21η Εθελοντική Αιμοδοσία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

197

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία “ΣΤΗΡΙΖΩ” Ν. Πιερίας, η 21η εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο της Εστίας.

Η Εφορεία Αιμοδοσίας στηρίζει ενεργά και διαχρονικά την πηγαία αυτή πράξη προσφοράς στον συνάνθρωπο, βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος. Πρωταρχικό μας στόχο αποτελεί η αύξηση των τακτικών αιμοδοτών, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσω της ευαισθητοποίησης και της καλλιέργειας εθελοντικής κι αιμοδοτικής συνείδησης.

Βαθιά πεποίθηση της εφόρου αιμοδοσίας κας Κατερίνας Νταϊλάκη – Ιορδανίδου είναι ότι όλα ξεκινούν από την παιδεία. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας κουλτούρας εθελοντισμού κι αλληλεγγύης, αναπτύσσοντας μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, σε συνεργασία με την Α/θμια εκπαίδευση Πιερίας. Εξοικειώνονται έτσι τα παιδιά από νεαρή ηλικία με την έννοια του αίματος και καθιστούν την αλληλεγγύη ως τρόπο σκέψης και ζωής.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια φυσική, απλή κι ασφαλή διαδικασία.

Η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής. Σήμερα μπορεί να αφορά κάποιον άλλον, αλλά αύριο μπορεί να αφορά εμάς τους ίδιους ή κάποιον δικό μας!

 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια κι ευελπιστούμε στο μέλλον σε ακόμη περισσότερους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες.