Βουλγαρία: Νεκρός Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

451

Χιονοστιβάδα «χτύπησε» το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια παρέα 4 Ελλήνων σκιέρ και snowboarders. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/02) στην περιοχή Markujik 3, με αποτέλεσμα ένα άτομο να αγνοείται.

Ανταποκρινόμενοι στην έκτακτη ανάγκη, πάνω από 15 ορεινοί διασώστες εξοπλισμένοι με τέσσερα σκυλιά αναζήτησης αναπτύχθηκαν για να εντοπίσουν τυχόν σημάδια του αγνοούμενου ανάμεσα στα συντρίμμια. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Νεκρός τελικά εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 36χρονος σκιέρ από την Φλώρινα ο οποίος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Ο 36χρονος, που σύμφωνα με την ΕΡΤ ονομάζεται Κωνσταντίνος Μομτσης, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο Μπόροβιτς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θα θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα, Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν όμως ο 36χρονος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του.