Σπύρος Κουλκουδίνας:  “Μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα: πρόσθετοι πόροι 768 εκ.ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης”

319

Θετική εξέλιξη για τη χώρα και την εθνική μας οικονομία χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, την  έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αναθεωρημένου σχεδίου για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που υπέβαλε η χώρα μας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κουλκουδίνας τόνισε ότι διασφαλίζονται επιπλέον πόροι ύψους 768 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση το τροποποιημένο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, θα δοθεί έμφαση σε έργα και δράσεις, όπως:

η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

οι παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία

η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

η αντιπλημμυρική προστασία

η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Βουλευτής Πιερίας επισήμανε ότι μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει λάβει 11,2 δισ. ευρώ, τα 4 δισ. από την προχρηματοδότηση και 7,2 δισ. που αντιστοιχούν στις δύο πρώτες εκταμιεύσεις.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο κ. Κουλκουδίνας αναφέρθηκε σε θετικά σημεία που περιέχει όπως:

Οι ρυθμίσεις που ενισχύουν την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση πυρκαγιών αφού επιβάλλεται πλέον στις ανεμογεννήτριες να αναπτύσσουν εγκαταστάσεις και υποδομές δασοπυρόσβεσης.

Η χρηματοδότηση έργων δασοπροστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος από το Πράσινο Ταμείο.

Η διατήρηση της αρτιότητας των  οικοπέδων, σε περιπτώσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, γεγονός που αποκαθιστά την άδικη αντιμετώπιση που υφίστανται μέχρι σήμερα οι πολίτες.

Η δυνατότητα αποπεράτωσης κτισμάτων που υφίστανται νόμιμα μέχρι να εναρμονιστεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός   με το οικείο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Η δυνατότητα ανασύστασης του φακέλου οικοδομικής άδειας, για την επιτάχυνση των μεταβιβάσεων ακινήτων, με την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου, όταν έχει βεβαιωθεί απώλεια του φακέλου, που τερματίζει την ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων.

“Η χώρα πρέπει να προχωρήσει σταθερά και τολμηρά μπροστά γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών’’ κατέληξε , κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο κ.Κουλκουδίνας.