Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας

378

Τη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας, επισκέφθηκαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του Σχολείου, κα Δριστά Χρυσαυγή, το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου.

Κατά την ξενάγησή τους στον Εκθεσιακό χώρο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη των επαγγελμάτων, πολλά από τα οποία δεν ασκούνται πλέον, να γνωρίσουν αυθεντικά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν κατά την παραγωγική διαδικασία και την παροχή υπηρεσιών και να διαπιστώσουν τα διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά δεδομένα περασμένων εποχών, που έχουν πια εκλείψει.

Η Έκθεση, εντυπωσίασε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς, πολλοί εκ των οποίων θυμήθηκαν διηγήσεις των πατεράδων και των παππούδων τους, σχετικά με τον τρόπο και τα μέσα του βιοπορισμού και της επιχειρηματικότητας του παρελθόντος.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις συνεχίζονται, σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 09:00 έως 13:00, στο χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.