Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: Θεμελίωση από τον Πρωθυπουργό της νέας πτέρυγας της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim

Το μήνυμα είναι ένα: "επενδύουμε στην Ελλάδα

138

Η κυρία Μάνη παρευρέθηκε στη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε, μετά το τέλος της εκδήλωσης, τη σημασία της επένδυσης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη του ενισχυμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και της στρατηγικής επιλογής της χώρας μας να καταστεί σημείο αναφοράς στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η κα Μάνη δήλωσε:

«Το μήνυμα είναι ένα: «επενδύουμε στην Ελλάδα».

Η μεγάλη επένδυση αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της Κυβέρνησης στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πεδίου μεγάλων διεθνών επενδύσεων.

Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας τομέας που διαχρονικά συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας. Στόχος μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι η δημιουργία ενός πιο απλουστευμένου και φιλικού πλαισίου για την υποστήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στον κλάδο».

Η Boehringer Ingelheim, μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι η μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία που διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα από το 1975, η οποία τροφοδοτεί πάνω από 90 χώρες, συμβάλλοντας σημαντικά στις εξαγωγές της χώρας.