Σύλληψη ηγετικού στελέχους τρομοκρατικής οργάνωσης: Με βαρύ ποινικό παρελθόν οι συνεργοί του

181

Βαρύ ποινικό παρελθόν και εμπλοκή με την ελληνική αστυνομία έχουν και οι τρεις συλληφθέντες μαζί με το ηγετικό στέλεχος της συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που έπεσαν στα «χέρια» των Αρχών μετά την επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών. Το πρωί του Σαββάτου (10/2) και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και τα δυο αδέρφια που υπηρετούν στην ομάδα υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν συλληφθεί και έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο ένας από αυτούς το 2014 συνελήφθη με εκτοξευτήρα φωτοβολίδων τύπου στυλό. Το 2020 φορώντας χειρουργική μάσκα επιτέθηκε σε άτομο χτυπώντας το με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα, προκαλώντας του σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ το 2023  εντοπίστηκε από την αστυνομία να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του χωρίς δίπλωμα.

Ο αδερφός του το 2023 είχε εμπλοκή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο οι Αρχές δεν αποκλείουν να εργαζόταν ως πορτιέρης, ενώ το 2018 είχε γίνει σε βάρος του καταγγελία για βιασμό.

Όσον αφορά στον ιδιώτη που έχει συλληφθεί και αυτό έχει βαρύ ιστορικό σε ποινικές υποθέσεις ξεκινώντας από το 2012, όταν παραβίασε κόκκινο με τη μηχανή του, παρέσυρε τραυμάτισε και εγκατέλειψε μία μητέρα με τα δυο της παιδιά, ενώ το 2023 συνελήφθη με 14 γραμμάρια κοκαΐνης και ενέσιμη τεστοστερόνη.

Ποια η σχέση του ηγετικού στελέχους με την Greek Mafia

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τις σχέσεις του ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς με την Greek Mafia και ανθρώπους της νύχτας.

Η σχέση του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης με ποινικούς ήταν γνωστή στις Αρχές από την περίοδο που ο ίδιος εξέτιε ποινή φυλάκισης για τη δράση του στην τρομοκρατία και τώρα αναζητούν την άκρη του νήματος για το εάν με τους υπόλοιπους συλληφθέντες τροφοδοτούσαν την greek mafia με εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν για αντίποινα και για υποθέσεις εκβιασμών.

Το ηγετικό στέλεχος φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχε στενές σχέσεις με άτομο το οποίο δολοφονήθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού και μάλιστα αμέσως μετά τη δολοφονία του, το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης είχε φύγει στην επαρχία για να κρυφθεί φοβούμενος μήπως γίνει και ο ίδιος στόχος των δολοφόνων του ανθρώπου της νύχτας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει για τη μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ που βρέθηκε στις κατ’ οίκον έρευνες των συλληφθέντων, ενώ το μέλος της οργάνωσης είχε στο σπίτι του πιστόλι, αλεξίσφαιρο, μαχαίρια και φυσίγγια.