π. Ευάγγελος Παπανικολάου: “Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα” | Την Δευτέρα 18-12-2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

1076

Για το Άγιον Όρος όπως τον γνώρισε σε μια αναμενόμενη συγκλονιστική ομιλία θα μιλήσει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο Ιατρός – Ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την την Ένωση Θεολόγων Πιερίας στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν 3 τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Νέου Κεραμιδίου “Μακεδονία” από το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολάου Πατρή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιατρός, ειδικός παθολόγος και ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και διακονεί από το 2004 την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής.

Εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμῳ και αγγέλοις και ανθρώποις» (Α΄Κορ. 4, 9). Πράγματι, ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα, να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει∙ μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς της εποχής μας με φώτιση Θεού, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αγιοκαταταχθεί. Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσής μας μάς τη μεταφέρει και μάς τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι,