Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: Την σκότωσε και μετά πήγε σε καφετέρια στο Κερατσίνι – Τι είπε γείτονας της 43χρονης

2759

Νεκρή από τα πυρά του βασανιστή συντρόφου της φέρεται να έπεσε η 43χρονη γυναίκα, η οποία δολοφονήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το πατρικό της σπίτι, στη Σαλαμίνα, όπου είχε βρει καταφύγιο προκειμένου να γλιτώσει από τον 71χρονο.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η 43χρονη είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές τον ηλικιωμένο για κακοποίηση μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, δεν κατάφερε να γλιτώσει από την μανία του. Τρεις ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία και αφού είχε ήδη αλλάξει στέγη, ο δράστης της έστησε φονική ενέδρα, αφαιρώντας την ζωή της.

Η νέα γυναικοκτονία έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ενώ τραγικό είναι το γεγονός ότι η 43χρονη είχε βρει την δύναμη να καταγγείλει τον κακοποιητή σύντροφό της, τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από 7 χρόνια, όταν εκείνος ήταν οδηγός σε σχολικό και η ίδια συνοδός παιδιών με αναπηρία.

Η 43χρονη  είχε καταγγείλει πριν από τέσσερις μέρες στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία και οι αστυνομικοί είχαν εγκαταστήσει στο κινητό της το κουμπί πανικού, το οποίο δεν πρόλαβε να πατήσει. Επιπλέον την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν. Το δέχτηκε και αποχώρησε με την μητέρα της για το πατρικό της.

Αμετανόητος και κυνικός εμφανίστηκε ο 71χρονος που δολοφόνησε την σύντροφό του στην Σαλαμίνα. Μάλιστα μετά το έγκλημα που διέπραξε, όπως φέρεται να είπε στην Αστυνομία, γύριζε όλη την ημέρα και πήγε σε μια καφετέρια στο Κερατσίνι.

Σε ερώτηση των αστυνομικών προς τον δράστη γιατί την σκότωσε ανέφερε πως, πήγε στο σπίτι τη Παρασκευή και την βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε και έτσι αποφάσισε να την σκοτώσει.

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω με το ίδιο όπλο ή να παραδοθώ μέχρι που με βρήκατε» υποστήριξε επίσης στους αστυνομικούς. Μάλιστα φαίνεται πως είχε αποφασίσει εδώ και ημέρες να σκοτώσει την σύντροφό του καθώς όπως έγραψε το enikos.gr προμηθεύτηκε την καραμπίνα από έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής πριν από μία 1-2 ημέρες.

«Μου είπαν για έναν Αλβανό που μπορεί να μου βρει, και τον πλήρωσα ώστε να μου φέρει την καραμπίνα» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Για τη σκηνή του εγκλήματος ανέφερε πως, περίμενε να φύγει πρώτα το παιδί – η 43χρονη ήταν μητέρα ενός 15χρονου – και μετά την πυροβόλησε και την σκότωσε, γεγονός που παραπέμπει σε προμελέτη. Ο 71χρονος συνελήφθη αφού βρέθηκε το στίγμα του κινητού του το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσω του παρόχου.

Γείτονας θύματος: Στα 150 μέτρα από το σπίτι της υπάρχει κέντρο κακοποιημένων γυναικών

«Ακούσαμε πυροβολισμούς και φασαρία, αλλά δεν το συνδέσαμε με τέτοιο κακό» είπε στο OPEN γείτονας του θύματος. Όπως τόνισε, «η γυναίκα είχε πάει στο πατρικό της, βρίσκοντας καταφύγιο εκεί, στην μητέρα της».

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο, «δεν είχαμε την εικόνα ότι την κακοποιούσε ο σύντροφός της. Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι στα 150 μέτρα από το σπίτι όπου την σκότωσε ο δράστης, υπάρχει Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών».