Αθ. Ρακοβαλής: “Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος”…Την Δευτέρα 4-12-2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

413

Για τον Άγιο Παΐσιο όπως τον γνώρισε θα μιλήσει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο φυσικός, Αγιογράφος και καθηγητής κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την την Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε το διορατικό χάρισμα, καθώς έβλεπε το περιεχόμενο από τις καρδιές των ανθρώπων, ακόμα και εκείνων που δεν τους είχε συναντήσει ποτέ. Ταυτόχρονα είχε το χάρισμα να προβλέπει το μέλλον και έδινε συμβουλές στους πιστούς που τον επισκέπτονταν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Ήταν «Θεοφόρος» αφού κοντά του οι άνθρωποι ένιωθαν ότι είναι μέσα στην αγκαλιά του Θεού. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευεργεσία του Αγίου ήταν η μεταστροφή των ανθρώπων που δεν πίστευαν στην ύπαρξη του Θεού.

Το πρόσωπό του, όμως, είχε τέτοια λαμπρότητα και αγιότητα που αλλοίωνε τις ψυχές των ανθρώπων και τις γέμιζε με ειρήνη και χαρά. Ο Άγιος ήταν ένα δώρο του Θεού στον σημερινό άνθρωπο για να μας διδάξει με την ταπείνωσή του ότι ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να κερδίσει την αιώνια ζωή.…

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν Εκκλησιαστικού Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Παΐσίου,  από την χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Ρακοβαλής, είναι φυσικός, συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας και αγιογράφος. Είναι συγγραφέας 6 βιβλίων 4 από τα οποία αφορούν τον Άγιο Παΐσιο.

Έχει ζήσει πάνω από 7 χρόνια στο Άγιον Όρος, τα 5 σαν καθηγητής στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.