Ζώδια: οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις για το 2024 | όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες

2524

Από την αστρολόγο Φούλα Γρηγοροπούλου,

Ο Κρόνος θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο ζώδιο των Ιχθύων, αυτό το ζώδιο δεν αποτελεί μία εύκολη θέση για τον Κρόνο καθώς στους Ιχθύς είναι το βασίλειο του Ποσειδώνα, ο οποίος κινείται καλύτερα μέσα σε χαοτικές καταστάσεις -ενίοτε και τις δημιουργεί- ενώ ο Κρόνος θέλει όρια και ρεαλισμό προκειμένου να μην εκφραστεί αρνητικά. Για αυτό το λόγο πολλές φορές φέτος μπορεί να υπάρχει μία αδυναμία στην έναρξη οποιουδήποτε σχεδίου, γιατί δεν θα είναι εύκολο να βρούμε μία αρχή στο δρόμο για την επίτευξη του και να μπούμε «σε πρόγραμμα». Το δώρο του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο (όπως και σε κάθε ζώδιο) είναι πως θα ανταμείψει την προσήλωση, την επιμονή, την υπομονή και τη σκληρή δουλειά, για αυτό όλοι μας θα χρειαστεί να έχουμε κατά νου τα παραπάνω και να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητές μας.

Ο Δίας θα βρίσκεται ως τις 25/5 στο ζώδιο του Ταύρου καταδεικνύοντας πως θα μας απασχολήσουν ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τη γη, τα τρόφιμα, την υλική αλλά και οικονομική ασφάλεια.

Μάλιστα αυτή τη χρονιά και συγκεκριμένα στα τέλη Απριλίου θα σχηματίσει απόλυτη σύνοδο με τον Ουρανό που βρίσκεται επίσης σε αυτό το ζώδιο (21η μοίρα). Εκείνο το διάστημα θα είναι ανατρεπτικό, καθώς φαίνεται πως θα κάνουν ξαφνικά γεγονότα και νέα την εμφάνισή τους κάποιες φορές με τη μορφή ευκαιριών και ευνοϊκών συνθηκών κάποιες άλλες με τη μορφή εμποδίων, το πως θα εκφραστεί αυτή η σύνοδος σε κάθε έναν από εμάς είναι κάτι που εξαρτάται από τον προσωπικό μας χάρτη.

Από τις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων (όπου θα παραμείνει για ένα ολόκληρο έτος) και θα δώσει προβάδισμα σε σχέδια και σε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την επικοινωνία, το εμπόριο, τις μεταφορές, τις μετακινήσεις και τις πληροφορίες, οι οποίες φαίνεται πως θα τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς.

Ο Πλούτωνας φέτος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου από 21/1 έως 1/9 και μετά θα περάσει ξανά στα τέλη του Νοεμβρίου, παραμένοντας οριστικά πλέον σε αυτό το ζώδιο για περίπου 20 έτη. Από τη νέα του θέση και σταδιακά θα αρχίζει να τονίζει το πόσο σημαντική είναι η ανάγκη να έχουμε επαφή και να μοιραζόμαστε χρόνο με ανθρώπους που μας ενώνει η ίδια κοσμοθεωρία, η ανάγκη να βάζουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και η ανάγκη να αποκτήσουμε ουσιαστική επαφή και σύνδεση με τους γύρω μας. Επίσης φαίνεται πως θα υπάρξουν ιδιαίτερα σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία μέχρι και τώρα μπορεί να μας φαίνονταν απίστευτα, ακόμα και στη σκέψη τους.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού – Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) τονίζοντας ζητήματα που αφορούν το «εγώ» και το «εμείς». Η παρόρμηση θα είναι έντονη κατά τα διαστήματα των εκλείψεων και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή ώστε να μην μας οδηγήσει σε αντίστοιχες (βιαστικές) αποφάσεις.

Η μοναδική έκλειψη που δεν θα πραγματοποιηθεί στον παραπάνω άξονα είναι αυτή που θα λάβει χώρα στις 18/9 στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, η οποία πολύ πιθανό να φέρει αποκαλύψεις για κάποια ζητήματα τα οποία μέχρι στιγμής ίσως βλέπουμε λίγο διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε κάποιες σχέσεις καταδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη διευθέτησης ζητημάτων που τις αφορούν.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση καθώς η χρονιά κλείνει με την ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιο του Λέοντα (από τις 6/12) κάτι που δείχνει πως προς το τέλος το 2024 είναι πιθανό να αρχίσουμε να αναθεωρούμε κάποιες ενέργειες που είχαμε κάνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει μία αναστάτωση γύρω μας αλλά και μέσα μας.

Κριέ το 2024 είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για το ζώδιό σου καθώς οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά του θα γίνουν στο δικό σου άξονα  (Κριού-Ζυγού) και θα φέρουν καρμικές αλλαγές, αποφάσεις αλλά και συνειδητοποιήσεις σχετικά με προσωπικές, επαγγελματικές ακόμα και κοινωνικές σχέσεις.

 

Κριός

Η πρώτη έκλειψη (Σελήνης) που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου στις 25/3 θα δώσει τα πρώτα «δείγματα» και θα καταδείξει σχέσεις οι οποίες με κάποιο τρόπο χρειάζονται αλλαγές προκειμένου να συνεχίσουν να είναι λειτουργικές. Τα ζητήματα του παρελθόντος θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την πρώτη έκλειψη της χρονιάς και με βάση αυτά θα κληθείς να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Η δεύτερη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στη 19η μοίρα του ζωδίου σου στις 8/4 και η περίοπτη θέση του Χείρωνα (ακριβώς δίπλα στον Ήλιο και τη Σελήνη) καταδεικνύει παλαιότερα «τραύματα» τα οποία θα έρθουν στο προσκήνιο και θα αποτελέσουν την αιτία ξεκαθαρισμάτων σε προσωπικές αλλά και επαγγελματικές σχέσεις.

Η τελευταία έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου για αυτή τη χρονιά θα είναι στο πολικό ζώδιο του Ζυγού (10η μοίρα) στις 2/10, η οποία θα δώσει και την τελική «μορφή» σε σχέσεις που σε απασχόλησαν όλη αυτή τη χρονιά, προσπάθησε να μην πάρεις παρορμητικές αποφάσεις κάτι που αποτελεί μεγάλη πιθανότητα.

Ενδιάμεσα στις 18/9 θα πραγματοποιηθεί μία έκλειψη Σελήνης (η μοναδική που δεν θα είναι στο δικό σου άξονα) καθώς θα γίνει στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (25η μοίρα) και θα φέρει στο προσκήνιο απωθημένα, βαθύτερα συναισθήματα αλλά και κάποια θέματα του παρελθόντος. Εκείνο το διάστημα θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή και στην καθημερινότητά σου, όπως επίσης και στα εργασιακά θέματα καθώς η παραμικρή πίεση θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για ξεσπάσματα.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως το μεγαλύτερο στοίχημα φέτος είναι να αφήσεις οριστικά πίσω ζητήματα που βαραίνουν την ψυχή σου και να μην αφήσεις ανασφάλειες και ανησυχίες να σε βάλουν σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων, ο οποίος θα εκφράζεται είτε στη διάθεσή σου είτε στην καθημερινότητά σου.

Ο Δίας θα βρίσκεται έως και τα τέλη Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας ευκαιρίες για κέρδη κι έσοδα στο ταμείο σου, γενικότερα ο Δίας από αυτό το ζώδιο θα ενισχύει με κάθε τρόπο τους πόρους σου και πολλές φορές αυτές οι ευκαιρίες θα έρχονται εντελώς ξαφνικά.

Από τις 26/5 θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων (όπου θα παραμείνει έως και τον Ιούνιο του 2025) από το οποίο θα σε βάλει στη διαδικασία να γνωρίσεις νέα πρόσωπα, να κάνεις νέες «συμμαχίες», να λύσεις τυχόν διαφορές με αδέρφια, ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς και να ενισχύσεις κάποιες σχέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Επίσης κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να κάνεις και κάποιες συμμαχίες στη δουλειά, οι οποίες θα είναι πάρα πολύ βοηθητικές για τους στόχους σου.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω όμως δεν θα παραμείνει εκεί για πολύ καθώς στις 21/1 θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου, θα ξανά επιστρέψει στον Αιγόκερω στις 2/9 για να φύγει οριστικά από αυτό το ζώδιο στις 19/11. Το διάστημα που θα βρίσκεται εκεί ενδεχομένως να φέρει κάποιες προκλήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο -για όσους έχουν γεννηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου- όμως καταδεικνύει πως αυτή η χρονιά αποτελεί το τέλος ενός πολύ απαιτητικού διαστήματος με πολλές προκλήσεις και τριγμούς στη δουλειά.

Από τη νέα του θέση στον Υδροχόο (θα βρίσκεται από τις 21/1 έως και την 1/9 και μετά θα περάσει οριστικά σε αυτό το ζώδιο στις 20/11) θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπεις φιλικές σχέσεις και ανθρώπους που μοιράζεσαι κοινά όνειρα και στόχους. Αυτά φαίνεται πως θα περάσουν από ολική «μεταμόρφωση», κάποιες φιλικές σχέσεις θα εξελιχθούν κάποιες άλλες φαίνεται πως θα μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ιδιαίτερα αν συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχει πλέον ταύτιση ιδεών και απόψεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια του Πλούτωνα από το νέο του ζώδιο για αυτή τη χρονιά θα γίνει εμφανής μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Τα αισθηματικά για τον Κριό το 2024

Αυτή η χρονιά θα είναι κομβική για την προσωπική σου ζωή καθώς όπως ήδη αναφέρθηκε οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της θα γίνουν στον άξονα σου, κάτι που θα φέρει αλλαγές και συνειδητοποιήσεις.

Αυτές οι συνειδητοποιήσεις είναι πιθανό να γίνουν μέσα από προκλητικές και απαιτητικές καταστάσεις αλλάζοντας τη ροή των αισθηματικών σου αναγκών, των επιθυμιών, ακόμα και των επιλογών σου, για αυτό και το 2024 θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική χρόνια.

Οι μήνες που μπορεί να φέρουν κάποιες αλλαγές είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος αλλά και ο Οκτώβριος, τότε χρειάζεται να δώσεις προσοχή στο κομμάτι των σχέσεων και να αποφύγεις οποιαδήποτε παρορμητική κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτελέσματα που δεν θέλεις.

Η παρόρμηση θα είναι χαρακτηριστικό των αποφάσεων σου, ούτως ή άλλως ανήκεις στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, όμως φαίνεται πως αυτό το χαρακτηριστικό θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά λόγω των εκλείψεων.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση θα χρειαστεί να σκεφτείς τι είναι αυτό που προσδοκάς από αυτή, αν οι συναισθηματικές σου ανάγκες καλύπτονται, αν νιώθεις έτοιμος να κάνεις ένα ακόμα βήμα ή για ποιους λόγους μπορεί να μη νιώθεις έτοιμος, όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα τα οποία θα σε απασχολήσουν πολύ μέσα σε αυτή τη χρονιά και θα καταδείξουν την εξέλιξη μιας σχέσης.

Αν είσαι ελεύθερος είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβούν πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως καρμικά, καθώς μπορεί να υπάρξει μία πολύ σημαντική γνωριμία εκεί που δεν το περιμένεις και να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο το οποίο θα σε οδηγήσει να δεις μέσα από μία εντελώς διαφορετική οπτική τις δικές σου προσωπικές και αισθηματικές ανάγκες.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να γνωρίσεις νέα πρόσωπα, να συναναστραφείς με ανθρώπους που έχουν μία διαφορετική θέαση των πραγμάτων και φαίνεται πως θα βγεις κερδισμένος σε διάφορα επίπεδα, καθώς θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις και πολύ πιθανό να κάνεις και μία σχέση με ένα πρόσωπο που θα βρεις εξίσου ενδιαφέρουσα την προσωπικότητα του.

Τα επαγγελματικά για τον Κριό το 2024

Το 2024 είναι ένα έτος το οποίο θα δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα και διλήμματα σχετικά με τη δουλειά καθώς από τη μία είναι πολύ πιθανό να νιώθεις πως υπάρχουν πράγματα τα οποία σε κρατούν «παγιδευμένο» και δεν σε αφήνουν να ανοίξεις τα φτερά σου και να κερδίσεις επαγγελματικούς στόχους, από την άλλη όμως μικρά επιτεύγματα θα ενισχύουν την πίστη στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου και θα σου δείχνουν πως μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα αρκεί να το αποφασίσεις.

Το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς φαίνεται πως θα φέρει περισσότερες ευκαιρίες για έξτρα έσοδα και νέες οικονομικές συμφωνίες μάλιστα τέτοιου είδους ευκαιρίες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους εκεί που δεν το  περιμένεις.

Κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς αφιέρωσε κάποιο από το χρόνο και την προσοχή σου σε ζητήματα τα οποία αφορούν σεμινάρια, πιστοποιήσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου προσφέρει νέες γνώσεις, καθώς αυτές θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην επίτευξη κάποιων επαγγελματικών στόχων.

Αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου είναι πιθανό να  υπάρξουν και φέτος κάποιες προκλήσεις -ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες αυτής της χρονιάς και το φθινόπωρο- όμως έπειτα θα ξεκινήσει ένα διάστημα που δεν θα έχει τις απαιτήσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα και σε ταλαιπώρησαν αρκετά.

Τέλος αξίζει να θυμάσαι  πως αυτή η χρονιά μπορεί να τεστάρει επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες κάποιες φαίνεται πως θα αντέξουν κάποιες ίσως να ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, σε κάθε περίπτωση να έχεις στο μυαλό σου πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

 

Ταύρος

Ταύρε το 2024 είναι ένα έτος που κατά το ήμισυ του ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου -σε κάποιες στιγμές θα έρχεται πολύ κοντά και με τον Ουρανό που βρίσκεται επίσης στο ζώδιό σου- καταδεικνύοντας πως θα υπάρξουν αρκετές «εκπλήξεις», ευκαιρίες, αλλαγές και ξαφνικά γεγονότα στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Δίας/Ουρανός μπορούν να κάνουν το ανέφικτο εφικτό (καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης αλλά και της τύχης) και να φέρουν «ουρανοκατέβατες» ευκαιρίες για νέες συνεργασίες, νέες σημαντικές γνωριμίες αλλά και νέες σχέσεις.

Η απόλυτη σύνοδος Δία/Ουρανού θα πραγματοποιηθεί στην 21η μοίρα του ζωδίου σου στα τέλη του Απριλίου, καταδεικνύοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο εκείνου του μήνα θα είναι ανατρεπτικό και συναρπαστικό!

Μέχρι και τα τέλη Μαΐου είναι γεγονός πως θα πετυχαίνεις με μεγαλύτερη ευκολία και με τη βοήθεια της τύχης οτιδήποτε θέλεις, κυρίως αν σχετίζεται με τον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων.

Από τις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων όπου θα μείνει για περίπου ένα έτος, αλλάζοντας πεδίο εύνοιας, φέρνοντας περισσότερες ευκαιρίες για τον οικονομικό τομέα. Κάτι φαίνεται πως αλλάζει εκεί αυτή η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει μέσα από μία νέα επαγγελματική συμφωνία, η οποία θα έχει θετική επιρροή στο ταμείο σου, μέσα από τη διαπραγμάτευση μιας οικονομικής συμφωνίας που ήδη υπάρχει ή μέσα από μία νέα πηγή εσόδων.

Αυτό που χρειάζεται να έχεις κατά νου είναι να αποφύγεις το ρίσκο  και τις πρόσκαιρες επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κέρδη αλλά θα είναι για λίγο. Επίσης θα υπάρχει μια έντονη διάθεση για σπατάλες προσπάθησε να την περιορίσεις, καθώς θα είναι εύκολο να εξανεμιστούν τα έσοδα σου.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως και αυτή τη χρονιά  θα δεις κάποιες φιλικές σχέσεις όπως επίσης και τη συμμετοχή σου σε μία ομάδα ανθρώπων μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και είναι εξίσου πιθανό να υπάρξουν συγκυρίες που θα τεστάρουν το αν και κατά πόσο κάποιες φιλικές σχέσεις έχουν σταθερές βάσεις και βασίζονται την ειλικρίνεια.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται για λίγο ακόμα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, όμως πολύ σύντομα μέσα σε αυτή τη χρονιά θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου (από 21/1 έως και 1/9) έπειτα θα περάσει ξανά για λίγο στον Αιγόκερω και στα μέσα του Νοεμβρίου θα περάσει πλέον οριστικά στον Υδροχόο. Το πέρασμα του Πλούτωνα σε αυτό το νέο ζώδιο θα γίνει αισθητό μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου και είναι πιθανό να έχουν κάποιες αλλαγές στη δουλειά.

Τέλος οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν αυτή τη χρονιά θα είναι στον άξονα Κριού-Ζυγού κάτι που δείχνει πως η καθημερινότητά σου, η υγεία και η φυσική σου κατάσταση θα αποτελέσουν προτεραιότητα σου. Εάν έλεγες καιρό τώρα ότι θέλεις να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής ή να γραφτείς γυμναστήριο αλλά όλο το ανέβαλλες, οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς καταδεικνύουν πως τώρα θα μπεις σε πρόγραμμα! Κατά τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν (η πρώτη -Σελήνης- θα γίνει στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 25/3, η επόμενη -Ηλίου- θα γίνει στον Κριό στις 8/4 και η τελευταία -Ηλίου- θα γίνει στο Ζυγό στις 2/10) θα είναι τα πιο απαιτητικά διαστήματα τα οποία θα σε οδηγήσουν σε αποφάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου αλλά και τις προτεραιότητες που έχεις μέσα σε αυτή.

Η μοναδική έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 18/9 θα φέρει στο προσκήνιο θέματα τα οποία μπορεί να αφορούν φιλικές ή προσωπικές σχέσεις, καταδεικνύοντας πως ίσως να υπάρξουν περισσότερες απαιτήσεις από τους άλλους και να νιώσεις λίγο αδικημένος με αυτό, αν έχεις διάθεση να «διαπραγματευτείς» κάποια ζητήματα που θα προκύψουν εκείνο το διάστημα τότε θα βγεις κερδισμένος.

Τα αισθηματικά για τον Ταύρο το 2024

Αυτή η χρονιά θα έχει εκπλήξεις για εσένα οι οποίες ως επί το πλείστον θα έχουν θετικό πρόσημο ιδιαίτερα για τον τομέα των προσωπικών σχέσεων, καθώς με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιό σου μέχρι και τα τέλη Μαΐου είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου να επισημοποιήσουν μία σχέση που ήδη έχουν και κάποιοι άλλοι να ξεκινήσουν μία νέα σημαντική σχέση με τους καλύτερους οιωνούς!

Επίσης φαίνεται πως θα αρχίσεις να  δίνεις μεγαλύτερη σημασία σε μία σχέση μία γνωριμία αλλά και σε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση τους.

Ένας σημαντικός μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές και νέα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή, είναι ο Σεπτέμβριος καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη Σελήνης (18/9) που θα επηρεάσει αρκετά συναισθήματα, επιλογές, συναισθηματικές ανάγκες αλλά και αποφάσεις. Τότε είναι πιθανό να δημιουργηθούν κάποιες απαιτητικές στιγμές σε μία σχέση ή σε μία γνωριμία που μπορεί να δοκιμάσουν τις αντοχές της όμως αυτό θα έχει και τη θετική του πλευρά, καθώς θα καταλάβεις αν και κατά πόσο είναι σημαντική για εσένα και αν υπάρχει διάθεση εκατέρωθεν να αφιερώσετε χρόνο στα ζητήματα που την αφορούν.

Η προσωπική σου ζωή θα αποτελέσει προτεραιότητα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μέσα σε αυτή τη χρονιά, κάτι που θα σε βάλει στη διαδικασία να προσπαθήσεις περισσότερο για θέματα που την αφορούν είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση.

Τα επαγγελματικά για τον Ταύρο το 2024

Η μετακίνηση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε αυτή τη χρονιά (από 21/1 έως 1/9 και μετά ξανά -οριστικά αυτή τη φορά- στις 20/11) καταδεικνύει πως θα υπάρξουν ρηξικέλευθες αλλαγές σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η επαγγελματική αναγνώριση και όλοι οι στόχοι που τη συνοδεύουν θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο καθώς ο Πλούτωνας από τη νέα του θέση θα «μεταμορφώσει» τον τρόπο που βλέπεις ζητήματα της δουλειάς αλλά και την καριέρα σου σε γενικότερο πλαίσιο, όμως αυτό θα γίνει αισθητό μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζώδιου σου. Ένα πολύ σημαντικό διάστημα για τον επαγγελματικό τομέα -για όλους ανεξαιρέτως τους Ταύρους- είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα μέσα του Μαρτίου, εκείνο το διάστημα θα χρειαστεί ιδιαίτερη ευελιξία για να αποφύγεις τις εντάσεις και τις προκλήσεις που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους.

Πέρα από αυτό φαίνεται πως όλη η χρονιά θα έχει σκέψεις, δράσεις και μία αυξημένη κινητικότητα -ενίοτε και νευρικότητα- γύρω από ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και τα επαγγελματικά.

Αν υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με τη δουλειά ή με κάποιες επαγγελματικές σου σχέσεις, τα οποία κρατάς μέσα σου εδώ και καιρό, τότε θα χρειαστεί να ασχοληθείς μαζί τους και να τους δώσεις προτεραιότητα καθώς από αυτά θα ξεκινήσουν όλες οι σκέψεις, οι δράσεις αλλά και οι αλλαγές που πιθανό να θελήσεις να κάνεις.

 

Δίδυμοι

Δίδυμε το 2024 είναι ένα έτος με ευκαιρίες για εσένα οι οποίες θα αρχίσουν να διαφαίνονται όταν ο Δίας θα περάσει στο δικό σου ζώδιο (26/5) και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Οι σχέσεις θα αποτελέσουν πεδίο δράσης και επέκτασης μέσα σε αυτή τη χρονιά και κατά το δεύτερο μισό της είναι πολύ πιθανό να κάνεις σημαντικές σχέσεις είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό είτε ακόμα και σε κοινωνικό επίπεδο. Αξίζει να επισημανθεί πως αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς οι άνθρωποι με τους οποίους θα συναναστρέφεσαι, οι άνθρωποι που θα βρίσκονται δίπλα σου και θα σε στηρίζουν θα αποτελούν το κίνητρό σου για πολλές από τις κινήσεις και τις αποφάσεις σου αυτή τη χρονιά.

Μέχρι το Μάιο ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου καταδεικνύοντας πως θα υπάρχει ένας σχεδόν ανεξήγητος και μαγικός τρόπος να αποφεύγεις ακόμα και την τελευταία στιγμή κακοτοπιές, λανθασμένες κινήσεις, αποφάσεις και οτιδήποτε θα μπορούσε να επιβαρύνει από τη διάθεση μέχρι την καθημερινότητά σου.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων στον 10ο ηλιακό σου οίκο που σχετίζεται με τη δουλειά, την καριέρα, την κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση, καταδεικνύοντας πως αυτή είναι μία χρονιά που θα χρειαστεί να δουλέψεις αρκετά, πολύ πιθανό να αναλάβεις και νέες ευθύνες. Επίσης ίσως να κληθείς να αποφασίσεις σχετικά με το μέλλον σου σε μία δουλειά ή ενδεχομένως να υπάρξουν και διλλήματα αν πρέπει να διαλέξεις ένα καινούργιο επαγγελματικό δρόμο. Οτιδήποτε και αν αποφασίσεις χρειάζεται να δεις τους στόχους και τις επιδιώξεις σου μακροπρόθεσμα καθώς με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να πάρεις τις αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις. Αυτή είναι μία «χρονιά σποράς» δηλαδή σε μία ελεύθερη μετάφραση «χρονιά κόπων», η οποία όμως αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για τις επόμενες χρονιές που θα δρέψεις τους καρπούς των επαγγελματικών σου κινήσεων και προσπαθειών.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται πλέον στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω (θα φύγει στις 20/1 και θα επιστρέψει για ένα δίμηνο από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι μέσα Νοεμβρίου σε αυτό το ζώδιο πριν αποχωρήσει οριστικά), καταδεικνύοντας πως όσοι έχουν γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου ίσως κληθούν να αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζονται οικονομικά ζητήματα καθώς και τις υποθέσεις που αφορούν οικονομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με δάνεια και ασφάλειες όπως και θέματα συνεταίρων.

Ο Πλούτωνας στις 21/1 θα κάνει το πέρασμα του στο ζώδιο του Υδροχόου όπου θα μείνει για τα επόμενα περίπου 20 έτη, η ενέργεια από το νέο του ζώδιο θα γίνει αισθητή σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Η νέα του θέση είναι πιο φιλική για εσένα και θα παρατηρήσεις πως -πολύ σταδιακά άλλα σταθερά- θα αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις πολλά πράγματα  και αντιμετωπίζεις διάφορες καταστάσεις. Η κοσμοαντίληψη σου φαίνεται πως θα αρχίσει να διαφοροποιείται και ίσως μέσα σε αυτή τη χρονιά θα έχεις και τα πρώτα δείγματα για τέτοιου είδους αλλαγές.

Οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις αυτής της χρονιάς -δύο ηλιακές και μία Σεληνιακή- θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας αλλαγές σε φιλικές σχέσεις όπως επίσης και καρμικές καταστάσεις στον αισθηματικό τομέα.

