Τρίκαλα: Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και τα φανάρια – «Ντύθηκαν» στα γιορτινά

Στο πράσινο εμφανίζεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο κόκκινο ο Άγιος Βασίλης και στο πορτοκαλί ο μικρός πρίγκιπας

323

Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση έχουν μπει για τα καλά στα Τρίκαλα. Η πόλη ζει για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η κάθε γειτονιά έχει φορέσει τα γιορτινά της, με στολίδια και λαμπάκια να έχουν τοποθετηθεί από άκρη σε άκρη, ενώ στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στέκει αγέρωχο το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, ύψους 33 μέτρων.

Τα γιορτινά τους μάλιστα, έχουν βάλει μέχρι και τα φανάρια της πόλης, δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στον στολισμό της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων.

Στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Καρδίτσας λοιπόν, στο πράσινο εμφανίζεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο κόκκινο ο Άγιος Βασίλης και στο πορτοκαλί ο μικρός πρίγκιπας.

Το τελευταίο παραπέμπει στο θέμα του Μύλου των Ξωτικών για τα Χριστούγεννα 2023, που είναι «Ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων».

Δείτε φωτογραφίες των φαναριών

Στο κόκκινο φανάρι εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης

Στο πράσινο φανάρι εμφανίζεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στο πορτοκαλί φανάρι εμφανίζεται ο μικρός πρίγκιπας

Το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας

Στην πόλη των Τρικάλων υπάρχει επίσης το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, το οποίο φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023.

Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά εμφανίστηκαν και κάλεσαν άπαντες να επισκεφθούν τον Μύλο των Ξωτικών

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ δημιούργησαν την πιο όμορφη γιορτή για όλους και όλες, Τρικαλινούς και επισκέπτες, στην κεντρική γέφυρα και μπροστά από την κεντρική πλατεία.

Η φωταγώγηση του δέντρου στα Τρίκαλα

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, ευχήθηκε σε όλους/ες καλές γιορτές, τονίζοντας τη χαρά των γιορτών. Με την αντίστροφη μέτρηση αμέσως μετά, φωταγωγήθηκε το δέντρο (σεκόγια) των 33 μέτρων. Τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα έκαναν τη μέρα, νύχτα, σκορπίζοντας χαρά σε όλους.

Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά εμφανίστηκαν και κάλεσαν άπαντες να επισκεφθούν τον Μύλο των Ξωτικών, με δωρεάν είσοδο, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 στο πάρκο Ματσόπουλου.