Εκδήλωση της Διεύθυνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Νήσων τίμησαν τα «Ολύμπια Εν Δίω» (φωτο)

387

Το Σάββατο 9.12 στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Νήσων διοργάνωσαν ειδική τελετή για να τιμήσουν τα «Ολύμπια Εν Δίω» – τη διεθνή νεανική συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής & Αθλητισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο, τα τελευταία 14 χρόνια, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου όπου συμμετέχουν μαθητικές και φοιτητικές ομάδες και παρουσιάζουν αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά είναι ίσως η μοναδική που συμμετέχει κάθε χρόνο με σχολεία τόσο από την πόλη του Πειραιά όσο και από τα γειτονικά νησιά, Αίγινα, Σαλαμίνα, Κύθηρα κλπ.

Η Υπεύθυνη Δραστηριοτήτων  της Διεύθυνσης, κα Ανθή Βουρουνδή, εξήρε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης των «Ολυμπίων εν Δίω», αναφέρθηκε στη μοναδικότητα τους, δίνονταν έμφαση στον πνευματικό, παιδευτικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του – που είναι μοναδικός στην Ελλάδα.

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος των «Ολυμπίων» καθηγητής κ. Αθανάσιος Μπίντας αναφέρθηκε στο ρόλο του Ολύμπου και της Πιερίας, χώρος που θεωρείται γενεσιουργός αιτία της θρησκείας των Ελλήνων.

Στο τέλος της τελετής βραβεύτηκαν τα εννέα σχολεία της Διεύθυνσης της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ο Διευθυντής της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες καθηγητών & μαθητών των βραβευμένων σχολείων καθώς και ο Γραμματέας του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας καθώς και μέλη του Οργανισμού.