Η μόνη έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί σε άλλο άξονα είναι αυτή που θα γίνει στις 18/9 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, καταδεικνύοντας πως το φθινόπωρο θα υπάρξει ένα διάστημα που θα κληθείς να πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις  σχετικά με οικογενειακές και επαγγελματικές υποθέσεις.

Τα αισθηματικά του Δίδυμου το 2024

Αυτή η χρονιά μπορεί να φέρει αρκετά σημαντικές αλλαγές στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς από τη μία ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου μετά το Μάϊο από την άλλη οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού δείχνουν πως θα υπάρξουν νέα δεδομένα τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σημαντικές αποφάσεις, κομβικές για την προσωπική σου ζωή.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση μπορεί αυτή η χρονιά να έχει σε γενικότερο πλαίσιο αρκετή δουλειά και ευθύνες που απορρέουν από επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά θα έχει και αρκετές στιγμές οι οποίες θα είναι ευχάριστες, ξέγνοιαστες και πολύ βοηθητικές για την προσωπική σου ζωή, ιδιαίτερα προς το καλοκαίρι και μετά.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση χρειάζεται να κρατήσεις όσο γίνεται τις ισορροπίες ανάμεσα σε επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, κάτι τέτοιο δεν θα είναι τόσο εύκολο όμως είναι απαραίτητο προκειμένου να μην δημιουργηθούν παράπονα από το σύντροφό σου.

Αν είσαι ελεύθερος οι ευκαιρίες που θα έχεις για να γνωρίσεις νέα πρόσωπα θα είναι σημαντικά περισσότερες από ότι τις προηγούμενες χρονιές μάλιστα είναι πάρα πολύ πιθανό μέσα σε αυτή τη χρονιά να ξεκινήσει μία πολύ σημαντική σχέση, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Επίσης είναι εξίσου πιθανό -αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση- με το Δία στο ζώδιό σου να αποφασίσεις να κάνεις το επόμενο βήμα σε αυτήν, καθώς φαίνεται πως ο Δίας θα έχει μία «επεκτατική διάθεση» που μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού στις 2/10 είναι πιθανό να σε απασχολήσει αρκετά η επικοινωνία που υπάρχει με το ταίρι σου ή με κάποιο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, κάτι που θα φέρει σημαντικές συνειδητοποιήσεις. Να θυμάσαι πως οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς έχουν μία καρμική διάθεση, για αυτό χρειάζεται να είσαι προσεκτικός με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου.

Τα επαγγελματικά του Δίδυμου το 2024

Με τον Κρόνο να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων ο επαγγελματικός τομέας θα μπορούσε να  χαρακτηριστεί ως ο πιο απαιτητικός για αυτή τη χρονιά, μιας και ο Κρόνος είναι ένας αυστηρός κριτής και ένας πολύ σημαντικός διδάσκαλος. Αυτό που πιθανό να σου υπενθυμίσει φέτος είναι αρετές όπως η υπομονή και η επιμονή, προκειμένου να κατακτήσεις τις κορυφές που θέλεις και να κερδίσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Ίσως κάποια διαστήματα αυτή τη χρονιά να είναι αρκετά πιεστικά στη δουλειά ίσως να αναλάβεις μία καινούργια θέση η οποία θα έχει περισσότερες ευθύνες αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική σου εξέλιξη, όλα αυτά είναι πιθανά σενάρια με τον Κρόνο να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο ζώδιο των Ιχθύων βρίσκεται και ο Ποσειδώνας εδώ και πολλά χρόνια (φέτος επηρεάζει εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου σου) και καταδεικνύει πως χρειάζεται να είσαι πολύ προσεκτικός με επαγγελματικές αποφάσεις, καθώς μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες «ευκαιρίες» οι οποίες όμως δεν θα είναι όπως φαίνονται.

Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση και πριν κάνεις οποιαδήποτε επιλογή αφορά τα επαγγελματικά θα χρειαστεί να έχεις κατά νου το ρητό που λέει πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» γιατί ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει μία θολή κατάσταση, η οποία θα κάνει αρκετές προτάσεις, επιλογές ακόμα και πρόσωπα να φαίνονται «χρυσή ευκαιρία» χωρίς όμως να είναι.

Ο Σεπτέμβριος  θα είναι ένας πολύ σημαντικός και κομβικός μήνας όσον αφορά επαγγελματικές κινήσεις και αποφάσεις, καθώς η έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) μπορεί να δημιουργήσει πίεση στη δουλειά, προσπάθησε να μην την αφήσεις να καθορίσει τις αποφάσεις σου.

 

Καρκίνος

Καρκίνε το 2024 είναι ένα έτος που θα σε βάλει στη διαδικασία να αξιολογήσεις και πιθανό να επαναπροσδιορίσεις αρκετές από τις αντιλήψεις που ήταν αδιαπραγμάτευτες για εσένα, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν μία σειρά γεγονότων και καταστάσεων οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε αυτό. Αυτό είναι πιθανό να έχει ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά και τώρα απλά να συνεχιστεί.

Ο Κρόνος που θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων θα δημιουργήσει ή θα ενισχύσει την ανάγκη εσωτερικών ξεκαθαρισμάτων, κάτι που σε πρακτικό επίπεδο μπορεί να βάλει κάποιες σχέσεις «στον πάγο» και να απομακρυνθείς από ανθρώπους που θεωρείς πως δεν έχετε το ίδιο σύστημα αξιών. Επίσης φέτος με τη θέση του Κρόνου θα υπάρχει το κίνητρο για να κυνηγήσεις κάποιους στόχους σου -κυρίως αυτούς που έχουν ένα βαθμό δυσκολίας- καθώς φαίνεται πως ο Κρόνος θα σου χαρίσει υπομονή, επιμονή και αντοχή, οι οποίες θα βρουν πρόσφορο έδαφος στην επίτευξη δύσκολων στόχων.

Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σου θα αρχίσουν να σκέφτονται ένα μεταπτυχιακό ή κάποιο πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα ενισχύσει τις γνώσεις τους.  Να θυμάσαι πως φέτος είναι μία πολύ καλή χρονιά για να επενδύσεις σε οτιδήποτε μπορεί να σου προσφέρει νέες γνώσεις και να διευρύνει τους πνευματικούς σου ορίζοντες, ακόμα και αν αυτό είναι ένα ταξίδι.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου έως και τα τέλη Μαΐου καταδεικνύοντας πως ούτε αυτή τη χρονιά θα λείψουν οι νέοι φίλοι, η συμμετοχή σου σε διάφορες δράσεις (εθελοντικές και μη) και η ενασχόληση σου με τα «κοινά» σε κάποιες ομάδες στις οποίες είσαι μέλος. Η επαφή με ομοϊδεάτες, με ανθρώπους που μπορείς να συνεννοηθείς, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για τη διάθεσή σου όλη αυτή τη χρονιά για αυτό αξίζει να επιλέγεις προσεκτικά τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Στις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων (όπου και θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς) καταδεικνύοντας πως το δεύτερο μισό του 2024 θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και οτιδήποτε πηγάζει από αυτά.

Από τον Ιούνιο ξεκινά μία περίοδος που θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε πράγματα που βοηθούν τη διάθεση και τη ψυχολογία σου, φαίνεται πως θα υπάρξουν και ευκαιρίες/λύσεις για να βελτιώσεις πολλά από αυτά που σου δημιουργούν εσωτερική ανησυχία. Να θυμάσαι πως η διαίσθησή σου θα είναι ιδιαίτερα έντονη με αυτή τη θέση του Δία, για αυτό χρειάζεται να τη λαμβάνεις υπόψιν σου πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται μέχρι τις 20/1 στο ζώδιο του Αιγόκερω σε αυτή τη θέση θα ξαναπεράσει το Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου και έπειτα θα αποχωρήσει από αυτό το ζώδιο, καταδεικνύοντας πως λίγο πριν την οριστική του αποχώρηση θα επηρεάσει μόνο όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ριζικές αλλαγές στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες θα καθορίσουν τις επόμενες αποφάσεις και κινήσεις σου αλλά και τον τρόπο που βλέπεις τις σχέσεις σε ευρύτερο πλαίσιο.

Από τις 21/1 ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά ξανά από Νοέμβριο, καταδεικνύοντας πως το παραπάνω διάστημα θα έρθουν στο προσκήνιο βαθιά συναισθήματα, απωθημένα του παρελθόντος και οτιδήποτε είχες καταπιέσει.

Σε πρακτικό επίπεδο θα αρχίσεις να σκέφτεσαι θέματα που αφορούν οικονομικά δικά σου αλλά σχετικά και με άλλους, όπως συνεταίρους ασφαλιστικούς φορείς και τράπεζες,  αυτό είναι κάτι που θα γίνει εμφανές μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου, όπου θα βρεθούν υπό την άμεση επιρροή του Πλούτωνα.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας πως θέματα που αφορούν την καριέρα και την οικογένεια θα έρθουν αρκετές φορές στο προσκήνιο, πιθανό να σου δημιουργήσουν διλήμματα ή να φέρουν νέα δεδομένα σε αυτούς τους δύο τομείς.

Η μοναδική έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) πιθανό να φέρει στο προσκήνιο σχέσεις με συγγενείς, γνωστούς και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο στενό είτε στο ευρύτερο σου περιβάλλον, καταδεικνύοντας πως ήρθε η ώρα αλλαγών.

Τα αισθηματικά του Καρκίνου το 2024

Φέτος σημαντικό ρόλο για τη σύναψη ή εξέλιξη οποιασδήποτε σχέσης ή γνωριμίας θα παίξει η κοσμοθεωρία του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει, καθώς η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύει πως θα είναι πολύ δύσκολο να εξελιχθεί μία γνωριμία με έναν άνθρωπο αν δεν βλέπετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο κι αν δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, τουλάχιστον σε ζητήματα που είναι σημαντικά για εσένα.

Μέσα από το φίλτρο του Κρόνου θα αξιολογείς τις γνωριμίες που θα κάνεις, οι οποίες φαίνεται πως μέχρι και τα τέλη Μαΐου θα έρχονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο φιλικό σου περιβάλλον, από τη συμμετοχή σου σε δραστηριότητες, εθελοντικές δράσεις και από τους ανθρώπους που είναι συνάδελφοί σου.

Αν είσαι ελεύθερος δεν αποκλείεται να έρθεις πολύ κοντά με ένα νέο ή παλιό συνάδελφο και η δουλειά να αποκτήσει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση θα χρειαστεί να δίνεις προσοχή  στη γνώμη του συντρόφου σου για κάποια ζητήματα όπως επίσης και σε απόψεις που μπορεί να έχει και να αποφεύγεις την επικριτική διάθεση, η οποία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει αποστάσεις σε μία σχέση.

Φέτος είναι μία καλή χρονιά για να ξεκινήσεις μαζί με το ταίρι σου μία δραστηριότητα ή να συμμετάσχετε σε μία ομάδα ανθρώπων που ακολουθούν μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ή εθελοντική δράση, καθώς η επαφή με ομοϊδεάτες θα βοηθήσει πάρα πολύ και τη σχέση σας αλλά και τη διάθεσή σας ως μονάδα.

Αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου και βρίσκεσαι για λίγο χρόνο ακόμα υπό την επιρροή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα χρειαστεί να αποφύγεις οποιαδήποτε παρορμητική απόφαση αφορά μία σχέση, μία γνωριμία ή την προσωπική σου ζωή σε γενικότερο πλαίσιο, καθώς είναι πιθανό μία τέτοια απόφαση να φέρει ένα ντόμινο αλλαγών οι οποίες θα διαφοροποιήσουν το σκηνικό στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Τα επαγγελματικά του Καρκίνου το 2024

Αυτή η χρονιά μέσα από κάποιες καταστάσεις θα σου δώσει το έναυσμα να «κυνηγήσεις» περισσότερο κάποια επαγγελματικά θέματα, να ασχοληθείς με πιστοποιήσεις και σεμινάρια μέσα από τα οποία μπορείς να αποκτήσεις μεγαλύτερη εξειδίκευση στη δουλειά σου και να κερδίσεις νέες γνώσεις.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο φιλικό σου περιβάλλον όπως και κάποιοι συνάδελφοί σου θα είναι ένθερμοι υποστηρικτές των σχεδίων σου κάτι που θα σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να κυνηγήσεις επαγγελματικούς στόχους, καθώς η επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους φέτος θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διάθεσή σου αλλά και στην επίτευξη των στόχων σου.

Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού καταδεικνύουν πως ίσως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη δουλειά ή να υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις πως ο κόπος και οι προσπάθειές σου δεν βρίσκουν ανταπόκριση, μην αφήσεις τέτοιου είδους σκέψεις να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για να προσπαθήσεις κάποια πράγματα που θέλεις να επιτύχεις, καθώς να θυμάσαι πως όλα θα εξαρτηθούν από τη δική σου δράση.

