Ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν τις Φιλιππίνες

317

Συνεχίζει να τρέμει η γη στις Φιλιππίνες, μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Σήμερα (3/12) ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά, αναστατώνοντας για ακόμα μία φορά τους κατοίκους. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του νέου σεισμού μεγέθους 6,6 Ρίχτερ εντοπίζεται 148 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπουτουάν και 59 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπίσλιγκ.

Ο σεισμός που σημειώθηκε χθες έγινε αισθητός στις επαρχίες Σουριγκάο Ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο, με αποτέλεσμα οι αρχές να καλέσουν τους κατοίκους παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν ενώ εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη χώρα και στην Ιαπωνία.

Το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 βαθμοί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs) και εξαιτίας αυτού τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν μικρές ζημιές σε κάποιες υποδομές.

«Η απειλή για τσουνάμι που σχετίζεται με τον σεισμό αυτό έχει πλέον παρέλθει»

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε τοίχος την ώρα που η ίδια και η οικογένειά της εγκατέλειπαν το σπίτι τους αναζητώντας ασφαλέστερο σημείο στην πόλη Ταγκούμ στην επαρχία Νταβάο ντελ Νόρτε, δήλωσε ο Μον Καμπονίλας, αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών.

«Η απειλή για τσουνάμι που σχετίζεται με τον σεισμό αυτό έχει πλέον παρέλθει για τις Φιλιππίνες», ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωση το Phivolcs, συμβουλεύοντας ωστόσο τους κατοίκους στις απειλούμενες κοινότητες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Δείτε σοκαριστικά βίντεο από την ένταση της σεισμικής δόνησης: