Australian Open: Κυριαρχικά στη 16άδα ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής στη σεζόν και με κυριαρχικό τρόπο πήρε την πρόκριση για τους "16" καλύτερους του Australian Open.

2214

Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος “εξουδετέρωσε” τον 19χρονο Luca Van Assche με 6-3, 6-0, 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena, για να πάρει με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Τσιτσιπά στο τουρνουά και στη σεζόν, με τον Έλληνα τενίστα να πετυχαίνει την πρώτη του straight sets νίκη στο φετινό Australian Open, μετά τις απώλειες που είχε στις αναμετρήσεις τους με τους Zizou Bergs και Jordan Thompson.

Και στις 2 αυτές αναμετρήσεις ο Έλληνας πρωταθλητής είχε χάσει το 1ο σετ και είχε ανεβάσει την απόδοσή του στα επόμενα. Σήμερα μπήκε από την αρχή καλά και δεν το άφησε να συμβεί αυτό, για να φτάσει σε μια συντριπτική νίκη με απολογισμό μόλις 7 χαμένα games.

Με 36 winners και 21 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Στεφ, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 17 winners και 36 αβίαστα λάθη. Επίσης κατάφερε να σώσει τα 8 από τα 9 break points που αντιμετώπισε σημερα ο Έλληνας τενίστας, ενώ ο ίδιος αξιοποίησε τις 6 από τις 8 ευκαιρίες του.

Στο 1ο σετ έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, για να κάνει το break της διαφοράς στο 6ο game και να προηγηθεί με 4-2. Στο 2ο σετ ήταν σαρωτικός και έκανε 3 διαδοχικά break, για να το κατακτήσει με 6-0, ενώ στο 3ο σετ έδειξε χαρακτήρα και μετά το κακό ξεκίνημα και το 0-3, κατάφερε να ανακάμψει και να κερδίσει τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να αποτρέψει το 4ο σετ.

Αυτή ήταν η 24η νίκη του Τσιτσιπά σε 30 αναμετρήσεις στο Australian Open, όπου ήταν φιναλίστ πέρσι και ημιφιναλίστ το 2019, το 2021 και το 2022.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά θα είναι ο Taylor Fritz, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ του Fabian Marozsan. Θα είναι η 5η τους συνάντηση στο tour (3-1 ο Τσιτσιπάς), 2η στο Australian Open μετά από εκείνον τον επικό αγώνα στα 5 σετ που είχαν παίξει πριν 2 χρόνια, ξανά για τον 4ο γύρο, με νικητή τον Στέφανο.