Ιδιαίτερα τον Απρίλιο που θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου στη 19η μοίρα του Κριού (8/4) μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο όλα τα παράπονα που σχετίζονται με τη δουλειά και αυτό είναι κάτι που ίσως να σε οδηγήσει σε μία παρορμητική απόφαση σχετικά με αυτή, η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα στη συνέχεια, για αυτό επίλεξε με προσοχή τις κινήσεις αλλά και τις αποφάσεις σου.

Η ευελιξία είναι ένα προτέρημα που θα παίξει βασικό ρόλο μέσα σε αυτή τη χρονιά, καθώς αν την αξιοποιήσεις θα μπορέσεις να αποφύγεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις στη δουλειά και να μην τις αφήσεις να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις όλα αυτά που την αφορούν.

 

Λέων

Λέων το 2024 είναι ένα έτος το οποίο έρχεται με καλά νέα καθώς φέτος οι εκλείψεις γίνονται σε ένα φιλικό άξονα ζωδίων προς εσένα (Κριού-Ζυγού), κάτι που δείχνει πως η ταλαιπωρία που υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια περίπου και αφορούσε οικογενειακές και επαγγελματικές υποθέσεις πλέον ανήκει στο παρελθόν! Αυτό είναι το πιο θετικό νέο για εσένα αυτή τη χρονιά που θα σε βοηθήσει να «ανασάνεις» και να δεις πλέον καθαρά και ξάστερα τα δεδομένα στον επαγγελματικό τομέα και να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και να δημιουργεί πιο επιτακτικά την ανάγκη ορθής διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν οικονομικά, κληρονομικά, δάνεια, ασφαλιστικούς φορείς και όλα αυτά τα οποία επηρεάζουν το ταμείο σου αλλά δεν ανήκουν σε αυτά που κερδίζεις από τη δουλειά σου αλλά σε αυτά που με κάποιο τρόπο διαχειρίζεσαι είτε μαζί με άλλους είτε για λογαριασμό άλλων. Μέσα από κάποιες καταστάσεις ίσως νιώσεις την ανάγκη να κάνεις μία πιο σωστή διαχείριση στα παραπάνω, αν έχεις κάποιο συνέταιρο θα χρειαστεί να δεις προσεκτικά και τα κοινά οικονομικά σας ζητήματα ώστε αυτά να μην αποτελέσουν αιτία διαξιφισμών και αντιπαραθέσεων.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου έως τις 25/5 καταδεικνύοντας ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και τύχη μέσα από κάποιες επαγγελματικές συμφωνίες. Μία προαγωγή στη δουλειά είναι ένα επίσης πιθανό σενάριο, καθώς φαίνεται πως με κάποιο τρόπο κατά το πρώτο μισό του έτους θα βγαίνεις κερδισμένος σε θέματα που αφορούν στην καριέρα σου.

Από τις 26/5 θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων καταδεικνύοντας πως στο δεύτερο μισό αυτού του έτους θα διευρύνεις το φιλικό σου περίγυρο, θα κάνεις νέους φίλους  και θα έχεις πιο έντονη κοινωνική διάθεση. Δεν αποκλείεται όχι απλά να γνωρίσεις νέα πρόσωπα αλλά να κάνεις και σχέσεις οι οποίες θα είναι πάρα πολύ σημαντικές για εσένα στη συνέχεια, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό είτε σε φιλικό επίπεδο.

Μία σημαντική πλανητική μετακίνηση αυτή τη χρονιά είναι του Πλούτωνα που θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 21/1 θα παραμείνει έως και την 1η του Σεπτεμβρίου και έπειτα θα επιστρέψει για λίγο καιρό ανάδρομος στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και θα περάσει οριστικά πλέον στον Υδροχόο στις 20/11.

Στη νέα του θέση θα παραμείνει για περίπου 20 χρόνια καταδεικνύοντας πως βρίσκεσαι στο κατώφλι μιας σημαντικής περιόδου που θα φέρει πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, αυτό για φέτος θα γίνει εμφανές μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Κάποιες προσωπικές σχέσεις όπως και κάποιες συνεργασίες θα μπουν στο μικροσκόπιο και μέσω συγκεκριμένων καταστάσεων θα κληθείς να δεις αν και κατά πόσο αυτές εξυπηρετούν κάποιο σκοπό στη ζωή σου ή αν βρίσκονται σε αυτή «τιμής ένεκεν». Ο Πλούτωνας θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές μεταμορφώνοντάς τον τρόπο που βλέπεις τις σχέσεις αλλά και κάποια πρόσωπα που αυτή τη στιγμή παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για εσένα είναι η ανάδρομη πορεία του Άρη που θα ξεκινήσει στο ζώδιό σου στις 6/12, καταδεικνύοντας πως ο τελευταίος μήνας αυτής της χρονιάς θα σε βρει να αναμοχλεύεις ζητήματα του παρελθόντος, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και να περιορίσει την ενέργειά σου, καθώς θα σου δημιουργήσει εσωτερική κόπωση. Προσπάθησε να μην αφιερώσεις χρόνο σε ζητήματα τα οποία ανήκουν στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στο παρόν. Στο παραπάνω διάστημα θα χρειαστεί περισσότερη ξεκούραση και λιγότερο άγχος προκειμένου να μην επηρεάσει σημαντικά την ενέργειά σου.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας την ανάγκη επίλυσης ζητημάτων που μπορεί να υπάρχουν σε συγγενικές, κοινωνικές ακόμα και φιλικές σχέσεις.

Μία και μοναδική θα είναι η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) καταδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι τα οικονομικά ζητήματα θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο μέσα σε αυτή τη χρονιά και όσο πιο συνετή είναι η διαχείριση τους τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα φέρουν.

Τα αισθηματικά του Λέοντα το 2024

Με τον Κρόνο να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων αυτή είναι μία χρονιά ενδοσκόπησης και περισυλλογής, η οποία από τη μία θα σε φέρει πιο κοντά με τα συναισθήματά σου από την άλλη όμως μπορεί να σου δημιουργεί μια εσωτερική ανησυχία η οποία κατά διαστήματα θα επηρεάζει από τα συναισθήματα μέχρι και τη διάθεση σου.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση προσπάθησε να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου, θα βοηθήσει πολύ να εκφράζεις σκέψεις ακόμα και ανησυχίες στο ταίρι σου διαφορετικά είναι πιθανό να δημιουργηθεί συναισθηματική απόσταση η οποία μετά θα μπορούσε να φέρει και φυσική απόσταση/απομάκρυνση.

Αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου είναι πιθανό να υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των σχέσεων, αν βρίσκεσαι σε μία σχέση η οποία έχει κάνει τον κύκλο της τότε φέτος θα υπάρξουν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν σε αυτή τη συνειδητοποίηση και έπειτα στη διαχείριση της με νέα δεδομένα.

Αν είσαι ελεύθερος το πρώτο μισό της χρονιάς θα έχει ευκαιρίες για γνωριμίες μέσω των ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό αλλά και στο ευρύτερο σου περιβάλλον, όμως φαίνεται πως μετά τις 26/5 με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες μέσα από κοινωνικές εμφανίσεις, προσκλήσεις φίλων και μέσω της ενασχόλησης σου με συλλογικές δραστηριότητες.

Στο τέλος αυτής της χρονιάς όπου ο Άρης θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιό σου είναι πολύ πιθανό να έρθει η αναζωπύρωση ενός φλερτ από το παρελθόν, όμως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στα δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνο το διάστημα, ώστε να δεις αν αξίζει να αφιερώσεις ξανά ενέργεια και χρόνο σε κάτι που έρχεται από τα παλιά.

Τα επαγγελματικά του Λέοντα

Με το Δία να βρίσκεται μέχρι και τα τέλη Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου και σε κάποιες στιγμές να έρχεται πολύ κοντά με τον Ουρανό, φαίνεται πως και αυτή είναι μία χρονιά που θα υπάρξουν αλλαγές και ουρανοκατέβατες ευκαιρίες για εσένα στη δουλειά.

Μία επαγγελματική ευκαιρία είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή της κατά την Άνοιξη, αυτό που χρειάζεται είναι να δώσεις προσοχή σε οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρεις καθώς φαίνεται πως οι κινήσεις που θα κάνεις φέτος για τη δουλειά θα φέρουν μόνιμα αποτελέσματα.

Μία νέα επαγγελματική θέση ανήκει στα πιθανά σενάρια αυτής της χρονιάς βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξει και αύξηση της δουλειάς κάτι που από τη μία φέρνει περισσότερες ώρες εργασίας και πιθανό περισσότερες ευθύνες αλλά από την άλλη φέρνει και περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής προόδου.

Το μεγάλο στοίχημα αυτής της χρονιάς είναι τα οικονομικά, χρειάζεται να δώσεις προσοχή σε αυτό το κομμάτι που σχετίζεται και με τα επαγγελματικά, κυρίως αν βρίσκεσαι σε μία δουλειά που έχεις συνεταίρους για παράδειγμα αν έχεις μία επιχείρηση με κάποιο ή κάποια πρόσωπα θα χρειαστεί να δώσεις μεγάλη σημασία σε συμφωνίες μεταξύ σας, στις επιχειρηματικές σας ιδέες αλλά και τις επενδύσεις σας οι οποίες χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού.

Το Φθινόπωρο και ιδιαίτερα ο Σεπτέμβριος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός μήνας που μπορεί να φέρει αρκετές εξελίξεις σε σχέσεις με συνεταίρους και τα κοινά σας αποκτήματα.

 

Παρθένος

Παρθένε το 2024 είναι ένα έτος που θα αποτελέσει «κομβικό σημείο» όχι μόνο για προσωπικές σχέσεις αλλά και για συνεργασίες.  Ο Κρόνος θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους απέναντι σου στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως θα χρειαστεί να «δουλέψεις» για αυτές, να βάλεις τα όρια σου, να διαπραγματευτείς κάποια ζητήματα, όλα αυτά δεν θα γίνουν ξαφνικά αλλά θα υπάρξουν οι «αφορμές» που θα σε οδηγήσουν να οριοθετήσεις τις δικές σου ανάγκες σε σχέση με αυτές των άλλων.

Όλες οι σχέσεις φαίνεται πως θα περάσουν κάποιου είδους «τεστ αντοχής» όμως μόνο σε αυτές που είναι αδύναμες και επιφανειακές πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξέλιξη και τη μακροημέρευση τους.

Στο ίδιο ζώδιο -τους Ιχθύς- βρίσκεται κι ο Ποσειδώνας (φέτος επηρεάζει εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου) και δείχνει πως χρειάζεται να επιλέγεις προσεκτικά τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και «επενδύεις», είτε πρακτικά είτε συναισθηματικά, καθώς είναι πάρα πολύ πιθανό κατά διαστήματα να υπάρχει μία εξιδανίκευση προσώπων, σχέσεων και καταστάσεων, η οποία να σε οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι τις 25/5 στο φιλικό ζώδιο του Ταύρου -εκεί βρίσκεται και ο Ουρανός- καταδεικνύοντας πως το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς θα δώσει αρκετές ευκαιρίες για να υλοποιήσεις σχέδια ιδιαίτερα αν αυτά σχετίζονται με το εξωτερικό, με ένα επαγγελματικό «άνοιγμα» που θέλεις να κάνεις σε μία άλλη χώρα ή ακόμα και με ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που θέλεις να παρακολουθήσεις έξω. Οτιδήποτε αφορά μελέτες, νέες γνώσεις, διεύρυνση πνευματικών οριζόντων αλλά και νομικές υποθέσεις, θα ευνοηθεί πάρα πολύ κατά το πρώτο μισό αυτής της χρονιάς.

Στις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων στο κομμάτι που σχετίζεται με την καριέρα, τη δουλειά και την επαγγελματική αναγνώριση, από εκείνη τη θέση μπορεί να ανοίξει ένα νέο πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσα από νέες συμφωνίες και νέες επαγγελματικές προσεγγίσεις, όμως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να είσαι προσεκτικός και να μην παρασυρθείς σε άγνωστα επαγγελματικά μονοπάτια με πρόσκαιρες ευκαιρίες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Κρόνος από το ζώδιο των Ιχθύων δείχνει πως θα οδηγηθείς σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε επαγγελματικό επίπεδο αν συνδυάσεις τη σκληρή δουλειά με κάποιες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Ο Πλούτωνας ύστερα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στο ζώδιο του Αιγόκερω φέτος θα περάσει στον Υδροχόο (από τις 21/1 έως την 1η του Σεπτεμβρίου και μετά ξανά, οριστικά αυτή τη φορά, στις 20/11) η διέλευση του φέτος θα επηρεάσει  όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Δεν αποκλείεται να νιώσεις την ανάγκη να κάνεις ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσεις πως η οποιαδήποτε αλλαγή είναι στο δικό σου χέρι, αρκεί να την έχεις σχεδιάσει προσεκτικά.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία αφορούν τον οικονομικό τομέα, τους πόρους, τα έσοδα αλλά και τα έξοδά σου.

