Ιερός Ναός στο Νοσοκομείο Κατερίνης : ένα χρόνιο αίτημα έγινε πραγματικότητα

625

Με μεγάλη ικανοποίηση η κοινή γνώμη της Πιερίας υποδέχθηκε τη λειτουργία Ιερού Ναού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η ύπαρξη και λειτουργία Ναού στον χώρο του Νοσοκομείου ήταν ένα διαρκές, επιτακτικό και χρόνιο αίτημα γιατρών, νοσηλευτών, υπαλλήλων του Νοσοκομείου, καθώς επίσης ασθενών και συγγενών-συνοδών τους, το οποίο ανέλαβε να ικανοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Έπειτα από μία σειρά θεσμικών ενεργειών από πλευράς της Διοικήσεως του Νοσοκομείου και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, διορίστηκε ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από έναν κληρικό και μέλη του Προσωπικού του Νοσοκομείου, ενώ το έργο έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή του Διοικητή του Νοσοκομείου Γεωργίου Χατζηγεωργίου και με τη χορηγία πολιτών της Πιερίας.

Ο Ιερός Ναός είναι αφιερωμένος σε δύο Αγίους του 20ού αιώνα, συγκεκριμένα τους Αγίους Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως και Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως τον Ιατρό.

Την ανέγερση του Ναού ανέλαβε και ολοκλήρωσε επιτυχώς η Εταιρεία Ναοδομική Α.Ε., ενώ αναμένεται η έναρξη εργασιών αγιογράφησης και εξοπλισμού των εσωτερικών χώρων.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στους χώρους του Νοσοκομείου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου και του Διοικητή του Νοσοκομείου, καθορίστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας του Ιερού Ναού, η οποία ανατέθηκε στον Ιερέα Ιωάννη Κυπαρισσόπουλο, Εφημέριο της πλησιόχωρης Ενορίας Παλαιού Κεραμιδίου.

Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την Τελετή Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, που θα γίνουν, κατά το προσεχές διάστημα, αφού ολοκληρωθούν απαραίτητες εργασίες που αφορούν την προετοιμασία της λειτουργικότητάς του.