Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Οι προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, στο επίκεντρο της συνάντησης της με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

384

Η κυρία Μάνη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρο Τρύφων, στο πλαίσιο των επαφών της με εκπροσώπους των βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία αποτελεί βασική εξαγωγική δύναμη της χώρας, με σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ).

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα.

Επισημάνθηκε, επίσης, η άριστη συνεργασία του κλάδου με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κυρία Μάνη δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας μια  “αναγέννηση”, με την ανάπτυξη τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η φαρμακοβιομηχανία έχει αναδειχθεί σε βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας, υλοποιώντας ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων, που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία της χώρας και ενισχύει τη θέση της στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζουν τη φαρμακοβιομηχανία, με κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία και με απλοποίηση των διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται με αξιώσεις και αξιοσημείωτη δυναμική στον παγκόσμιο χάρτη του φαρμακευτικού επιχειρείν.

Θέλουμε ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, με περισσότερες επενδύσεις και με πολλές νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».