Τα παραπάνω διαστήματα θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή σε τακτοποιήσεις λογαριασμών και σε εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν, να μην ξεχάσεις κάτι ώστε να μην εμφανιστεί μπροστά σου αργότερα.

Η μοναδική έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στο δικό σου άξονα (Παρθένου-Ιχθύων) είναι στις 18/9 καταδεικνύοντας πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας που θα φέρει αλλαγές αλλά και νέα δεδομένα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Τα αισθηματικά του Παρθένου το 2024

Αυτή είναι μία χρονιά που θα χρειαστεί να δεις αισθηματικά ζητήματα με πολλή προσοχή καθώς ο Κρόνος θα βρίσκεται απέναντί σου και θα ζητά από εσένα σύνεση όχι μόνο στη διαχείριση των σχέσεων αλλά ακόμα και στη διαχείριση των συναισθημάτων σου.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση κατά διαστήματα είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου, όμως αν αυτή η σχέση έχει χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις και αν έχεις επενδύσει συναισθηματικά σε αυτή και επιθυμείς τη μακροημέρευση της, τότε είναι σίγουρο πως θα περάσει τα τεστ αντοχής που μπορεί να φέρει ο Κρόνος.

Αν έχεις μία σχέση για την οποία δεν είσαι σίγουρος ούτε για την εξέλιξη της ούτε για τα συναισθήματά σου ή για τα συναισθήματα του συντρόφου σου, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό μέσα σε αυτή τη χρονιά να δημιουργηθούν καταστάσεις που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα οδηγήσουν σε αποφάσεις.

Αν υπάρχουν ζητήματα τα οποία σε ενοχλούν στο ταίρι σου μη διστάσεις να τα συζητήσεις μαζί του, καθώς όσο περισσότερο τα κρατάς για εσένα τόσο πιο εύκολο θα είναι να επέλθει συναισθηματική απομάκρυνση.

Αν είσαι ελεύθερος με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου κατά το πρώτο μισό του έτους φαίνεται πως θα υπάρξουν ευκαιρίες για να κάνεις νέες γνωριμίες σε ταξίδια, διακοπές και εκδρομές! Σημαντικό ρόλο για μία σχέση θα παίξει το αν και κατά πόσο μοιράζεσαι κοινές ιδέες και απόψεις με τον άνθρωπο που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον, καθώς αν υπάρχει ταύτιση εκεί τότε θα υπάρξει και μία πολύ καλή βάση για την εξέλιξη και τη μακροημέρευση της.

Με την ανατρεπτική σύνοδο Δία- Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου τον Απρίλιο είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνεις μία τέτοια (ανατρεπτική) γνωριμία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό ή αυτός που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον να ζει στο εξωτερικό ή ακόμα και να έρθεις κοντά με κάποιον που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που σκέφτεσαι!

Τα επαγγελματικά του Παρθένου το 2024

Φέτος είναι μία χρονιά που θα έχει και ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα, καθώς από τη μία η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύει πως κάποιες σχέσεις και συνεργασίες ενδεχομένως να περάσουν μία απαιτητική περίοδο, ιδιαίτερα αν υπάρχουν πολλά πράγματα προς διευθέτηση σε αυτές.

Από την άλλη η παρουσία του Δία στο ζώδιο των Διδύμων κατά το δεύτερο μισό του έτους, καταδεικνύει πως θα υπάρξουν ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο και νέες επαγγελματικές συμφωνίες.

Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι η οπτική μέσα από την οποία θα προσεγγίζεις και θα αντιμετωπίζεις τα ζητήματα της δουλειάς καθώς μπορεί να γίνεις υπερβολικά αισιόδοξος όπως επίσης και απαισιόδοξος, η ισορροπία είναι απαραίτητη προκειμένου να μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί είτε στο ένα είτε στο άλλο άκρο.

Αν φέτος θέλεις «να ανοίξεις τα φτερά σου» στο εξωτερικό, να βρεις μία δουλειά σε μία άλλη χώρα ή να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών έξω, τότε το πρώτο μισό αυτού του έτους θα σε βοηθήσει να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Μέχρι και το Μάιο βάλε σε προτεραιότητα τους στόχους σου καθώς θα υπάρξουν ευκαιρίες να τους υλοποιήσεις.

 

Ζυγός

Ζυγέ το 2024 είναι ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου θα τονιστεί ιδιαίτερα ο τομέας των διαπροσωπικών σχέσεων και εσύ θα κληθείς να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα σε αυτές και να θέσεις τα όριά σου. Αυτό δείχνουν οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις αυτής της χρονιάς που θα πραγματοποιηθούν στο δικό σου άξονα (Κριού-Ζυγού) και θα φέρουν στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία αφορούν προσωπικές σχέσεις καθώς και συνεργασίες.

Η έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 25/3 θα στρέψει την προσοχή σου σε μία σχέση η οποία μπορεί να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα το τελευταίο διάστημα, η παρορμητική διάθεση θα είναι έντονη προσπάθησε να την αποφύγεις, καθώς οι αποφάσεις και οι κινήσεις σου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια.

Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 8/4 με την ολική έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Κριού είναι πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο κάποια συναισθηματικά «τραύματα» από το παρελθόν και θα χρειαστεί να τα διευθετήσεις (σε εσωτερικό επίπεδο και ύστερα σε πρακτικό) ώστε να μπορέσεις να τα αφήσεις οριστικά πίσω σου.

Τέλος η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιό σου στις 2/10 σε σύνοδο με τον Ερμή, δείχνει πως η επικοινωνία θα είναι απαραίτητη για να ξεκαθαρίσει η εικόνα σε σχέσεις που είναι σημαντικές για εσένα, να θυμάσαι πως χωρίς καλή επικοινωνία και διάθεση για διάλογο θα είναι πολύ δύσκολο να διευθετηθεί οτιδήποτε.

Επίσης οι εκλείψεις στο δικό σου άξονα καταδεικνύουν πως αυτή τη χρονιά με όλα τα ξεκαθαρίσματα που θα γίνουν στις σχέσεις σου, κάποιες από αυτές φαίνεται πως θα μείνουν πίσω στο παρελθόν αλλά κάποιες άλλες θα ενισχυθούν, πολύ πιθανό να ξεκινήσουν και νέες σχέσεις πολύ σημαντικές για εσένα είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως το 2024 θα έχει αρκετή δουλειά, εργασιακές υποθέσεις και μία πιεστική καθημερινότητα σε γενικότερο πλαίσιο. Ίσως κάποιες στιγμές να νιώθεις πως δεν υπάρχει ανταπόδοση για τη δουλειά σου, όμως να θυμάσαι πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανταμοιβή.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου έως και τις 25/5 φέρνοντας ευκαιρίες μέχρι και το Μάϊο να τακτοποιήσεις οικονομικά, κληρονομικά ζητήματα, εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν καθώς και να διευθετήσεις ζητήματα δανείων ή άλλων υποχρεώσεων που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα.

Από τις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων από τη νέα του θέση θα είναι πολύ φιλικός προς τη δική σου ενέργεια και το δεύτερο μισό αυτού του έτους φαίνεται πως θα έχει ταξίδια, διασκέδαση, νέες γνωριμίες, κοινωνικές συναναστροφές και επαφές με κόσμο.

Ο Πλούτωνας κοντεύει να ολοκληρώσει το ταξίδι του στο ζώδιο του Αιγόκερω (φέτος θα βρίσκεται σε αυτό έως τις 20/1 και έπειτα από 2/9 έως 19/11) δημιουργώντας για πολύ λίγο ακόμα μία πίεση που θα αφορά οικογενειακές υποχρεώσεις και ζητήματα σπιτιού σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου.

Στις 21/1 θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου (θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου και έπειτα θα περάσει οριστικά στις 20/11 όπου θα παραμείνει για τα επόμενα 20 περίπου έτη) καταδεικνύοντας πως οι προσωπικές σου προτεραιότητες θα ξεκινήσουν σταδιακά να αλλάζουν, αυτό φέτος θα γίνει εμφανές μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Τα αισθηματικά του Ζυγού το 2024

Το 2024 είναι ένα έτος που η καθημερινότητα θα έχει αρκετές απαιτήσεις, όμως φαίνεται πως θα υπάρχουν και ευκαιρίες να αφιερώσεις χρόνο στην προσωπική σου ζωή, να δεις φίλους σου, να βγεις, να διασκεδάσεις και να φλερτάρεις, αυτές οι ευκαιρίες θα αρχίσουν να πληθαίνουν κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς.

Μέχρι τότε η καθημερινότητα είναι αυτή που θα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διάθεσή σου, αν βρίσκεσαι σε μία σχέση προσπάθησε να κάνεις πράγματα με το σύντροφό σου μην αφήσεις αυτή τη σχέση στην τύχη της, καθώς οι δραστηριότητες και η επαφή με το ταίρι σου θα σε αποφορτίζουν, θα σου δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα και θα αποτελούν «το διάλειμμα σου».

Αν νιώθεις πως μία σχέση που έχεις δεν σε εκφράζει πλέον, τότε με τις εκλείψεις αυτής της χρονιάς είναι πιθανό να πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν την εξέλιξη της.

Σε περίπτωση που έχεις ήδη αφήσει μία σχέση πίσω στο παρελθόν να θυμάσαι πως με την παρουσία του Δία στο ζώδιο των Διδύμων από τις 26/5 θα ξεκινήσει ένα ελπιδοφόρο διάστημα για την προσωπική σου ζωή με ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Πολύ πιθανό να υπάρξει μία γνωριμία με ένα πρόσωπο που θα σου φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες θα σου φανούν οι απόψεις του!

Αν είσαι ελεύθερος και επιθυμείς να βρεις το ταίρι σου, μετά τις 26/5 οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό θα αυξηθούν κατακόρυφα, ιδιαίτερα μέσα από κοινωνικές προσκλήσεις, συναντήσεις με πρόσωπα που βρίσκονται όχι μόνο στο στενό αλλά και στο ευρύτερο σου περιβάλλον, ταξίδια και εκδρομές!

Τα επαγγελματικά του Ζυγού το 2024

Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύει πως αυτή η χρονιά θα έχει απαιτήσεις για εσένα σε επίπεδο εργασιακής καθημερινότητας και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Επίσης είναι πιθανό να νιώθεις ότι τα οφέλη από τη δουλειά σου δεν ανταποκρίνονται στη δική σου προσπάθεια ή πως η εργασία σου δεν εκτιμάται όσο θα ήθελες, όμως να θυμάσαι πως θα έρθει η ανταμοιβή και για την προσπάθειά σου και για την προσήλωση αλλά και για την εργατικότητα σου.

Κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέες γνώσεις, επαγγελματικά ταξίδια, πιστοποιήσεις και σεμινάρια, για αυτό αν έχεις στο μυαλό σου κάτι από τα παραπάνω αξίζει να το δεις πιο θερμά μετά τις 26/5, καθώς η θέση του Δία θα είναι πάρα πολύ βοηθητική για οτιδήποτε σχετίζεται με νέες γνώσεις.

Το φθινόπωρο μπορεί να έχει κάποιες παραπάνω απαιτήσεις στη δουλειά, καθώς η μοναδική έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 18/9 ίσως να δημιουργήσει μία έντονη καθημερινότητα, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει και τη διάθεσή σου.

