Ενημερωτική Επίσκεψη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης στον Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Ν. Πιερίας κ. Δελβερούδη Κομνηνό

57

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, στο γραφείο του Βουλευτή Πιερίας κου Δελβερούδη Κομνηνού.

n

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενημέρωσαν τον Βουλευτή για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει τη συγχώνευση-κατάργηση των υφιστάμενων Δ.Ε.Υ.Α και την ίδρυση μεγάλων επιχειρήσεων σε αντικατάσταση αυτών. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους, στην περίπτωση εφαρμογής ενός τέτοιου “σχήματος”, όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα, τον τρόπο διοίκησης και τον αναπόφευκτο συγκεντρωτισμό των νέων επιχειρήσεων, τη νέα τιμολογιακή πολιτική, τον τρόπο διαχείρισης των δικτύων κ.α, καταθέτοντας σχετικά υπομνήματα.

n

Ο κος Δελβερούδης άκουσε με προσοχή τις απόψεις και την αγωνία των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, εκφράζοντας με σαφήνεια την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, η οποία δεν θα έχει ως μοναδικό γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών, την προστασία και διατήρηση του νερού ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού και την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

n

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο Βουλευτής, ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω συνεργασία, όταν γίνει πιο συγκεκριμένη και δημοσιοποιηθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση.

n

The post Ενημερωτική Επίσκεψη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης στον Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Ν. Πιερίας κ. Δελβερούδη Κομνηνό appeared first on Pieria News.

n