Διαπολιτισμικά προγράμματα AFS: Υποτροφίες για μαθητές Λυκείου!

380

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο του πρόγραμμα, ο Μη Κυβερνητικός και Μη Κερδοσκοπικός οργανισμός AFS Intercultural Programs Greece & Cyprus προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Κύπριους μαθητές Λυκείου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών για ένα σχολικό έτος στο εξωτερικό διεκδικώντας υποτροφία.

Ο Νικήτας από τον Άσσο Κορινθίας κατά την άφιξή του στη Φινλανδία

Φέτος η AFS συνεργάζεται με 37 χώρες μεταξύ των οποίων συναντούμε τον Καναδά, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, την Τυνησία, τη Σερβία, την Ινδία, την Ισλανδία, τη Βραζιλία κ.α.

Για φέτος το δίκτυο της AFS εξασφάλισε 17 μερικές υποτροφίες σε σύνολο 48 θέσεων.

Η Έλλη από την Αθήνα με την οικογένεια φιλοξενίας της στο Wisconsin των ΗΠΑ

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούν μια σχολική χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, φιλοξενούμενοι από ελεγμένες οικογένειες και λαμβάνοντας διαπολιτισμική εκπαίδευση και υποστήριξη από την AFS σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η 15χρονη Άννυ από τα Μελίσσια Αττικής που βρίσκεται στη Γαλλία με μερική υποτροφία της AFS Vivre Sans Frontière, δηλώνει: «Ευχαριστώ για αυτή την τόσο όμορφη εμπειρία. Είναι καταπληκτικά!».

Η Κορνηλία από το Λουδία Θεσσαλονίκης στη Σουηδία μαζί με μαθητές ανταλλαγής από όλο τον κόσμο

Ο 16χρονος Νικόλαος από τους Μυτιληνιούς Σάμου που εξασφάλισε υποτροφία από την Alberta Ship Management, βρίσκεται στo Κεμπέκ του Καναδά και δηλώνει: «Το ταξίδι στο όνειρο έγινε πραγματικότητα χάρη σε όλους εσάς».

H 16χρονη Βαλέρια από το Βύρωνα Αττικής βρίσκεται στην Ολλανδόφωνη περιφέρεια της Φλάνδρας στο Βέλγιο και μοιράζεται το παρακάτω μήνυμα: «Η εμπειρία μου είναι απίθανη. Έχω γνωρίσει πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους και μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω πράγματα που δε θα είχα τη δυνατότητα να κάνω αν δεν είχα γίνει μαθήτρια ανταλλαγής. Πιστεύω πως είναι μια εμπειρία ζωής που πρέπει όλοι να ζήσουν! Είναι κάτι το μοναδικό!! Εύχομαι Καλές Γιορτές σε όλους στην Ελλάδα.»

Ο Νίκος από τη Θεσσαλονίκη στην Ιαπωνία με άλλους μαθητές ανταλλαγή

«Περνάω καταπληκτικά! » ήταν η σύντομη και περιεκτική δήλωση της Εβελίνας από την Αθήνα που βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής!

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τις υποτροφίες του 2024-25. Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα https://afs.org.gr

Μαθητές ανταλλαγής απ’ όλο τον κόσμο στην Ουρουγουάη. Μεταξύ των μαθητών βρίσκονται η Εύα, ο Αχιλλέας και ο Θοδωρής από Αθήνα, Άγιο Στέφανο Αττικής και Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα
Η Εβελίνα από το Βύρωνα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής
Ο Νικόλαος από τους Μυτιληνιούς Σάμου στο Κεμπέκ του Καναδά