ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας: Ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κατερίνη για προσυνεδριακό διάλογο (φωτο)

134

Πολιτική συγκέντρωση των μελών αλλά και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/02 σε αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ.

Κεντρικός ομιλητής ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει το προσεχές διάστημα Έριξε τα βέλη του στην κυβέρνηση, και αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές. Δεν έκρυψε τις δυσκολίες που πέρασε το κόμμα το προηγούμενο διάστημα ενώ δεν έλειψε και από την αναφορά του το χαμηλό ποσοστό που συνοδεύει το κόμμα.

Ο κος Ραγκούσης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχω πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην Κατερίνη. Για πρώτη φορά τα έχει φέρει έτσι η ζωή που δεν είχα την τιμή να παρευρεθώ σε κάποια εκδήλωση ως ομιλητής στην πόλη. Για εμάς η αφορμή αλλά ταυτόχρονα και η πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι η πραγματοποίηση του συνεδρίου μας σε λίγες ημέρες, ένα συνέδριο που για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής.

Είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε πρώτον στον ελληνικό λαό που μας έκανε την τιμή να μας αναδείξει αξιωματική αντιπολίτευση στις εθνικές εκλογές του 2023. Βεβαίως το χρωστάμε και στον εαυτό μας. Όπως πολύ καλά ξέρετε δεν περάσαμε εύκολες μέρες το προηγούμενο διάστημα. Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, αλλά αν θέλετε αυτή είναι η ανάγκη, αυτός είναι ο ρόλος για κόμματα που πραγματικά πιστεύουν στον εαυτό τους να καταφέρουν να ξεπερνούν αυτές τις δυσκολίες».

… «Εμείς είμαστε σε μια τέτοια πορεία και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό το επόμενο διάστημα γιατί πρώτον και κύριον για τους Έλληνες πολίτες γιατί σε πολλά μέτωπα η καθημερινή τους ζωή βάλετε, από την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Από μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, με τα εξής δύο την ακρίβεια και την εγκληματικότητα, που δυστυχώς αυξάνεται διαρκώς και γεμίζει ανασφάλεια τους Έλληνες πολίτες.

Η ακρίβεια έχει φτάσει κυριολεκτικά να χτυπάει τα εισοδήματα των πολιτών και μάλιστα από τις πρώτες εβδομάδες του κάθε μήνα. Υπό αυτήν την έννοια για εμάς μπροστά μπορεί να είναι τα δύσκολα, αλλά με μεγάλη αισιοδοξία θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ την τιμή να εκπροσωπεί ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας τους ίδιους».

… «Αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να διαπιστώσει κανείς μια θεαματική ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ όμως πιστεύω ότι μπροστά μας υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία και η μεγάλη πρόκληση του συνεδρίου. Λαμβάνοντας εμείς τις κατάλληλες αποφάσεις, χαράζοντας την πορεία που πρέπει, είμαι προσωπικά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε πραγματικά σιγά σιγά, καθώς δεν γίνονται θαύματα, από την μια μέρα στην άλλη να ανακάμψουμε και να δώσουμε αυτό το οποίο περιμένουν οι Έλληνες πολίτες από εμάς, μια αξιόπιστη μαχητική αλλά και ταυτόχρονα συγκροτημένη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία καθημερινά πνέει τα λοίσθια στην σχέση της με τους πολίτες».

Είκοσι μέρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαία στελέχη ζητούν να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να επικεντρωθεί το κόμμα στα προβλήματα των πολιτών. Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα , όπου έχει επαφές με αγρότες, αλλά και φορείς των πόλεων.

Η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο για την Κουμουνδούρου, λίγες βδομάδες πριν από το 4ο συνέδριο του  κόμματος, με το ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργάζεται  προτάσεις  και καμπάνιες με αιχμή την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση.