Παύλος Μαρινάκης : τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας | Κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια της SuperLeague

4751

Τα σκληρά μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη, τρεις ημέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Πρόκειται για τέσσερα μέτρα στο σύνολο τα οποία έχουν ως εξής:

  • Όλοι οι αγώνες της SuperLeague θα γίνονται κεκλεισμένων θυρών για τους επόμενους 2 μήνες – έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της superleague 2, οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.Μάλιστα σήμερα θα εκδοθεί σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού.
  • Το μέτρο αυτό επεκτείνεται και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων αρχής γενομένης του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League ο οποίος θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο για λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.
  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Mέχρι τις 12 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί η πλήρωση των παραπάνω προϋποθέσεων.