Διακόσμηση Με Μοκέτα: Τάσεις Και Συμβουλές

Η διακόσμηση με μοκέτα αποτελεί από μόνη της μια τάση στην εσωτερική διακόσμηση, καθώς ο κόσμος έχει αρχίσει να την ανακαλύπτει ξανά. Και όχι άδικα, ειδικά στην εποχή που αναζητάμε κάθε τρόπο να αυξήσουμε τη θερμομόνωση του σπιτιού.

357

Φυσικά, η μοκέτα είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια αποτελεσματική λύση, για να κρατήσουμε ζεστό το δάπεδο. Είναι αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησής μας που μπορεί να απογειώσει την αισθητική κάθε δωματίου.

Ποια είναι, όμως, τα trends που κυριαρχούν τώρα στη διακόσμηση με μοκέτα και τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή σας; Διαβάστε παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips.

Τάσεις στη διακόσμηση με μοκέτα για το 2024

  • Χαλί-μοκέτα: Η σημαντικότερη ίσως και σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα τάση. Μοκέτα πλέον δεν σημαίνει εφαρμογή τοίχο τοίχο απαραίτητα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη μοκέτα σε συγκεκριμένες διαστάσεις σε ένα σημείο του χώρου και να απολαύσετε την καλύτερη σταθερότητα και ανθεκτικότητά της σε σχέση με το χαλί.
  • Απροσδόκητα χρώματα: Εφόσον πρόκειται να βάλετε τη μοκέτα σε μικρή επιφάνεια (π.χ. στο χολ ή στο γραφείο), μπορείτε να πειραματιστείτε με λιγότερο συνηθισμένα χρώματα που έρχονται στη μόδα φέτος, όπως το μπλε, το μπορντό ή το φιστικί.
  • Layering: Αν προτιμήσετε για λόγους μόνωσης ή ασφάλειας από πτώσεις να βάλετε τη μοκέτα από τοίχο σε τοίχο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείτε στην τοποθέτηση χαλιού. Η τάση στη διακόσμηση επιτάσσει το layering με την τοποθέτηση χαλιού πάνω από τη μοκέτα και μάλιστα ακόμα και με διαφορετικές υφές για ένα άκρως πληθωρικό αποτέλεσμα.
  • Διαφορετικές μοκέτες στον ίδιο χώρο: Ναι, καλά διαβάσατε! Δεν εννοούμε φυσικά να βάλουμε τρεις μοκέτες σε ένα μικρό δωμάτιο, όπως η κρεβατοκάμαρα. Όμως, για μεγάλους, ενιαίους χώρους (π.χ. σαλόνι με τραπεζαρία), οι μοκέτες σε διαφορετικά χρώματα οριοθετούν οπτικά κάθε σημείο και δημιουργούν την επιθυμητή αντίθεση που είναι κομβική για μια ολοκληρωμένη διακόσμηση.

Συμβουλές για την επιλογή της σωστής μοκέτας

  • Χρώμα: Επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις σε μικρούς χώρους, ώστε να μεγαλώνουν οπτικά. Η μοκέτα από τοίχο σε τοίχο σε χρώματα, όπως το εκρού, το λευκό και το ανοιχτό γκρι, δημιουργεί το εφέ του μεγαλύτερου και πιο πρόσχαρου χώρου.
  • Απαιτήσεις κάθε δωματίου: Δεν είναι κάθε δωμάτιο το ίδιο, οπότε αλλάζει και η μοκέτα. Σε χώρους με έντονη κίνηση, όπως το χολ ή ο διάδρομος, καλό είναι να επιλέξετε πιο σκούρα χρώματα και ιδιαίτερα ανθεκτικές μοκέτες. Από την άλλη, οι μοκέτες με παχιά ύφανση είναι εξαιρετικές για το αίσθημα θαλπωρής που αναζητάμε στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι.
  • Με σχέδιο ή μονόχρωμη: Οι περισσότερες μοκέτες είναι μονόχρωμες για πολλούς λόγους. Καταρχάς, επειδή καλύπτουν μεγάλη έκταση του δαπέδου, οπότε τα έντονα σχέδια θα ήταν αρκετά υπερβολικά. Επιπλέον, μια μονόχρωμη μοκέτα δένει καλύτερα με τη διακόσμηση, τα υφάσματα και τα έπιπλα χωρίς προβλήματα, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει το υπόβαθρο, για να βάλετε από πάνω της χαλί.
  • Προσοχή στους λεκέδες: Η μοκέτα πρέπει να έχει ειδική επίστρωση για αδιαβροχοποίηση, ώστε να μην απορροφά τους λεκέδες. Διαφορετικά, πολύ γρήγορα θα γεμίσει με στάμπες και αποχρωματισμούς, χαλώντας ακόμα και την πιο προσεγμένη διακόσμηση.

Δείτε τη μεγάλη μας συλλογή σε μοκέτες για κάθε γούστο. Όλες οι μοκέτες της  Colore Colori είναι άριστης ποιότητας, ανθεκτικές, αντιαλλεργικές και αντιμικροβιακές, ώστε να μπορείτε να τις απολαμβάνετε με ασφάλεια για πολλά χρόνια σε όλο σας το σπίτι.