Διεθνής Ένωση Αστυνομικών : Τελετή αδελφοποίησης Τ.Δ. Πιερίας με Τοπικό Τμήμα Λευκωσίας παράλληλα με την Παγκόσμια Εβδομάδα Φιλίας

17

Το χρονικό διάστημα από 30 Οκτωβρίου έως και 03 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον νομό μας εξήντα πέντε (65) εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων Αστυνομικών από την Λευκωσία της Κύπρο, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η από κοινού απόφαση για την Αδελφοποίηση της Τ.Δ. Πιερίας/Δ.Ε.Α. με το Τοπικό Τμήμα Λευκωσίας/Δ.Ε.Α.

Η Τελετή Αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 31 Οκτωβρίου 2023, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. ΜΑΥΡΙΔΟΥ Σοφίας, του Αντιδήμαρχου Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. ΦΑΡΜΑΚΗ Αστερίου και του εκπροσώπου Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ Ευστρατίου, της εκπροσώπου του Δήμου Κατερίνης κας. ΜΑΥΡΙΔΟΥ Πιπίτσας, του Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ηλία, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορ. Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. ΣΚΛΑΒΟΥ Σπυρίδωνα, του Γενικού Αστυν. Δ/ντή Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας Ταξιάρχου κ. ΤΖΗΜΑ Γεωργίου, του Δ/ντή της Δ.Α. Πιερίας Αστυν. Υποδιευθυντή κ. ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΑ Γεωργίου, του Προέδρου Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Στρατηγού ε.α. κ. ΒΑΛΑΤΣΟΥ Βλάση, του Προέδρου Κυπριακού Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. και Προέδρου του Τοπικού Τμήματος Λευκωσίας, Υπαρχηγού Κυπριακής Αστυνομίας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτριο, του Α΄ Αντιπρ. Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Α/Υ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνου, του Ταμία Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Α/Υ κ. ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ Αχιλλέα, του Προέδρου Ένωσης Αξιωμ. Κεντρ. Μακεδονίας κ. ΓΙΑΡΗ Πέτρου, του Προέδρου της Ένωσης Αστυν. Πιερίας κ. ΞΟΜΑΛΗ Κωνσταντίνου, των Προέδρων Τοπικών Διοικήσεων Δ.Ε.Α. Τρικάλων κ. ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΥ Βασιλείου, Ημαθίας κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Γεωργίου και Ξάνθης κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Χρήστου, του Προέδρου Αποστράτων Αστυν. Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου, εκπροσώπων των Βουλευτών Πιερίας, Επιτίμων μελών, Επιχειρηματιών, μελών και φίλων της Ενώσεως μας.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης από τους Προέδρους των δύο Τοπικών, ήτοι κ.ΡΙΖΟ Αθανάσιο (Πιερίας) και κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτριο (Λευκωσίας) και επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο του Εθνικού μας Τμήματος Στρατηγό ε.α. κ. ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής η συγκίνηση και η εγκάρδια χαρά όλων των μελών ήταν διάχυτη, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η φιλία είναι ένα υπέρτατο αγαθό που φέρνει κοντά ανθρώπους με θέληση και προθυμία για συνεργασία, στοχεύοντας στο κοινό καλό. Ακολούθησε γλέντι με παρουσίαση παραδοσιακών χορών διάφορων περιοχών της Ελλάδας από την Χορευτική Ομάδα της Τ.Δ. Πιερίας με χοροδιδάσκαλο τον κ. ΒΑΡΟΥΤΑ Βασίλειο.

Η αδελφοποίηση της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας με το Τοπικό Τμήμα Λευκωσίας ήταν ένα όνειρο, που είχε συζητηθεί αρκετά και από τις δυο πλευρές και η επιθυμία για την πραγμάτωση του υπερνίκησε κάθε δυσκολία και εμπόδιο. Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας σύσσωμοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Η Τοπική Διοίκηση Πιερίας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να φέρει ότι να ανταπεξέλθει σε παγκόσμιες διοργανώσεις!

Παράλληλα με την Αδελφοποίηση της Τοπικής μας με το Τοπικό Τμήμα της Λευκωσίας, έλαβε χώρα στην περιοχή μας το ίδιο χρονικό διάστημα η Παγκόσμια Εβδομάδας Φιλίας, ως συνέχεια του 66ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Δ.Ε.Α. που διεξήχθη στην Αθήνα 24-29 Οκτωβρίου 2023, με επίσκεψη στην περιοχή μας περίπου 80 μελών της Δ.Ε.Α. από δέκα (10) χώρες (Βραζιλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, Κολομβία, Κουβέιτ, Πορτογαλία, Ρωσία και Σρι Λάνκα), οι οποίοι μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στα μοναστήρια των Μετεώρων, στην Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, στην Ιερά Μονή Αγ.Διονυσίου του εν Ολύμπω, στον Π.Αγ.Παντελεήμονα, στην πόλη της Κατερίνης και γνώρισαν από κοντά τον τόπο μας, την παράδοση, τα αξιοθέατα, την γαστρονομία και τον πολιτισμό μας.

Η Τ.Δ. Πιερίας με προσπάθεια και ομαδική δουλειά κατάφερε να γίνει γέφυρα επικοινωνίας για την διαφήμιση ολόκληρης της Πιερίας ανά τον κόσμο!

“SERVOS PER AMIKECO”
«Υπηρετώ δια της φιλίας»