Η Πιερία στο επίκεντρο της γερμανική αγοράς για τον Τουρισμό

321

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου υπέγραψε  τη σύμβαση για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο «CΟΝΝΕCT on Tour Germany 2023» που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Πρωταρχικός στόχος στο «CΟΝΝΕCT on Tour Germany» θα είναι η δυναμική παρουσίαση και προώθηση του προορισμού «Πιερία- Olympus Riviera»  και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τουριστικών μας επιχειρήσεων.

Στη Γερμανία η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) θα προβάλουν και θα  αναδείξουν  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού θα  αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Μέλημα του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ  είναι κατ’ αρχήν η διατήρηση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών της περιοχής  και ακολούθως η μελετημένη προσέγγιση νέων αγορών. Η Γερμανία είναι μια από τις κορυφαίες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, με μεγάλη δυναμική και σταθερή αύξηση των ροών μετά την πανδημία.

Με αφορμή τη νέα αυτή στοχευμένη δράση τουριστικής προβολής η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου  δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και events διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες χώρες.  Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας. Συνεχίζουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Για αυτό και προσπαθούμε να συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς μέσω του ΠΟΤΑΠ».