Tetris: 13χρονος ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε επισήμως το παιχνίδι

48

Ένας 13χρονος Αμερικανός είναι ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε ποτέ το Tetris, αναγκάζοντας το κλασικό βιντεοπαιχνίδι Nintendo, που μετρά ήδη σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής να παραδεχθεί την … ήττα του.

n

Όπως γράφει το Reuters, ο Γουίλις Γκίμπσον, ο οποίος ακούει στο όνομα του streamer Blue Scuti, είπε «Please crash» καθώς τακτοποιούσε τα κομμάτια του παζλ που έπεφταν στην οθόνη και λίγα λεπτά αργότερα η ευχή του πραγματοποιήθηκε όταν το παιχνίδι «πάγωσε», οδηγώντας τον να αναφωνήσει επανειλημμένα «Oh my God!» σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube στις 2 Ιανουαρίου.

n

Ο Γκίμπσον έσπασε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ για τη συνολική βαθμολογία, το επίπεδο που επιτεύχθηκε και τον συνολικό αριθμό γραμμών, σύμφωνα με την 404 Media.

n

«Αυτό είναι απίστευτο», δήλωσε στο Reuters ο Vince Clemente, διευθύνων σύμβουλος του Classic Tetris World Championship. 

n

«Οι προγραμματιστές δεν πίστευαν ότι κάποιος θα έφτανε ποτέ τόσο μακριά και τώρα το παιχνίδι έχει νικηθεί επίσημα από έναν άνθρωπο», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι προηγουμένως, μόνο ένα πρόγραμμα υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης είχε καταφέρει να νικήσει το Tetris.

n

Νέα τεχνική

n

Ο Γουίλις χρησιμοποιεί μια τεχνική ελεγκτή «κύλισης» που διαδόθηκε το 2021 και επιτρέπει σε έναν παίκτη να χειρίζεται το κατευθυντικό pad, ή το D-pad, τουλάχιστον 20 φορές το δευτερόλεπτο για να μετακινήσει τα μπλοκ, πολύ περισσότερο από την προηγουμένως δημοφιλή μέθοδο «hyper tapping», έγραψε το 404.

n

Το Tetris, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984 και έκανε αμέσως αίσθηση σε όλο τον κόσμο, προκαλεί τους παίκτες να περιστρέψουν και να ενώσουν επτά διαφορετικά σχήματα που πέφτουν.

n

Δημιουργήθηκε από τον Alexey Pajitnov στην Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου και αναπτύχθηκε ως επιχείρηση από τον επιχειρηματία τυχερών παιχνιδιών Henk Rogers. Είναι το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών με 520 εκατομμύρια πωλήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία The Tetris.

n

The post Tetris: 13χρονος ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε επισήμως το παιχνίδι appeared first on Pieria News.

n