Η Άντζελα Γκερέκου φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης (φωτο, video)

835

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Για τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά, αλλά και για την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών που συμβάλουν στην αειφόρα οικονομία της φιλοξενίας, μίλησε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία ήταν καλεσμένη της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα της εισήγησής της «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη».

[/video]

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε. και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των Αικατερινείων του Δήμου Κατερίνης.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην ομιλία της αναφέρθηκε στο πως ο αειφόρος – βιώσιμος προορισμός είναι εκείνος, όπου το σύνολο των τουριστικών δράσεων οφείλει να σέβεται το περιβάλλον, όπως επίσης και τον πολιτισμό του τόπου. Αναφερόμενη ειδικά στον Όλυμπο τόνισε πως αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο τόσο για την τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα γιατί διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε κορυφαίο, διεθνές αειφόρο προορισμό.

[/video]

Την έναρξη της εκδήλωσης την είχε η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη.