Οφέλη από την κατανάλωση σουσαμιού

403

Τώρα που θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει είναι απαραίτητο να θρέφετε το σώμα σας με τροφές που παρέχουν ζεστασιά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια τέτοια διατροφική πηγή  είναι το σουσάμι.

Οφέλη από την κατανάλωση σουσαμιού 

Ενισχυμένη ανοσία
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι η καλύτερη άμυνά σας ενάντια στα χειμερινά κρυολογήματα και τη γρίπη, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνετε υγιείς όλη την εποχή.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Οι σπόροι σουσαμιού είναι μικροσκοπικές διατροφικές δυνάμεις γεμάτες με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Φυσική ζεστασιά
Στην παραδοσιακή ιατρική, οι σπόροι σουσαμιού πιστεύεται ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα. Η κατανάλωση τροφών με θερμαντικές ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος τους κρύους μήνες.

Υγιή λίπη
Οι σπόροι σουσαμιού είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς και βοηθούν επίσης να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό, αντισταθμίζοντας τις ξηραντικές επιπτώσεις του χειμώνα.

Μια νόστιμη γαστρονομική προσθήκη

Οι σπόροι σουσαμιού μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας διατροφή. Πασπαλίστε τους σε σαλάτες ή πλιγούρι βρώμης ή χρησιμοποιήστε τους στο ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το σουσάμι καταναλώνοντας ταχίνι, μια πάστα από καβουρδισμένο σουσάμι, ιδανική για ντιπ και ντρέσινγκ.