Επίσκεψη μαθητών της Λεπτοκαρυάς στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

374

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Λεπτοκαρυάς, συνοδευόμενοι από τον Θεολόγο-Καθηγητή τους κ. Αθανάσιο Μπλάντζα, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, αφού  τους υποδέχτηκε με πολλή χαρά και πατρική αγάπη, συζήτησε μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την επίσκεψη μεταξύ των παιδιών και του Μητροπολίτη, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, συνεχάρη τον κ. Μπλάντζα και όλους τους εκπαιδευτικούς για το επιτελούμενο έργο και ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και Καλά Χριστούγεννα, ενώ τους προσέφερε εόρτιες αναμνηστικές ευλογίες.

Τα παιδιά θέλοντας να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο με τρόπο παραδοσιακό,  έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του Μητροπολιτικού Μεγάρου καθώς και στο Κοινωνικό Κατάστημα- Τράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» που στεγάζεται δίπλα στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.