Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: «Η Ελλάδα προχωρά μπροστά για να πρωταγωνιστήσει»

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στο 32ο Money Show στη Θεσσαλονίκη

119

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, από το βήμα του κεντρικού Gala του 32ου Money Show, που οργάνωσαν από κοινού το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην αναπτυξιακή πορεία και τις προοπτικές της Ελλάδας.

Όπως τόνισε, περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν φέτος για τη στήριξη των επενδύσεων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για σημαντική δυναμική επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, με πρωτοβουλίες και έργα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και αύξηση των θέσεων εργασίας. Αναφέρθηκε στη μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης του Καλοχωρίου σε πάρκο που χρήζει εξυγίανσης, στο ThessINTEC, το πάρκο 4ης γενιάς, ένα εμβληματικό έργο που αναμένεται να μεταμορφώσει το τοπίο της καινοτομίας και της τεχνολογίας στη Βόρεια Ελλάδα, και στα λοιπά βιομηχανικά πάρκα της Βορείου Ελλάδος, που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επεσήμανε τη σημασία της καινοτομίας, της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης για την ενίσχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω σημαντικών έργων που μεταμορφώνουν και ενισχύουν την εθνική οικονομία.

Όπως τόνισε, ωστόσο, η προσήλωση σε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική είναι κρίσιμη για τη συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις με την Ιταλία, έναν από τους κύριους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.