Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα σε επεισόδια στον Ρέντη

3072


Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών του, ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, απεβίωσε. Δυστυχώς, ο αστυνομικός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στα τραύματά του, σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 27/12) στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί είχαν προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του, που επλήγη από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων. Ο 18χρονος φέρεται να έχει ζητήσει για δεύτερη φορά την ένταξή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα. Ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου έχει απορριφθεί από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Μεταξύ, άλλων, ο 18χρονος ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού», φέρεται να είχε υποστηρίξει ο 18χρονος στην απολογία του στον ανακριτή.

Μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού, θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί αναλόγως το κατηγορητήριο για τον 18χρονο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.