Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας  του ΔΙ.ΠΑ.Ε. σχεδιάζουν καινοτόμα δράση Έρευνας Κοινής γνώμης στους Ι. Ναούς της Κατερίνης

142

Σύναξη των Εφημερίων των Ενοριών Κατερίνης με τη συμμετοχή του Προέδρου και Καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Οι Ιερείς είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δημήτρη Αηδόνη, τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Φωλίνα και τον Επίτιμο Καθηγητή κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη με θέμα μια νέα καινοτόμα δράση για τη διασύνδεση μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας.

Η δράση αυτή θα λάβει χώρα με τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Πανεπιστημιακού αυτού Τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η διεξαγωγή Έρευνας Κοινής Γνώμης (Ε.Κ.Γ.) στους Ενοριακούς Ναούς της Κατερίνης από το Τμήμα με τη συμβολή και των φοιτητών του με αντικείμενο την αποτύπωση των απόψεων αλλά και της μέχρι σήμερα γνώσης και πληροφόρησης της κοινής γνώμης για το πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έρευνα αυτή θα αναπτυχθεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και σε όλους τους τομείς που μπορεί η επιστημονική γνώση και η έρευνα να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και υποστήριξη των δομών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κατερίνης Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, αφού μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου για την υπάρχουσα αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το Πανεπιστημιακό Τμήμα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «η έρευνα αυτή, που θα διεξαχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, θα συμβάλει ουσιαστικά στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας προς όφελος του χριστεπώνυμου πληρώματος της Πιερίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Δημήτρης Αηδόνης δήλωσε: «Υλοποιούμε άλλη μια ερευνητική δράση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα έρευνα με χρήση ερωτηματολογίων για την αντίληψη των πιστών σχετικά με λατρευτικά θέματα, το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, κλπ. Σημαντικό για εμάς στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΔΙΠΑΕ είναι η ενεργή συμμετοχή των Κληρικών της πόλης μας στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα τεθούν προς αξιοποίηση στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως, της  Επιστημονικής Κοινότητας και του ευρύτερου κοινού».