Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου : Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

111

Η κυρία Μάνη συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Καπετανάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, και τον κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Πληροφορικής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ψηφιακής Υγείας 2024 (Athens Digital Health Week).

Ενημερώθηκε για το έργο της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας πως διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο, ενεργώντας ως ένας από τους βασικούς συνδέσμους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου.

Παράλληλα, ο κ. Μπαμίδης, με την εμπειρία του στην ιατρική φυσική και πληροφορική, επεσήμανε τη σημασία της τεχνολογικής καινοτομίας στην ογκολογία.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, έχει μεγάλη σημασία η βελτίωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης στον καρκίνο, για να προσφέρονται προηγμένες ιατρικές λύσεις σε συμπολίτες μας.

«Ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο είναι μια πρόκληση που δεν γνωρίζει όρια ηλικίας, φυλής ή κοινωνικής ταυτότητας. Στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι η συνεχής στήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους καρκινοπαθείς», σημείωσε η κα Μάνη.