Ο Έρωτας μέσα από τα μάτια της συγγραφέως Ιωάννας Γκανέτσα

Η Ιωάννα με πολύ χαρά θα προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του pierianews.gr από ένα αντίγραφο του βιβλίου της υπογεγραμμένο από την ίδια. (περισσότερες πληροφορίες εντός του άρθρου)

2026

Το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο της με τίτλο “Θείο Δώρο” θα παρουσιάσει στο κοινό της Πιερίας η Ιωάννα Γκανέτσα, την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Αυτή την περίοδο η Αστική Σχολή φιλοξενεί έκθεση των εικαστικών της Κατερίνης αποτελώντας μια εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ένας αναγνωρισμένος ζωγράφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο συγγραφέας Χάρης Μπικιρόπουλος, η δημοσιογράφος Μαρία Βούλγαρη και η εκπαιδευτικός Μίνα Μητρούλα.

Ο Πρόεδρος των εικαστικών Παναγιώτης Φτάρας θα κάνει έναν σύντομο χαιρετισμό.

Η Ιωάννα μας συστήνει το νέο της βιβλίο “Θείο Δώρο”

Βασικός πρωταγωνιστής είναι ένας μεγάλος σε ηλικία και αναγνωρισμένος ζωγράφος, ο Θοδωρής Μελλιδόνης, ο οποίος είναι κάπου στα 85. Νιώθει ότι ο κύκλος της ζωής του σιγά σιγά τελειώνει και πάνω στον απολογισμό που κάνει συνειδητοποιεί ότι έχει αφήσει έναν μεγάλο έρωτα της ζωής του στην κορύφωσή του να φύγει και έτσι ενδόμυχα αρχίζει να την ψάχνει. Στην κορύφωση της σχέσης τους, εκείνη, η Ιβάνα Λεοντάρη, έφυγε στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Ενώ λοιπόν βρίσκεται σ’ αυτή τη φάση της ζωής του, ο συγγραφέας Τζανής Σερέτης, γράφει για τον έρωτα και κάνει έρευνα σε πίνακες ζωγραφικής που σχετίζονται με το θέμα του έρωτα. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο τον βρίσκει θέλοντας να τον βοηθήσει και αποφασίζει να ψάξει για χάρη του την Ιβάνα Λεοντάρη χωρίς να του το αποκαλύψει.

Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου – γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες. Ευελπιστώ ότι ο αναγνώστης θα βρει κομμάτια του εαυτού του μέσα στο βιβλίο, όπως συνήθως συμβαίνει με τα βιβλία μου. Ο «καμβάς» μου είναι ο έρωτας και χρησιμοποιώ την ερωτική ιστορία για να μιλήσω κάθε φορά για μια διαφορετική πτυχή του.

Βιογραφικό

Ιωάννα Γκανέτσα είναι αστυνομικός και συγγραφέας. Είναι ιδρυτικό µέλος της δράσης αστυνοµικών για τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι θα έγραφε αστυνομικά μυθιστορήματα, κάτι προβλέψιμο όπως αναφέρει, εκείνη ασχολείται κατά βάση με τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κάποιος, κάνοντας  ψυχογραφήματα.

Οι αναγνώστες της βιώνουν κομμάτια των ιστοριών της και κάνουν και οι ίδιοι τη δική τους ανασκόπηση. Πίσω από κάθε ιστορία της υπάρχει άλλωστε ολόκληρη έρευνα που πραγματοποιείται κάθε φορά.

Τα άλλα τρία βιβλία που έχει γράψε είναι

  1. Ο Έρωτας δεν θέλει τίτλο (2015) – ένα σύνολο δοκιμίων για τον έρωτα
  2. Το Άνθος της Ζωής – ερωτικό μυθιστόρημα, η έρευνα του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο του Εδιμβούργου – ο δε ήρωας το βιβλίου μετακομίζει στο Εδιμβούργο για να εργαστεί ως γεωπόνος στον Βοτανικό Κήπο.
  3. Το Μουσείο των ραγισμένων σχέσεων – ερωτικό μυθιστόρημα, η έρευνα του οποίου πραγματοποιήθηκε στο υπάρχον Μουσείο των ραγισμένων σχέσεων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Η ίδια δηλώνει “ό,τι έχει γραφτεί από άλλους το γράφω και εγώ αλλά με δική μου ταυτότητα“.

Εσείς τι τίτλο θα δίνατε στον έρωτα ….??

 

Για την κλήρωση

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση για τα δύο υπογεγραμμένα βιβλία της Ιωάννας Γκανέτσα δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα μήνυμα στο [email protected] ή να μας αφήσετε το μήνυμά σας κάτω από το δημοσίευμα στο facebook.

Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι η συμμετοχή σας στην παρουσίαση ώστε να παραλάβετε οι ίδιοι τα βιβλία σας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/12, μια ημέρα δηλαδή πριν από την παρουσίαση.