Η Ένωση Ποντίων Πιερίας διοργάνωσε την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας

γεμάτη με αισιοδοξία και προσδοκία για τη νέα χρονιά

141

Γεμάτη με αισιοδοξία και προσδοκία για την νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στις 4 Φεβρουαρίου 2024, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πάτερ Ευάγγελος Πολατσίδης.

Την εκδήλωση άνοιξαν με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και μελωδίες από το τμήμα χορωδίας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους παρευρισκόμενους,  έκανε αναφορά στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιούνται αλλά και το ποικιλόμορφο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί  η Ένωση Ποντίων Πιερίας στην κοινωνία της Κατερίνης και του Νομού.

Τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου του συλλόγου, το οποίο αποτελεί κόσμημα του νομού και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στην πόλη της Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο τον Νομό Πιερίας, και αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την νέα χρονιά.  Τέλος ευχήθηκε σε όλους το 2024 να είναι μια χρονιά, δημιουργική, γεμάτη υγεία και οικογενειακή ευτυχία, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους για την στήριξη που παρέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, όλους τους δασκάλους και τα μέλη που απαρτίζουν τα πολύτιμα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου καθώς και η εκπρόσωπος του Δημάρχου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου όπου συνεχάρησαν τον σύλλογο για τις δράσεις και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στο πολύτιμο έργο που επιτελείται στο σύλλογο.

Στη συνέχεια ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου ο κ. Μίμης Συμεωνίδης έκανε αναφορά στα έθιμα του Πόντου, κατά τη διάρκεια των εορτών του δωδεκαημέρου «Καλαντόφωτα» και με τη συμμετοχή των παιδιών έγινε το παραδοσιακό «Καλαντίασμα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας κ. Θανάσης Λιακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης και ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, η περιφερειακή σύμβουλος Πιερίας κα. Άννα Τζήκα, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κυριακίδης εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Φώντα  Μπαραλιάκου η συζύγος του κα. Μελίνα Κορομήλη, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Σπύρου Κουλκουδίνα η κα. Τζένη Ηλιοπούλου, Πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.