Ο Σεπτέμβριος ενδεχομένως να είναι ένας πιεστικός μήνας σε επίπεδο εργασιακών υποχρεώσεων και χρονικών ορίων για ζητήματα της δουλειάς, για αυτό όσο μπορείς προσπάθησε να μην αφήσεις εκκρεμότητες, ώστε να είσαι πιο ευέλικτος απέναντι σε τροποποιήσεις που πιθανό να χρειαστεί το καθημερινό σου πρόγραμμα.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ το 2024 είναι ένα έτος που ξεκινά με καλά νέα καθώς οι εκλείψεις που πραγματοποιήθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη στον άξονα σου (και επηρέασαν τις σχέσεις με τους σημαντικούς «άλλους» της ζωής σου) τελείωσαν, οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ θετικό γεγονός που προμηνύει μεγαλύτερη ησυχία στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Θα έχεις και τη βοήθεια του Δία που θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου έως τις 25/5 κάτι που δείχνει πως «μετά την καταιγίδα βγαίνει πάντα το ουράνιο τόξο», καθώς ο Δίας από αυτή τη θέση θα βοηθήσει στη βελτίωση σχέσεων οι οποίες μπορεί να είχαν περάσει δυσκολίες το προηγούμενο διάστημα. Ίσως να φέρει μία νέα σημαντική προσωπική σχέση ή συνεργασία ή δεν αποκλείεται να φέρει και την επισημοποίηση μιας αισθηματικής σχέσης.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο ίδιο ζώδιο βρίσκεται και ο Ουρανός (η απόλυτη σύνοδος Δία-Ουρανού θα πραγματοποιηθεί στην 21η μοίρα του Ταύρου τον Απρίλιο) καταδεικνύοντας πως αυτός θα είναι ένας μήνας εκπλήξεων για εσένα, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου. Ένας νέος έρωτας, μία νέα σχέση, μία πρόταση γάμου ή μία κίνηση από το σύντροφό σου η οποία θα σε εκπλήξει ευχάριστα, είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

Από τις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων αλλάζοντας πεδίο δράσης φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση, διακανονισμούς παλαιότερων οφειλών όπως επίσης και κάποιες επιχειρηματικές ιδέες, όλα αυτά θα ευνοηθούν για αυτό αξιοποίησε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν για να τα διευθετήσεις.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς στο φιλικό για εσένα ζώδιο των Ιχθύων, από αυτή τη θέση θα σου δίνει περισσότερα κίνητρα για να αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου, την έμπνευση, τη φαντασία σου, για να βρεις μία δραστηριότητα που μπορείς να διοχετεύσεις τα συναισθήματά σου και όλα αυτά που θέλεις να εκφράσεις. Επίσης είναι πάρα πολύ καλός για την προώθηση δημιουργικών σχεδίων και θα βοηθήσει στην υλοποίησή τους.

Οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας πως τα εργασιακά ζητήματα κατά καιρούς θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα υπάρχει μία πίεση στην καθημερινότητά σου. Επίσης θα χρειαστεί να ασχοληθείς με ζητήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν, ώστε να μην τα αφήσεις να καθορίζουν τις σκέψεις αλλά και τις αποφάσεις σου στο παρόν.

Η μοναδική έκλειψη που δεν θα πραγματοποιηθεί εκεί είναι η έκλειψη Σελήνης που θα γίνει στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) καταδεικνύοντας πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός μήνας για την προσωπική σου ζωή.

Τα αισθηματικά του Σκορπιού το 2024

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου έως και τα τέλη του Μαΐου ευνοεί οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ζωή, μία σχέση,  μία νέα γνωριμία αλλά και την εξέλιξή τους.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση, το πρώτο μισό αυτής της χρονιάς θα είναι πολύ ευνοϊκό για αυτήν με περισσότερες ευκαιρίες για να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί με το σύντροφό σου, μάλιστα είναι πολύ πιθανό να γίνει και το επόμενο βήμα σε αυτή είτε με την επισημοποίηση της είτε με μία συγκατοίκηση.

Αν είσαι ελεύθερος, ο Δίας δεν πρόκειται να σε αφήσει χωρίς τύχη καθώς θα φέρει ευκαιρίες όχι μόνο για να κάνεις νέες γνωριμίες αλλά και για να γνωρίσεις αυτόν που θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς να ξεκινήσεις μία νέα σχέση, η οποία φαίνεται πως θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Η παρουσία του Κρόνου στο φιλικό για εσένα ζώδιο των Ιχθύων σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία στον Ταύρο μέχρι και το Μάϊο, καταδεικνύει πως θα είναι πιο εύκολο να «χτίσεις» μία πολύ σταθερή βάση σε μία νέα σχέση, η οποία θα σημάνει πάρα πολλά για την εξέλιξή της.

Αυτή η χρονιά μπορεί να έχει κατά κύριο λόγο ευκαιρίες για την προσωπική σου ζωή όμως ίσως να έχει και κάποιες απαιτήσεις, αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου και βρεθείς υπό την επιρροή του Πλούτωνα που θα περάσει στον Υδροχόο.

Σε αυτή την περίπτωση από τις 21/1 έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετά ξανά από τα τέλη του Νοέμβριου είναι πιθανό να βρεθείς σε μία φάση αλλαγών, αλλαγές στο σπίτι ή κάποιες αλλαγές οι οποίες θα αφορούν ένα οικείο σου πρόσωπο και φαίνεται πως θα σε επηρεάσουν με κάποιο τρόπο, βέβαια αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο μόνο για όσους έχουν γεννηθεί τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου τους.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας σημαντικός μήνας για την προσωπική σου ζωή καθώς η Πανσέληνος/Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) είναι πιθανό να φέρει ένα καρμικό γεγονός, μία γνωριμία με ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο ή ακόμα και ένα νέο έρωτα που θα σε «αποσυντονίσει» και θα αλλάξει τις προτεραιότητές σου!

Τα επαγγελματικά το Σκορπιού το 2024 (Η2)

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά κύριο λόγο στον άξονα Κριού-Ζυγού καταδεικνύουν πως η καθημερινότητά σου, οι εργασιακές υποχρεώσεις και κάποια ζητήματα της δουλειάς θα σε απασχολούν αρκετά κατά διαστήματα, κάποιες φορές λιγότερο κάποιες άλλες περισσότερο.

Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος είναι τρεις μήνες που μπορεί να είναι πιο απαιτητικοί σε επίπεδο εργασιακής καθημερινότητας, με περισσότερες επαγγελματικές υποχρεώσεις που πιθανό να φέρουν και κάποια νέα δεδομένα στη δουλειά.

Η παρόρμηση θα αποτελέσει ένα βασικό χαρακτηριστικό των εκλείψεων σε αυτό τον άξονα, όμως προσπάθησε να μην την αφήσεις να επηρεάσει τις αποφάσεις που θα πάρεις σχετικά με επαγγελματικά και εργασιακά ζητήματα, καθώς είναι πάρα πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου θα φέρει ευκαιρίες όχι μόνο για την προσωπική σου ζωή αλλά και για τα επαγγελματικά, καθώς είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης. Επίσης κατά το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους θα υπάρξουν ευκαιρίες για να βελτιώσεις κάποιες συνεργασίες και επαγγελματικές σχέσεις που βρίσκονται ήδη στη ζωή σου, κάτι που με τη σειρά του θα βελτιώσει -είτε άμεσα είτε έμμεσα- και τη δουλειά!

 

Τοξότης

Τοξότη το 2024 είναι ένα έτος που θα έχει και απαιτήσεις αλλά και ευκαιρίες για εσένα, καθώς από τη μία ο Κρόνος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να δημιουργεί το αίσθημα του περιορισμού λόγω κάποιων υποχρεώσεων, από την άλλη ο Δίας κατά το δεύτερο μισό του έτους από το ζώδιο των Διδύμων θα φέρνει ευκαιρίες κυρίως στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται το ζώδιο των Ιχθύων και από αυτή τη θέση φαίνεται πως θα φέρνει κάποιες επιπλέον δουλειές και υποχρεώσεις σε εσένα, αυτές πολύ πιθανό να αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, για παράδειγμα η αναζήτηση ενός άλλου σπιτιού πιο κοντά στις ανάγκες σου μπορεί να σου δημιουργήσει είτε οικονομική πίεση είτε ένα αίσθημα περιορισμού και άγχους στην καθημερινότητά σου.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αναλάβεις κάποιες δουλειές για λογαριασμό ενός οικείου σου προσώπου ή κάποιο ηλικιωμένο πρόσωπο της οικογένειάς σου να χρειαστεί τη δική σου βοήθεια, όλα αυτά ανήκουν στα πιθανά σενάρια αυτής της χρονιάς.

Σε αυτό το ζώδιο είναι κι ο Ποσειδώνας και όσοι έχουν γεννηθεί κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες του ζωδίου τους θα χρειαστεί να δώσουν μεγάλη προσοχή σε αποφάσεις σχετικά με την ακίνητη περιουσία, μία αγοραπωλησία ακινήτου αλλά και τα οικογενειακά ζητήματα, καθώς ο Ποσειδώνας θα δημιουργεί μία θολή κατάσταση, η οποία θα μπερδεύει την κρίση σου και κατά συνέπεια μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις.

Ο Δίας θα βρίσκεται έως τις 25/5 στο ζώδιο του Ταύρου δημιουργώντας ευκαιρίες στα εργασιακά, είναι πάρα πολύ πιθανό φέτος να αυξηθεί η δουλειά σου σε σημείο που να μην προλαβαίνεις, όμως αυτό πέρα από την κόπωση θα έχει και τα θετικά του στοιχεία καθώς θα αυξηθούν και τα έσοδα σου! Τον Απρίλιο θα σχηματίσει απόλυτη σύνοδο με τον Ουρανό που βρίσκεται επίσης σε αυτό το ζώδιο, εκείνο το διάστημα χρειάζεται να προσέξεις οποιαδήποτε αλλαγή θέλεις να κάνεις κυρίως αν αυτή αφορά την καθημερινότητα ή την εργασία σου, καθώς αυτή η όψη θα σε κάνει ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο στις αποφάσεις και τις κινήσεις σου.

Από τις 26/5 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, από τη νέα του θέση καταδεικνύει πως το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς θα έχει αρκετές ευκαιρίες για τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, μπορεί να γίνει μία νέα συνεργασία ή να επεκταθεί μία συνεργασία που υπάρχει ήδη και σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει η επισημοποίηση μιας σχέσης.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω για ένα μικρό διάστημα μέσα σε αυτή τη χρονιά (έως 20/1 και μετά θα περάσει ξανά στις 2/9 και θα φύγει οριστικά πλέον στις 19/11), αυτό σημαίνει πως αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου τα οικονομικά θα συνεχίσουν να σου προκαλούν κάποια ανησυχία και να υπόκεινται σε σημαντικές αλλαγές.

Από τις 21/1 έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας θα βρεθεί στο ζώδιο του Υδροχόου -όπου θα περάσει οριστικά στις 20 Νοεμβρίου- φέρνοντας αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι και προσεγγίζεις πολλά ζητήματα, ιδέες και απόψεις.

Οι εκλείψεις αυτή της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας πως κατά διαστήματα κάποιες φιλικές σχέσεις μπορεί να σε προβληματίζουν. Δεν είναι απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση των ανθρώπων που βρίσκονται στο φιλικό σου περιβάλλον.

Σε προσωπικό επίπεδο οι εκλείψεις σε αυτό τον άξονα καταδεικνύουν καρμικά γεγονότα, γνωριμίες, πολύ πιθανό να υπάρξει και μία γνωριμία που θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ σημαντικό για εσένα.

Η μόνη έκλειψη που δεν θα πραγματοποιηθεί στον παραπάνω άξονα είναι αυτή που θα γίνει στις 18/9 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τονίζοντας πως με την επιστροφή σου από τις διακοπές θα χρειαστεί να δεις με πολλή προσοχή τις επόμενες κινήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα αισθηματικά του Τοξότη το 2024

Στο ξεκίνημα της αυτή η χρονιά ίσως έχει κάποια συναισθηματική εσωστρέφεια καθώς ο Κρόνος θα σου «υπενθυμίζει» υποχρεώσεις και δουλειές με αποτέλεσμα να μην σου είναι τόσο εύκολο να αφιερώσεις χρόνο στην προσωπική σου ζωή.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες ανάμεσα σε υποχρεώσεις και επιθυμίες, για να μην υπάρξει συναισθηματική απομάκρυνση  με το σύντροφό σου.

Για να αποφύγεις αυτό το σενάριο χρειάζεται αφενός να αφιερώνεις χρόνο σε κοινά πράγματα και δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε για να κρατήσετε μία ουσιαστική επαφή, ακόμα και αν ο ελεύθερος σας χρόνος δεν είναι αρκετός.

Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σου είναι πιθανό να συγκατοικήσουν με το σύντροφό τους κάτι που ούτως ή άλλως θα αλλάξει και την καθημερινότητά τους αλλά μπορεί να φέρει και κάποια διαστήματα μέσα σε αυτή τη χρονιά που θα έχουν πίεση και τρέξιμο, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

Από τις 26/5 που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων η ατμόσφαιρα στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων θα αλλάξει εντελώς, καθώς ο Δίας απέναντί σου θα φέρνει ευκαιρίες και εύνοια σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτές.

Η επισημοποίηση μιας σχέσης είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο όπως επίσης και μία συγκατοίκηση όπως προαναφέρθηκε, οι ευκαιρίες όμως δεν σταματούν εδώ καθώς αν ανήκεις στους ελεύθερους εκπροσώπους του ζωδίου σου είναι πολύ πιθανό όχι απλώς να κάνεις μία νέα γνωριμία ή μία εφήμερη σχέση, αλλά να ξεκινήσει μία σχέση με πολύ καλούς οιωνούς και προϋποθέσεις για την εξέλιξη και τη σταθερότητα της.

Τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) φαίνεται πως θα υπάρξουν πολύ σημαντικές αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, μία φιλική σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε μία αισθηματική σχέση όπως επίσης να κάνει την εμφάνιση του στη ζωή σου ένα πρόσωπο που θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες. Οι εκλείψεις φέρνουν καρμικές γνωριμίες και γεγονότα τα οποία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στα δεδομένα που θα υπάρξουν στην προσωπική σου ζωή.

Τα επαγγελματικά του Τοξότη το 2024

Αυτή τη χρονιά χρειάζεται να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε επαγγελματικά ζητήματα και κάποια εργασιακά project που πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους και όσο γίνεται να μην αφήνεις εκκρεμότητες, μιας και αυτές θα αποτελούν πηγή άγχους και ανησυχίας για εσένα.

Με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου μέχρι τις 25/5 φαίνεται πως θα έχεις πολλή δουλειά η οποία όμως θα φέρει και έσοδα στο ταμείο σου, πρόσεξε τη διαχείριση τους ώστε να μη γίνουν κατευθείαν έξοδα.

Ούτως ή άλλως ο Κρόνος από το ζώδιο των Ιχθύων ζητά από εσένα σύνεση και στα οικονομικά και όσο πιο πειθαρχημένος είσαι με αγορές και έξοδα, τόσο πιο κερδισμένος θα βγεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Από τα τέλη Μαΐου με τον ευεργέτη Δία να βρίσκεται ακριβώς απέναντι σου στο ζώδιο των Διδύμων, ξεκινά ένα διάστημα το οποίο μπορεί να φέρει από μία νέα συνεργασία μέχρι μία νέα επαγγελματική πρόταση ή μια πολύ καλή ευκαιρία στη δουλειά.

Αυτά δεν θα είναι όλα θέμα τύχης μιας και «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως φαίνεται πως αν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου σχετικά με επαγγελματικές συνεργασίες και με θέματα της δουλειάς είναι συνετές, θα φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Το φθινόπωρο ενδεχομένως να φέρει παραπάνω απαιτήσεις στον επαγγελματικό τομέα καθώς η Πανσέληνος/Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9) πιθανό να δημιουργήσει πίεση στη δουλειά. Εκείνο το διάστημα θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να κρατήσεις ισορροπία ανάμεσα σε επαγγελματικές και κάποιες άλλες υποχρεώσεις που μπορεί να έχεις (όπως για παράδειγμα οικογενειακές) και να αποφύγεις σπασμωδικές αντιδράσεις και αποφάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον από τους δύο τομείς.

 

Αιγόκερως

Η προσοχή σου αυτή τη χρονιά θα βρίσκεται μεταξύ επαγγελματικών και οικογενειακών θεμάτων, κατά τη διάρκεια των εκλείψεων μπορεί να αλλάζουν οι προτεραιότητες μεταξύ αυτών των δύο, όμως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να κρατάς τις ισορροπίες και να μην αφήνεις πίσω οικογενειακές υποθέσεις για χάρη κάποιων επαγγελματικών ζητημάτων όπως επίσης και το αντίστροφο. Αυτό δεν θα είναι εύκολο όλες τις φορές, κάποιες στιγμές μπορεί να χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία και ευελιξία προκειμένου να το καταφέρεις, αλλά το αίτημα των εκλείψεων για εσένα είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες.

Μία μόνο έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων (18/9), η οποία ενδεχομένως να θέσει υπό αμφισβήτηση σχέσεις με πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο στενό είτε στο ευρύτερο σου περιβάλλον. Σχέσεις με συγγενείς (είτε εξ αίματος είτε εξ αγχιστείας), γνωστούς όπως και κάποιες σχέσεις με φίλους θα έχουν αλλαγές αυτή τη χρονιά, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τετράμηνο της.

Τα καλά νέα είναι πως ο Κρόνος θα βρίσκεται σε ένα φιλικό ζώδιο για εσένα -τους Ιχθύς- από αυτή τη θέση και πάλι τονίζει την ανάγκη για διευθέτηση σχέσεων με πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον, όμως θα φέρει και αρκετές ευκαιρίες να γίνουν ακόμα πιο σταθερές οι σχέσεις που έχεις επιλέξει και αυτές που θα περάσουν τα «τεστ» του Κρόνου.

Ο Δίας θα βρίσκεται και εκείνος έως τις 25/5 σε ένα ζώδιο που σε ευνοεί πολύ -τον Ταύρο- καταδεικνύοντας πως το πρώτο μισό της χρονιάς θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικό, θα σου φέρει έμπνευση και θα σου δώσει πολλές αφορμές να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου μέσα από κάποιο χόμπι ή κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα με την οποία θα ασχοληθείς. Επίσης φέρνει εύνοια σε προσωπικό επίπεδο και για όσους το επιθυμούν μπορεί να φέρει και έναν απόγονο!

Από τις 26/5 θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων αλλάζοντας πεδίο δράσης, καθώς από τη νέα του θέση θα φέρει περισσότερες επιτυχίες σε οτιδήποτε σχετίζεται με την εργασία, με νέα πρότζεκτ αλλά και νέες ιδέες πάνω σε εργασιακά θέματα.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρώσει το μακροχρόνιο ταξίδι του στο ζώδιό σου, φέτος θα τον «φιλοξενείς» μέχρι τις 20/1 και μετά από τις 2/9 έως 19/11, που θα αποχωρήσει πλέον οριστικά για το ζώδιο του Υδροχόου. Κατά το διάστημα που θα βρίσκεται στο ζώδιο σου μπορεί να φέρει κάποιες ανακατατάξεις σε σχέσεις, σε περίπτωση που έχεις γεννηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες του ζωδίου σου.

Η παρουσία του στον Υδροχόο (από 21/1 έως 1/9 και μετά ξανά στις 20/11) όπου θα παραμείνει για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια, καταδεικνύει πως σταδιακά ο τρόπος που βλέπεις και διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου θα αλλάξει, η επιρροή του φέτος θα γίνει αισθητή μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Τα αισθηματικά του Αιγόκερω το 2024

Το 2024 «θυμίζει» έως ένα σημείο την προηγούμενη χρονιά, καθώς μέχρι και τα τέλη Μαΐου που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για την προσωπική σου ζωή.

Η δημιουργικότητά σου και η ανάγκη να εκφραστείς μέσα από δραστηριότητες, χόμπι και καλλιτεχνικές ενασχολήσεις θα σε φέρει σε επαφή με πολύ κόσμο και θα διευρύνει τον κοινωνικό σου περίγυρο, κάτι που θα συντελέσει σε νέες γνωριμίες.

Στα τέλη του Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί η απόλυτη σύνοδος Δία-Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξει κάτι εντελώς «ξαφνικό» στην προσωπική σου ζωή, πολύ πιθανό να προκύψει μία απρόσμενη γνωριμία, ένας απόγονος ή ένας νέος έρωτας! Αξιοποίησε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν μέχρι και τα τέλη Μαΐου, φαίνεται πως θα είναι αρκετές και θα σε οδηγήσουν να βρεις αυτό που αναζητάς από μια σχέση.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση φέτος θα υπάρξουν αρκετές «αφορμές» για να ασχοληθείς περισσότερο με αυτή, να κάνεις πράγματα με το σύντροφό σου, μία καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε μαζί κάποια δραστηριότητα που θα σας βοηθά να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και να αποφορτίζεστε από την πιεστική καθημερινότητα.  Αν θέλεις έναν απόγονο τότε αυτή η χρονιά (μέχρι και τον Μάϊο) θα είναι σύμμαχος στα σχέδια και τις επιθυμίες σου!

Αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή σε μία σχέση που έχεις (τον πρώτο μήνα αυτής της χρονιάς και μετά από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Νοέμβριο) καθώς το παραπάνω διάστημα είναι πιθανό να επανέλθουν κάποια ζητήματα τα οποία σε είχαν απασχολήσει και το προηγούμενο έτος, αυτό είναι κάτι που θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που αυτά τα ζητήματα δεν διευθετήθηκαν και παρέμειναν ως εκκρεμότητες.

Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση είναι η δύναμη της επικοινωνίας, η οποία από τη μία μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη μιας σχέσης ,γνωριμίας, μιας κοινωνικής επαφής από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθεί. Με τον Κρόνο στο ζώδιο των Ιχθύων χρειάζεται να έχεις υπομονή, να ακούς και την «άλλη πλευρά» σε συζητήσεις που θα έχεις και να αποφεύγεις την επικριτική διάθεση η οποία θα μπορούσε να ψυχράνει μία σχέση.

Τα επαγγελματικά του Αιγόκερω το 2024

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς στον άξονα Κριού-Ζυγού καταδεικνύουν πως κατά διαστήματα θα σε απασχολούν αρκετά τα θέματα τα οποία αφορούν  την καριέρα, τη δουλειά, τους επαγγελματικούς σου στόχους, αλλά και το αν και κατά πόσο αυτοί επηρεάζουν προσωπικές επιδιώξεις και την προσωπική σου ζωή σε γενικότερο πλαίσιο.

Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε εξελίξεις όσον αφορά τα επαγγελματικά ζητήματα. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση σχετίζεται με τη δουλειά θα χρειαστεί να δώσεις μεγάλη προσοχή στα δεδομένα που υπάρχουν και να αποφύγεις όσο περισσότερο γίνεται την παρόρμηση -η οποία είναι χαρακτηριστικό των εκλείψεων σε αυτό τον άξονα- καθώς θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις και βιαστικές ενέργειες. Ενδεχομένως κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε θέματα που αφορούν τη δουλειά, αυτές οι αλλαγές θα χρειαστούν ευελιξία προκειμένου να μπορέσεις να τις διαχειριστείς καλύτερα και να μην επηρεάσουν τους δικούς σου στόχους.

Η επικοινωνία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη προσέγγιση και τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων, μην αγνοήσεις τη δύναμη που έχει μία συζήτηση και ένας διάλογος καθώς μέσω αυτών θα μπορείς να διευθετείς πιο εύκολα κάθε ζήτημα.

 

Υδροχόος

Υδροχόε το 2024 είναι μία σημαντική χρονιά για εσένα καθώς θα σε βάλει στη διαδικασία υλοποίησης πρωτοποριακών ιδεών και επίτευξης προσωπικών στόχων, για τους οποίους φαίνεται πως θα κοπιάσεις και θα δουλέψεις αρκετά, κάτι που θα αλλάξει τις ισορροπίες και τις προτεραιότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο ζώδιο των Ιχθύων «προστάζοντας» συνετή οικονομική διαχείριση αλλά και μία πιο συνειδητή «επαφή» με τους πόρους, τα έσοδα και τα έξοδα σου.

Φέτος θα χρειαστεί να αποφύγεις τις παρορμητικές αγορές, να μην παρασυρθείς από πρόσκαιρες επιθυμίες και όσο γίνεται να οριοθετήσεις τα έξοδά σου, η θέση του Κρόνου είναι πολύ καλή για να ξεκινήσεις και αποταμίευση.

Ο Δίας θα βρίσκεται έως τις 25/5 στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας ευκαιρίες σε οτιδήποτε σχετίζεται με την οικογένεια και το σπίτι.

Μέχρι και τα τέλη Μαΐου είναι να καλό διάστημα για να διευθετήσεις κάποια οικογενειακά ζητήματα, να μετακομίσεις (αν θέλεις κάτι τέτοιο) αλλά και να αγοράσεις ή να πουλήσεις ένα ακίνητο. Μάλιστα η απόλυτη σύνοδος του με τον Ουρανό στα τέλη του Απριλίου καταδεικνύει πως τότε μπορεί να προκύψει και μία ξαφνική ευκαιρία σχετικά με τα παραπάνω.

Από τις 26/5 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, στη νέα του θέση θα παραμείνει για μία ολόκληρη χρονιά και θα ενισχύσει τη δημιουργική σου διάθεση, θα φέρει περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές αλλά και περισσότερες αισθηματικές επιτυχίες.

Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι να μην ανοίξεις πολλά «μέτωπα» ταυτόχρονα στον αισθηματικό τομέα (κάτι τέτοιο είναι πιθανό με την παρουσία του Δία σε αυτό το ζώδιο) καθώς μετά ενδεχομένως να προκύψουν μπερδέματα.

Ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιό σου αυτή τη χρονιά και θα παραμείνει σε αυτό για τα επόμενα 20 περίπου έτη, καταδεικνύοντας κομβικές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι σχεδόν τα πάντα. Από τις 21/1 έως και την 1/9 και μετά ξανά στις 20/11 όπου θα περάσει στο ζώδιό σου χωρίς να επιστρέψει ξανά ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω, φαίνεται πως θα πάρεις μία «πρώτη γεύση» για τις αλλαγές που επίκεινται, φέτος θα επηρεάσει μόνο όσους έχουν γεννηθεί τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4 και 2/10) καταδεικνύοντας πως κατά διαστήματα θα σε απασχολούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους συγγενείς, φίλους, κουμπάρους και διάφορα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στον περίγυρό σου. Ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες αντιπαραθέσεις με αφορμή διαφορετικές απόψεις, προσπάθησε να μην τις αφήσεις να γίνουν η αιτία ρήξεων σε κάποιες σχέσεις.

