική για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις διπλές σας ευθύνες.

Διαχείριση Άγχους

Η μητρότητα και οι ακαδημαϊκές δεσμεύσεις μπορούν να είναι σημαντικοί παράγοντες που προκαλούν άγχος. Στη μέση των μεταμεσονυκτίων ταϊσμάτων και των προθεσμιών για τη διατριβή, το να διασφαλίσετε αυτό που λέμε το «χρόνου μου» είναι απαραίτητο για την ψυχική σας ευεξία. Βρείτε ένα αγχολυτικό χόμπι, όπως για παράδειγμα κηπουρική. Η κηπουρική λειτουργεί ως διέξοδος για το άγχος και παρέχει έναν γαλήνιο χώρο για να χαλαρώσετε. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία κήπου από το Αγροπρίσμα και επωφεληθείτε από τα αποδεδειγμένα θεραπευτικά οφέλη της φροντίδας των φυτών. Έτσι θα μπορέσετε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να μειώσετε το άγχος. 

Προτεραιότητα στην Υγεία

Οι απαιτήσεις της μητρότητας και οι σπουδές συχνά αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για αυτοφροντίδα, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας

Ο Δρ. Ράπτης διαβεβαιώνει ότι ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση τακτικών ελέγχων υγείας είναι απαραίτητος για να εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται έγκαιρα όποια πιθανά προβλήματα υγείας. Η υγιεινή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η τακτική άσκηση πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της ρουτίνας σας. Μην παραλείπετε γεύματα και κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο. Θυμηθείτε, η υγεία σας είναι η ραχοκοκαλιά που υποστηρίζει και τους δύο ρόλους σας και απαιτεί τόση φροντίδα και προσοχή όσο το παιδί σας και οι σπουδές σας. 

Συμπερασματικά, ο συνδυασμός μητρότητας και σπουδών θέτει πράγματι μοναδικές προκλήσεις. Αναμφίβολα, όμως, η χαρά και η αίσθηση της ολοκλήρωσης όταν καταφέρνεις να διαχειριστείς και τα δύο θα κάνει όλη την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο!