2099

Παραθέτουμε την προσφώνηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Γεωργίου Χατζηγεωργίου στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού  των Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού,  που έλαβαν χώρα χθες Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

—-

Σεβασμιώτατε,

Αξιότιμοι καλεσμένοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι με μεγάλη χαρά και τιμή που σήμερα βρισκόμαστε εδώ,

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης,

στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Λουκά Ιατρού, έναν χώρο που συνδυάζει την πνευματικότητα με τη φροντίδα της υγείας, δημιουργώντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό πνευματικής ενδυνάμωσης και ιατρικής περίθαλψης.

Μετά από 13 χρόνια , ένα όνειρο πολλών ασθενών και του προσωπικού του Νοσοκομείου , σήμερα, με τη χάρη και τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γεωργίου, έγινε πραγματικότητα.

Αυτός ο Ιερός Ναός δεν αποτελεί απλώς ένα κτίριο από πέτρα και τσιμέντο, αλλά μια ζωντανή, αναπνεύσιμη αφήγηση της αγάπης, της πίστης και της φροντίδας προς τον άνθρωπο.

Σήμερα, στην ημέρα αυτή, ανοίγουμε τις πύλες αυτού του ιερού χώρου και υποδεχόμαστε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη. Είναι μια στιγμή που μας προσκαλεί να σταθούμε ενώπιον της αγάπης του Θεού, αλλά και ενώπιον των αναγκών των συνανθρώπων μας.

Αυτός ο Ναός δεν είναι μόνο ένα μέρος λατρείας, αλλά επίσης ένας τόπος ελπίδας και θεραπείας.

Σε κάθε γωνιά, σε κάθε παράθυρο, αντικρίζουμε την αγάπη που μας περιβάλλει, την αγάπη που μας ενώνει ως κοινότητα. Και όπως είπε και ο Λουκάς Ιατρός, η ιατρική και η πνευματικότητα είναι συνώνυμες, διακλαδώσεις του ίδιου δέντρου που αναζητούν την ολιστική ευημερία του ανθρώπου.

Σε αυτόν τον Ναό, προσκυνούμε όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές, οι υπάλληλοι και όλοι όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι η ζωντανή απόδειξη αυτής της πίστης και αγάπης.

Αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη ασθένεια με επιστήμη και ταυτόχρονα προσφέρουμε την πνευματική υποστήριξη που απαιτείται σε δύσκολες στιγμές.

Σήμερα, εκφωνώντας αυτήν την ομιλία, κοιτάζουμε πίσω στο παρελθόν με ευγνωμοσύνη για το ταξίδι που κάναμε, και ταυτόχρονα προβλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Ας είναι ο Ναός αυτός ένα κέντρο ελπίδας, θεραπείας και ενότητας.

Ας είναι ένας τόπος που ακούγονται οι ανάγκες, προσφέρεται στήριξη και γίνεται η αγκαλιά που χρειάζεται ο καθένας από εμάς.

Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, αυτή η τελετή αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Είναι μια εποχή που μας υπενθυμίζει τη σημασία της αγάπης, της ελπίδας και της γενναιοδωρίας.

Ας ανοίξουμε τις πύλες αυτού του Ιερού Ναού και ας υποδεχτούμε την εορταστική περίοδο με ανοιχτές καρδιές.

Σας καλώ, λοιπόν, να μοιραστούμε αυτήν τη στιγμή με χαρά, να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που λάβαμε και να ευχηθούμε για ένα φωτεινό, ειρηνικό και ελπιδοφόρο έτος.

Σας ευχαριστώ πολύ.