Σε ποια θέση του αυτοκινήτου ένας σκύλος νιώθει πιο χαλαρός;

403

Για τους σκυλομπαμπάδες και μαμάδες και τα σκυλάκια τους, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι είτε μια ευχάριστη εμπειρία είτε μια εμπειρία που θα προτιμούσαν να μην κάνουν.

Χρησιμοποιώντας μετρητές καρδιακών παλμών, η Compare the Market πραγματοποίησε μια μελέτη σε τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφόρων μεγεθών, για να προσδιορίσει ποιες τοποθεσίες έκαναν τις ουρές τους να κουνηθούν χαρούμενα και ποιες περιοχές αύξησαν περισσότερο τους καρδιακούς τους παλμούς.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι σκύλοι ένιωθαν πιο άνετα όταν ο ιδιοκτήτης τους ήταν σε οπτική επαφή, με τους καρδιακούς τους παλμούς να μειώνονται κατά -6,8% στο μπροστινό κάθισμα και κατά -9,5% στο πίσω κάθισμα, σε σύγκριση με το μέσο όρο των καρδιακών τους παλμών.

Το Compare the Market αποκαλύπτει τα πλήρη αποτελέσματα για κάθε σκύλο ως εξής:

Ράτσα Μέσος ρ. καρδιακών παλμών Διαφορά καρδιακών παλμών όταν βρίσκεται στη μπροστινή θέση (%) Διαφορά καρδιακών παλμών όταν βρίσκεται στη πίσω θέση βλέποντας το αφεντικό του(%) Διαφορά καρδιακών παλμών όταν βρίσκεται στη πίσω θέση χωρίς να βλέπει το αφεντικό του (%) Διαφορά καρδιακών παλμών όταν βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ (%)
Jack Russell 57 -11.9 -10.1 12.9 22.1
Poochon 66 -8.4 -12.7 6.3 20
Cocker Spaniel 74 -0.5 -5.4 14 16.2
Red Fox Labrador 68 -6.7 -9.9 9.2 23.5
All four dogs 66.2 -6.8 -9.5 10.6 20.4

Η γνώμη των ειδικών υποδεικνύει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να τους αποχωριστούν για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, ειδικά στο χώρο αποσκευών, μπορεί να τους απομονώσει πραγματικά και να οδηγήσει σε αισθήματα άγχους.

Ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων στην Compare the Market, δήλωσε: “Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, μην ξεχνάτε να εξετάζετε την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, η οποία επεκτείνεται στο πού είναι ασφαλισμένος στο αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και στην εξασφάλιση ελεγχόμενης θερμοκρασίας”.

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια δυσφορίας, η έρευνα υποδεικνύει ότι η μουσική με 50 ή 60 παλμούς ανά λεπτό είναι η καλύτερη για να κρατήσει το σκυλάκι σας χαλαρό.

Η Compare the Market δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής “Pooch Perfect Cars” στο Spotify με τραγούδια όπως το “Ronan” της Taylor Swift και το “Hallelujah” του Leonard Cohen να βρίσκονται στη λίστα, για να βοηθήσετε το σκύλο σας να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι και να το κάνετε μια πιο άνετη εμπειρία για όλους.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την έρευνα, πατήστε ΕΔΩ.

 

Μεθοδολογία:

Η Compare the Market μίλησε με την κλινική συμπεριφοριστή ζώων, Rachel Rodgers MSc, BSc (Hons), PGCE, για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, καθώς και για να παράσχει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις συμβουλές που δόθηκαν. Τα δεδομένα σχετικά με τους χτύπους ανά λεπτό σε ένα τραγούδι που κρατάει τους σκύλους ήρεμους ελήφθησαν από την Dr. Christie Cornelius και τα σχόλιά της για το PetMD.

Χρησιμοποιώντας κολάρα παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού, μελετήσαμε τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφόρων μεγεθών για να προσδιορίσουμε ποια σημεία του αυτοκινήτου αισθάνονται πιο άνετα και ποια λιγότερο άνετα. Πήραμε το μέσο όρο των καρδιακών τους παλμών και τους τοποθετήσαμε σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του αυτοκινήτου: στο μπροστινό κάθισμα, στο πίσω κάθισμα (με και χωρίς θέα του ιδιοκτήτη) και στο πορτμπαγκάζ σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις για να παρακολουθήσουμε τις διαφορές στους καρδιακούς παλμούς.

Στη συνέχεια, πήραμε τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων και των τεσσάρων σκύλων για να προσδιορίσουμε ποιες περιοχές θα πρέπει να επιλέγετε όταν ταξιδεύετε και ποιες να αποφεύγετε.