Με δύο ρεκόρ τερματισμού (ανδρών – γυναικών) ολοκληρώθηκε ο 17ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας (φωτο)

1262

Δύο ρεκόρ στον χρόνο τερματισμού στις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών σημειώθηκαν στον 17ο αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος “Χειμωνιάτικος Ενιπέας”, που διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιτόχωρο. Tα ρεκόρ σημείωσαν οι αθλητές Εμμανουήλ Πουρίκας (02:17:40) και Χριστίνα Γιαζιτζίδου (02:43:12).

Ο αγώνας “Χειμωνιάτικος Ενιπέας”, διοργανώθηκε μαζί με τον μικρότερο αγώνα “Ολύμπια Μονοπάτια”, μήκους 25χλμ και 11χλμ αντίστοιχα. Στους δύο αγώνες έτρεξαν πάνω από 700 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρώτοι στον αγώνα “Ολύμπια Μονοπάτια” τερμάτισαν οι αθλητές Γιώργος Γιαννούλης (48:40) και Μαρία Λουφέκη (56:50) στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Τα «Ολύμπια Μονοπάτια» συνοδεύονται κάθε χρόνο από το όνομα ενός σπάνιου, ενδημικού φυτού του Ολύμπου. Φέτος η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στο Teucrium Chamaedrys Olympicum.

Η τριήμερη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος ευχήθηκε στους αθλητές πάντα καλούς τερματισμούς, ανανεώνοντας το ραντεβού για συμμετοχή στην επετειακή διοργάνωση του 20ου Olympus Marathon (44χλμ) τον Ιούνιο του 2024. Ευχαρίστησε παράλληλα τους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και τους δεκάδες εθελοντές κι εθελόντριες που συνδράμουν κάθε χρόνο στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό, videos και αναλυτικά αποτελέσματα της διοργάνωσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.olympus-marathon.com