Η μοναδική έκλειψη που δεν θα πραγματοποιηθεί στον παραπάνω άξονα είναι η Πανσέληνος/έκλειψη Σελήνης που θα γίνει στις 18/9 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων καταδεικνύοντας πως το φθινόπωρο η διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων  χρειάζεται να γίνει η προτεραιότητα σου, ώστε να μην προκύψουν θέματα τα οποία θα σου δημιουργήσουν πίεση.

Τα αισθηματικά του Υδροχόου το 2024

Αυτή είναι μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για τον αισθηματικό τομέα ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, μία θέση από την οποία θα ευνοήσει το φλερτ, τη διασκέδαση, τις νέες γνωριμίες και πολύ πιθανό να φέρει και ένα νέο έρωτα.

Αν είσαι ελεύθερος θα υπάρχουν ευκαιρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να κάνεις γνωριμίες και να έρθεις σε επαφή με πρόσωπα που θα σου φανούν ενδιαφέροντα, όμως μετά τις 26/5 αυτές οι ευκαιρίες θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και θα έρθουν δυνατές συγκινήσεις σε αισθηματικό επίπεδο. Βέβαια αυτή τη χρονιά ελλοχεύει ο κίνδυνος να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται σε γνωριμίες, οι οποίες δεν θα σου προσφέρουν τα «εχέγγυα» που ζητάς, για αυτό η αξιοποίηση της ορθής κρίσης και της διάκρισης είναι απαραίτητη, ώστε να μην μπεις σε μία διαδικασία να ανοίξεις πολλά «μέτωπα» ταυτόχρονα  στην προσωπική σου ζωή, τα οποία θα δημιουργήσουν συναισθηματικά μπερδέματα.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση το πρώτο μισό αυτής της χρονιάς θα έχει ευκαιρίες για να αλλάξεις μαζί με το ταίρι σου το χώρο που ζείτε ακόμα και να αλλάξετε σπίτι, αν αυτό είναι κάτι που επιθυμείτε.

Κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για εξόδους, επαφές με αγαπημένους σας συγγενείς, φίλους, γνωστούς, περισσότερες κοινωνικές συναντήσεις και γενικά περισσότερες «αφορμές» για να αφιερώνετε χρόνο σε οτιδήποτε σας γεμίζει!

Προσοχή θα χρειαστεί ο οικονομικός τομέας, κυρίως αν έχεις κοινό ταμείο μαζί με το σύντροφό σου, καθώς κάποιες στιγμές μπορεί να «παρασυρθείτε» από διάφορες επιθυμίες και τελικά το ταμείο να βγει μείον!

Οι δύο τελευταίοι μήνες αυτής της χρονιάς (Νοέμβριος και Δεκέμβριος) θα χρειαστούν προσοχή καθώς η παρουσία του Άρη στο ζώδιο του Λέοντα μπορεί να φέρει μία νευρικότητα σε μία σχέση ή μία γνωριμία, κάτι που με τη σειρά του ενδεχομένως να επηρεάσει τις κινήσεις και τις αντιδράσεις σου. Από τις 6/12 που ο Άρης θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του σε αυτό το ζώδιο, θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή σε παρελθοντικά γεγονότα καθώς αυτά θα δίνουν αφορμές για αντιπαραθέσεις.

Τα επαγγελματικά του Υδροχόου το 2024

Με την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πρωταρχικό μέλημα για εσένα θα είναι ο οικονομικός τομέας. Η ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων σου θα σου δίνει το κίνητρο για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων αλλά και την εύρεση νέων πόρων. Η κάθε επαγγελματική πρόταση ή επαγγελματική συμφωνία θα αξιολογείται με το αν και κατά πόσο μπορεί να αυξήσει τα έσοδα σου, κάτι το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για εσένα.

Οι διαπραγματευτικές σου ικανότητες φέτος θα είναι εξαιρετικές, αξιοποίησε τες καθώς θα μπορέσεις να κάνεις επικερδείς επαγγελματικές συμφωνίες.

Από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα εξαιρετικό διάστημα που θα φέρει νέες πρωτοποριακές ιδέες σχετικά με τη δουλειά σου. Αξιολόγησέ και αξιοποίησε τις ιδέες που θα έχεις κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, καθώς φαίνεται πως μπορούν να ανοίξουν μέχρι και ένα διαφορετικό επαγγελματικό πεδίο δράσης.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η διαχείριση και η διευθέτηση επαγγελματικών ζητημάτων -κυρίως αν σε αυτά υπάρχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν- δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα χρειαστεί να κάνεις συνετές κινήσεις και να παίρνεις τις αντίστοιχες αποφάσεις, βλέποντας πόσο κερδισμένος θα βγεις μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα.

Αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου κάποια συνεργασία σου μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο καμπής φέτος και να χρειαστεί να «μεταμορφωθεί» προκειμένου να μπορέσει να εξελιχθεί.

 

Ιχθύς

Ιχθύ το 2024 είναι ένα έτος οριοθέτησης, δουλειάς και προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων σου, ένα έτος «σποράς» που θα σε οδηγήσει να προσπαθήσεις τώρα γιατί μετά από λίγο θα έρθει και η ανταμοιβή.

Η παρουσία του Κρόνου στο δικό σου ζώδιο θα τονίσει ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις με τους σημαντικούς «άλλους» της ζωής σου, αυτό είναι κάτι που θα γίνει πιο έντονο το Σεπτέμβριο με την Πανσέληνο/έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στο δικό σου άξονα (Παρθένου-Ιχθύων) στις 18/9, που θα καταδείξει ακόμα πιο έντονα τοξικές σχέσεις και σχέσεις οι οποίες χρειάζονται επειγόντως αλλαγές.

Το αίτημα του Κρόνου είναι να περνάς από το φίλτρο της λογικής και να βλέπεις ρεαλιστικά οτιδήποτε σε ενδιαφέρει σε κάθε επίπεδο, αυτό δεν θα είναι πάντα εύκολο καθώς στο δικό σου ζώδιο βρίσκεται και ο Ποσειδώνας που πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει ο Κρόνος. Ο Κρόνος αναζητά όρια ο Ποσειδώνας λειτουργεί καλύτερα μέσα στο χάος και μέσα σε αυτό θα κινούνται κατά διαστήματα τα συναισθήματα αλλά και οι σκέψεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δώσουν όσοι έχουν γεννηθεί κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου, καθώς θα βρίσκονται στην άμεση επιρροή του Ποσειδώνα για αυτή τη χρονιά.

Ο Δίας θα είναι στο ζώδιο του Ταύρου έως και τις 25/5 κάτι που δείχνει πως θα έχεις έναν πολύ υποστηρικτικό περίγυρο και θα υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου οι οποίοι θα σε ακούν, θα σε συμβουλεύουν και θα σου προσφέρουν ηθική και πρακτική στήριξη σε ζητήματα που σε απασχολούν, κάτι που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τη ψυχολογία σου αλλά και για την επίτευξη των στόχων σου.

Από τις 26/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων (σε αυτή τη θέση θα παραμείνει για ένα έτος) δημιουργώντας ευκαιρίες για θέματα τα οποία αφορούν κάποιες οικογενειακές υποθέσεις, οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με το σπίτι είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, δηλαδή σαν ακίνητο.

Φέτος ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου από 21/1 έως 1/9 και έπειτα -αφού γυρίσει για λίγο ανάδρομος στον Αιγόκερω- θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο στις 20/11 και θα παραμείνει για 20 περίπου χρόνια.

Η επιρροή του θα γίνει αισθητή μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου και φαίνεται πως θα ενισχύσει τη διαίσθησή σου αλλά μπορεί να δημιουργεί πιο συχνά σκέψεις οι οποίες θα σε βάζουν σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικών σεναρίων, προσπάθησε να φιλτράρεις αυτές τις σκέψεις και αυτά τα σενάρια ώστε να μην τα αφήνεις να σε επηρεάζουν.

Οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις για αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού (25/3, 8/4, 2/10) καταδεικνύοντας πως ο οικονομικός τομέας θα είναι ο δεύτερος που θα σε απασχολήσει αρκετά (πέρα από τον τομέα των σχέσεων) και αυτός θα χρειαστεί προσοχή (ιδιαίτερα στα διαστήματα των εκλείψεων) και συνετές κινήσεις, ώστε να μην υπάρξει κάποια «απώλεια» στους πόρους και τα έσοδα σου είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο.

Τα αισθηματικά του Ιχθύ το 2024

Με τον Κρόνο να βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο και να δημιουργεί έντονα την ανάγκη για δέσμευση, αυτή τη χρονιά θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα τα ζητήματα της προσωπικής σου ζωής είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση. Μάλιστα σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε μία σχέση η οποία σε καλύπτει, φέτος είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία σημαντική δέσμευση όπως για παράδειγμα η επισημοποίηση της. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση για την οποία δεν είσαι σίγουρος όσον αφορά τις προσδοκίες σου αλλά και την εξέλιξή της τότε το φθινόπωρο με την έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στο δικό σου άξονα (18/9) θα χρειαστεί να πάρεις μία πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα καθορίσει την εξέλιξη της και θα καταδείξει αν αυτή η σχέση θα συνεχίσει ή αν θα την αφήσεις πίσω σου.

Σε γενικότερο πλαίσιο αυτή είναι μία χρονιά η οποία θα φέρει σχέσεις και γνωριμίες στο προσκήνιο δημιουργώντας κάποια «τεστ αντοχής» σε αυτές, από τα οποία δεν θα επηρεαστεί μια σχέση/γνωριμία που έχει στηριχθεί σε γερές βάσεις. Αν έχεις γεννηθεί κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση, καθώς ο Ποσειδώνας πολλές φορές θα πασπαλίζει με χρυσόσκονη γνωριμίες, λόγια, συναισθήματα, πρόσωπα και καταστάσεις, κάτι που θα δυσκολεύει τις αποφάσεις σου.

Αν είσαι ελεύθερος με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου μέχρι και τα τέλη Μαΐου φαίνεται πως δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το ταίρι σου, καθώς θα υπάρχει μία άκρως επικοινωνιακή διάθεση και κοινωνική άνεση η οποία θα σε φέρνει σε επαφή με κόσμο και θα σε «πηγαίνει» σε μέρη όπου δεν θα περνάς απαρατήρητος!

Επίσης νέες γνωριμίες φαίνεται πως θα έρθουν μέσω κοινών γνωστών και ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον, καθώς οι προσκλήσεις και οι κοινωνικές συναναστροφές θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό μέσο για αυτές.

Να θυμάσαι πως το πιο απαιτητικό κομμάτι αυτής της χρονιάς είναι να κάνεις την κατάλληλη επιλογή για εσένα και να μην «ακολουθήσεις» πρόσκαιρα συναισθήματα, τα οποία θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν σε συναισθηματικά ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Τα επαγγελματικά του Ιχθύ το 2024

Αυτή η χρονιά μπορεί να φέρει επαγγελματική αναγνώριση και άνοδο όμως αυτές μπορεί να έρθουν μέσα από απαιτήσεις και καταστάσεις στις οποίες θα κληθείς να δείξεις τις ικανότητες και τις δυνατότητές σου.

Ο Κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιό σου ενισχύει τη θέληση, την επιμονή και την υπομονή σου, οι οποίες θα αποτελέσουν βασικούς συμμάχους σου απέναντι στις απαιτήσεις και τις ευθύνες που θα συναντήσεις φέτος. Η ατσάλινη θέληση θα σε βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σου καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολο να συγκεντρωθείς σε αυτούς και βήμα-βήμα να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου μέχρι και τα τέλη Μαΐου είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ευκαιρίες για να κάνεις κάποια σεμινάρια, μία μετεκπαίδευση ή κάποιο ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους από το οποίο θα βγεις κερδισμένος. Φέτος χρειάζεται να επενδύσεις σε νέες γνώσεις καθώς αυτές θα είναι πάρα πολύ βοηθητικές για την επαγγελματική σου εξέλιξη.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας σχετικά με την εξέλιξη κάποιων επαγγελματικών σχέσεων ή μιας συνεργασίας, καθώς η έκλειψη Σελήνης στις 18/9 μπορεί να φέρει στην επιφάνεια και να καταδείξει κάποιες συμπεριφορές, οι οποίες ενδεχομένως να σε εκπλήξουν. Αυτό πιθανό να αποτελέσει και την αιτία για να βάλεις τα όρια σου απέναντι σε οτιδήποτε σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και επηρεάζει τη διάθεση σου ή τη δουλειά.