Παρουσιάστηκε το Black Pearl του Χάρη Μπικηρόπουλου (φωτο, video)

1011

Στο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου το νέο βιβλίου του πολυγραφότατου δημοσιογράφου, blogger, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα κ. Θεοχάρη Μπικιρόπουλου με τίτλο “Black Pearl” (μαύρο μαργαριτάρι).

Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ. Γιώργος Παπαστεργίου (π. Νομάρχης) και η Σημέλα Ελευθεριάδου (Δασολόγος). Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ίδιος ο συγγραφέας.

[/video]

Το 15ο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τίτλο «BLACK  PEARL» διαπραγματεύεται στον κεντρικό πυρήνα του την «τύχη».

Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας, αυτό που είμαστε, αυτά που καθορίζουν την πορεία μας είναι θέμα επιλογών ή της τύχης μας;

Το ενεχυροδανειστήριο της ζωής μας, απαιτεί συχνά, όχι την εργασία μας, την τιμιότητά μας  ή την ειλικρίνειά μας, αλλά την απόκλιση από αυτό που ο Ρουσώ αποκαλεί «ο άνθρωπος γεννήθηκε δίκαιος». Αυτή τη δικαιοσύνη, αυτή τη δομή της ανθρώπινης  κατάστασης, αυτή των λαθραίων ερώτων, αυτή της υπεκφυγής,  αυτή της υποταγής, αυτή της πρόκλησης, αυτή της εθελοτυφλίας και ακόμη αυτού, του μεγάλου ερωτηματικού του πυρήνα του ποιος είναι ο «φονιάς του αδερφού μου», ανασυντάσσει και ερευνά ο συγγραφέας με ένα τεράστιο ερωτηματικό στο τέλος, που εκτινάσσει αυτούς που ανατίναξαν την καθημερινότητά μας.  Ο Ντίνος Ποδαράς, παγιδευμένος στα χρέη του θα γοητευτεί από τον σκοτεινό αδίστακτο κόσμο της νύχτας και του τζόγου με την ελπίδα να κερδίσει και να σώσει τις επιχειρήσεις και την αξιοπρέπειά του.  Το «ταξίδι» του στο Black Pearl, είναι γεμάτο δυνατές συγκινήσεις. Δελεάζεται  από την αρχική καλή του τύχη και τα απρόσμενα κέρδη μέχρι που θα διαπιστώσει ότι όλα ήταν μια «πλεκτάνη» της πλανεύτρας τύχης που τον έμπλεξε στα δίχτυα του. Μπροστά στις κόκκινες γραμμές λαμβάνονται αποφάσεις. Οι επιλογές ορίζονται από την τύχη, τις συγκυρίες ή  τα πάθη και τις αδυναμίες; Ο αναγνώστης ζει και βιώνει τις στιγμές όπου κυρίαρχο ρόλο  παίζει η ενσυναίσθηση κι έτσι συμπάσχει, δικαιολογεί και ίσως συγχωρεί τις αμαρτίες και τις παράνομες πράξεις, στις πολλαπλές πτυχές του εαυτού του. Ίσως θα ήθελε να ζήσει όσα ζει ο πρωταγωνιστής. Ίσως όχι. Απέναντι στα όσα βιώνει ή προκαλεί ο πρωταγωνιστής υπάρχει η φωνή της συνείδησης, μια γυναίκα η οποία με τη στάση της υπενθυμίζει συνεχώς –σε όλους μας – τα όρια της ηθικής και γιγαντώνει τα διλήμματα μπροστά στις όποιες αποφάσεις και ενέργειες.

Χλιδή, πολυτέλεια, φτώχια και απελπισία, ναρκωτικά, πόρνες, ευδαιμονισμός, λαθρεμπόριο, διαφθορά, οι αδίστακτοι άνθρωποι της νύχτας, οι  νεκροί, οι καραντίνες της πανδημίας του κορονοιού, ο φόβος, η  εκκλησία, η πίστη και η απιστία, η αλληλεγγύη, η αγάπη,  η καθημερινότητα αλλά και το έντονο χιούμορ, όλα αυτά μαζί, συνθέτουν το μυθιστόρημα  μιας αληθινής ζωής και μπαίνουν στη ζυγαριά  ως αντίβαρο στην τύχη. Μια κεντρική  ιστορία με δεκάδες άλλες μικρές καθημερινές ιστορίες και απρόοπτα,  ένα  αινιγματικό, ατμοσφαιρικό βιβλίο, μία εθιστική περιπέτεια του σήμερα, όπου η αγωνία και οι συγκινήσεις,  με τις υψηλές τεχνικές, τις συναρπαστικές περιγραφές και τη δημοσιογραφική γραφή του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, σε ταξιδεύουν ως τη σελίδα 613 με αμείωτο ενδιαφέρον και πολλές ανατροπές. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα,  στις σελίδες του οποίου, μέσα από τη μυθοπλασία, καθρεπτίζεται η πραγματική ζωή και οι ανθρώπινες αξίες του σήμερα.

[/video]
[/video]

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο.