Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής “Ο κύκλος του λουλουδιού”

1174

Σας προσκαλούμε στην ατομική έκθεση ερασιτεχνικής ζωγραφικής της Ilda Janno, με τίτλο “Ο κύκλος του λουλουδιού”, η οποία θα γίνει στην Αστική Σχολή Κατερίνης στις 15-17 Φεβρουαρίου 2024. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μαρίας Καρανίκα.

Πρόκειται για μια έκθεση όπου πρωταγωνιστούν τα λουλούδια, τα οποία αποτελούν αγαπητό θέμα στην τέχνη, από την Προϊστορική κιόλας εποχή μέχρι και σήμερα, είτε αποδοσμένα παραστατικά ή πιο αφηρημένα και σχηματοποιημένα. Τα λουλούδια βρίσκονται παντού, καθώς συντροφεύουν τον άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ύπαρξής του, από τη γέννηση μέχρι και το θάνατο. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο κοινό την αίσθηση της ομορφιάς της φύσης και του ρομαντισμού των λουλουδιών, αλλά παράλληλα  να μεταδώσουμε κοινωνικά μηνύματα, όπως η ανάγκη για οικολογική συνείδηση σε μια εποχή όπου η φύση καταστρέφεται επικίνδυνα και με γοργούς ρυθμούς, οδηγώντας σ’ ένα χάος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η φύση είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης..

*Η Ilda Janno κατάγεται από την Αλβανία και κατοικεί μόνιμα στο Μακρύγιαλο Πιερίας με την οικογένειά της, έχει σπουδάσει φαρμακευτική κι εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο  τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά από πολύ μικρή με τη ζωγραφική ως χόμπι. Καταπιάνεται κυρίως με θεματικές όπως η φύση, τα τοπία και τα πορτρέτα κι έχει κάνει συνολικά τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Πιερία: “Έρωτας, όνομα ουσιαστικόν” τo 2021 , “Η διπλοπροσωπία του πάθους” το 2022 και “Η Βέμπω” το 2023.

                 

INFO

Τίτλος: “Ο κύκλος του λουλουδιού”

Τόπος: Αστική Σχολή Κατερίνης-οδός Ειρήνης 601

Διάρκεια: 15-17/2/2024, από 19:00-22:00

Εγκαίνια: 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00

Ζωγράφος: Ilda Janno

Επιμέλεια: Μαρία Καρανίκα-αρχαιολόγος ΑΠΘ, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Ομιλήτρια εγκαινίων: Μαρία Ναβροζίδου-Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πύδνας/Κολινδρού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