Επεισόδια στον Ρέντη: Φωτοβολίδες, μαχαίρια και κουκούλες – Αυτά είναι τα κατασχεμένα της ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών, αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού στον Ρέντη. Τα στοιχεία που αναλύονται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

346

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος εξακολουθεί να διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά.

Μέσα από τη μέθοδο του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού, οι αρχές επιχειρούν να συλλέξουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ένας μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

«Οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες», είπε αστυνομικός των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

Ολοκληρώθηκε η λήψη αποτυπωμάτων, DNA και ιχνών πυρίτιδας

Το Σάββατο (09/12) ολοκληρώθηκε η διαδικασία της λήψης αποτυπωμάτων, DNA και τυχόν ιχνών πυρίτιδας από όλους τους προσαγόμενους στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη και αφέθηκαν 423 ελεύθεροι, καθώς ο τελευταίος κρατήθηκε για καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του και όχι για τα επεισόδια. Πρόκειται για έναν Γεωργιανό που κρατήθηκε για καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε για διακίνηση μεταναστών.

Όλοι οι προσαχθέντες έδωσαν δείγματα για πυρίτιδα, περίπου 10 άτομα όμως αρνήθηκαν  να δώσουν DNA και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία.

Τουλάχιστον για 60-70 από αυτούς προέκυψε πως είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για πλήθος παρανομιών και συγκεκριμένα, για τον νόμο περί αθλητικής βίας, για ναρκωτικά, ακόμα και για ληστείες και βιασμούς.

Φωτογραφίες της ΕΛΑΣ από κατασχεμένα αντικείμενα

Οι αρχές έχουν συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες, ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ενώ παράλληλα αναζητείται ο δράστης για τη επίθεση στον αστυνομικό.

 

Σημαντικά πειστήρια έχουν κατασχεθεί πέριξ και εντός του γηπέδου

Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη θεωρείται δεδομένο ότι θα κρατήσει καιρό καθώς 424 δείγματα για να ελεγχθούν ένα προς ένα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό παράλληλα γίνεται ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και λαμβάνονται καταθέσεις διαρκώς, ενώ χθες κλήθηκαν και πέρασαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής κάποιο παλιοί γνώριμοι των Αρχών προς αναζήτηση και διασταύρωση πληροφοριών.

Σημαντικά είναι και τα ευρήματα που κατασχέθηκαν στο σημείο του τραυματισμού του άτυχου αστυνομικού, πέριξ του γηπέδου και εντός αυτού.

Πέριξ του γηπέδου και στο επίμαχο σημείο εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και υπολείμματα φωτοβολίδων και εντός του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδας, για το οποίο δεν γνωρίζει κανείς ακόμα αν είναι από την επίμαχη ή άλλη φωτοβολίδα, κάτι που θα προκύψει από τις αναλύσεις των εργαστηρίων αφού η Αστυνομία έχει στην διάθεσή της και την βολίδα της φωτοβολίδας που καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού.

Επιχείρησαν να κάψουν πειστήρια στις τουαλέτες του γηπέδου

Παράλληλα, οι χούλιγκαν μόλις οι αστυνομικοί έκλεισαν τις πόρτες για να μην διαφύγει κανείς τους, έσπευσαν στις τουαλέτες του γηπέδου και αποπειράθηκαν μα βάλουν φωτιά σε πολλά από αυτά τα αντικείμενα, όπως επίσης σε σκουφιά Full Face και μπλούζες, αφού γνωρίζουν ότι μία μέθοδος ταυτοποίησης του καθενός τους με το επίμαχο σημείο θα προκύψει και από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών από την εξωτερική περίμετρο του γηπέδου. Όλα αυτά έχουν κατασχεθεί και έχουν μεταφερθεί ως πειστήρια στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 31χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, το οποίο εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) νέο ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Συνέχισαν να πετούν αντικείμενα στον αστυνομικό παρότι ήταν πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγούσε

Ενδεικτικό της μανίας και της ανθρωποκτόνου διάθεσης που επέδειξαν οι χούλιγκαν έναντι του 31χρονου αστυνομικού που κυριολεκτικά χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, είναι ότι οι ταραξίες οπαδοί του Ολυμπιακού, παρότι είδαν ότι ο 31χρονος αστυνομικός μόλις καρφώθηκε η ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν εναντίον του, στον μηρό του σωριάστηκε στο έδαφος αιμορραγώντας ακατάσχετα από την κομμένη αρτηρία του, του έριξαν και άλλα αντικείμενα, ακόμη και μία εκρηκτική βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στο άλλο πόδι.

Οι συνάδελφοί του έδωσαν αγώνα να απωθήσουν τους χούλιγκαν ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να περιδέσουν με αιμοστατικό επίδεσμο (τουρνικέ) την μεγάλη πληγή του συναδέλφου τους και να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό σε νοσοκομείο.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Το πρωί του Σαββάτου (09/12) πραγματοποιήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σκιαγράφησε ο εκπρόσωπός της. “Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια”, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μέσω του ΣΚΑΙ, και προανήγγειλε χαρακτηριστικά “την εφαρμογή αποφάσεων που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες”, ενώ σημείωσε πως με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσοι καταδικάζονται πλέον για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα (11/12) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.